< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Italië – De Centrale Apennijnen

Wandelen door het groene hart van Italië

Waarom deze reis?

 • Ontdek de schitterende natuur van Abruzzo en Umbrië
 • Verken de prachtige hoofdstad Rome
 • Ontdek de pittoreske dorpjes in het heuvellandschap
 • Adembenemende wandelingen in verschillende natuurparken
 • Laat je verbazen door de immense kloof van rivier Orfento

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Italië

Route 14 daagse Wandelvakantie Italië – De Centrale Apennijnen

Tijdens deze 14-daagse wandelvakantie verkennen we de prachtige natuur en cultuur van de Apennijnen, een zeer gevarieerd gebergte dat zich helemaal van Noord- naar Zuid-Italië uitstrekt. Tijdens onze wandelingen genieten we van prachtige uitzichten over kleurrijke vlaktes, ontdekken we verschillende natuurgebieden en bezoeken we kleine dorpjes en charmante heuvelstadjes.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Rome / naar Spoleto
 2. Dag 2 - wandeling Spello en Assisi
 3. Dag 3 - wandeling Spoletto en Monteluco
 4. Dag 4 - via Preci naar Norcia
 5. Dag 5 - wandeling rond de Sibillini bergen
 6. Dag 6 - naar Gran Sasso via l'Aquila
 7. Dag 7 - wandeling in Gran Sasso National Park
 8. Dag 8 - wandeling naar Roccacalascio / naar het Maiella Nationaal Park
 9. Dag 9 - wandeling Caramanico en bezoek de kloof van rivier Orfento
 10. Dag 10 - wandeling Orta Vallei en bezoek Sulmona
 11. Dag 11 - wandeling Abruzzo Nationaal Park / bezoek Scanno
 12. Dag 12 - wandeling Abruzzo Nationaal Park
 13. Dag 13 - naar Rome
 14. Dag 14 - terugvlucht Amsterdam
Bekijk Route 14 daagse wandelvakantie in de Apennijnen

Wandelen door het groene hart van Italië

Tijdens deze 14-daagse wandelreis ontdekken we Umbrië en Abruzzo waarbij de bergen van de Apenijnen het schitterende decor vormen. We trekken door onbekend, maar prachtig gebied boordevol schilderachtige en sprookjesachtige heuvelstadjes en -dorpjes, ongerepte natuur en rijke historie. In deze tweeweekse reis hebben we tien wandeldagen met wandelingen tussen de drie en zes uur. Een aantal keer is er de keuze tussen verschillende wandelingen en zal er met de groep en de reisbegeleider besproken worden welke wandeling er gemaakt wordt. We slapen in lokale hotelletjes en albergo's, op basis van logies en ontbijtWe starten en eindigen deze wandelreis in Rome, waar we op het eind van de reis nog de mogelijkheid hebben om deze fascinerende wereldstad te ontdekken. 

Umbrië: Spoleto en Assisi

Vanuit Rome reizen we naar Spoleto, een prachtig historisch stadje in het zuiden van Umbrië en de uitvalsbasis voor de eerste wandeldagen. We verkennen het stadje en het en het vlakbij gelegen pittoreske Spello. Via de indrukwekkende brug ‘Ponte Delle Torri’ lopen we naar de  ‘Heilige Berg’ van Monteluco. Ook bezoeken we Assisi, de stad van de 13e-eeuwse heiligen Franciscus en Clara van Assisi. Hier vind je de wereldberoemde Sint-Franciscusbasiliek. Vanuit het plaatsje Norcia, bekend om diverse heerlijke culinaire specialiteiten, wandelen we door het prachtige Sibilini gebergte.

De nationale parken van Abruzzo

Ten zuiden van Umbrië ligt de provincie Abruzzo waar we het tweede deel van onze reis vertoeven. In het Gran Sasso Nationaal Park kun je de Corno Grande (2912m) beklimmen, de indrukwekkende bergtop die je al van kilometers ver ziet. In dit gebied vind je ook wilde dieren, zoals de bruine beer, wolven en gemzen. Via Roccacalascio, het hoogst gelegen dorp (1460m) in de Apenijnen, gaan we naar het Maiella Nationaal Park waar we wandelen door de kloof van de Orfento rivier en we de oude stad Caramanico bezoeken.Het Abruzzo Nationaal Park is een afwisselend gebied met vele bossen, watervallen en bergmeertjes. Hier wandelen we twee dagen vanuit onze basis in Civitella Alfedena. Ook bezoeken we Scanno, een pittoresk dorpje waar de vrouwen nog in traditionele klederdracht lopen. Vanuit Civitella Alfedena reizen we terug naar Rome waar we nog één nacht verblijven en je dus nog even kunt genieten van de bezienswaardigheden van deze wereldstad.


Wandelvakantie Italië – De Centrale Apennijnen

Niet boekbaar

Naar boven