< Terug naar overzicht
Tijdens een Familiereis op safari met het hele gezin

Tijdens een Familiereis op safari met het hele gezin

Al eens gedacht om samen met de kinderen op safari te gaan? Afrika is het continent bij uitstek voor fantastische safari’s en dit is ook zeker mogelijk met (jonge) kinderen. Wat is er nou leuker dan samen met de kinderen al het moois van Afrika te ontdekken? Denk maar aan het spotten van wildlife: de ‘’Big Five’’ en nog vele andere diersoorten. Met het gezin op reis naar Afrika is een geweldige ervaring en we leggen je graag uit waarom.

Op zoek naar de Big Five

De Big Five zien is voor de meeste mensen dé reden om op safari te gaan. De Big five bestaat uit de leeuw, de luipaard, de olifant, de neushoorn en de buffel. Vijf prachtige en hele verschillende dieren die je normaal enkel in de dierentuin ziet. Misschien heeft jouw kroost al het een en ander over de Big Five geleerd op school of op tv heeft gezien. De term Big Five komt uit de tijd van de jagers: het waren de vijf meest lastigste wilde dieren om te voet op te jagen. Tegenwoordig wil men de Grote Vijf vooral heel graag in hun natuurlijke habitat zien. Op safari gaan om de dieren te spotten, is onder andere mogelijk in het Krugerpark in Zuid-Afrika. Ook in andere parken kan je de Big Five tegen komen zoals in het Serengeti National Park in Tanzania of in de Masai Mara in Kenia. Op zoek gaan naar de Big Five is een fantastische ervaring voor het hele gezin. 


Fietsend langs de dieren

Ook in Kenia en Tanzania kan je geweldige safari’s maken. De afstanden tussen de verschillende wildparken zijn relatief kort wat natuurlijk ideaal is voor een familiereis. In sommige parken is het zelfs mogelijk om te fietsen tussen de dieren. Zie je jullie al fietsen tussen de giraffen, gazellen en zebra’s? Als je liever gaat wandelen dan kan dat natuurlijk ook.Vanaf het water op safari

Rijden in een landcruiser over de savanne is niet het enige wat wordt gedaan tijdens een familie safarivakantie. Ga je bijvoorbeeld met het gezin naar Madagaskar, dan kan je een hele bijzondere boottocht maken over de Pangalanes. Ideaal voor de water- en natuurliefhebber. Dit is niet ‘zomaar’ een boottochtje, maar een unieke waar je volop geniet van het landschap en vele vogelsoorten die voorbij komen. Ook vaar je tijdens deze boottocht langs allerlei vissersdorpjes. Ook tijdens andere Afrika reizen kan je dieren vanaf het water zien.Met de familie andere culturen ervaren 

Tijdens jullie familiereis door Afrika maak je ook kennis met de cultuur van het land. De Afrikaanse stammen zijn qua uiterlijk en kleding het tegenovergestelde van westerlingen, ze wonen en leven totaal anders. Kennis maken met een Afrikaanse stam of de lokale bevolking is daarom ook heel bijzonder. Enkele kenmerken van Afrikaanse stammen zijn rode kleding, kleurrijke hoofddeksels en gepiercete oorlellen. In Afrika leven ruim 3000 volksstammen. In bijvoorbeeld Tanzania ga je op bezoek bij de kleurrijke Masai en Datoq-stammen. Niet alleen leuk, maar ook nog eens heel erg leerzaam.

Genieten van een kampvuurtje

De hele dag zijn jullie op pad geweest tijdens een gamedrive, selfdrive of hebben jullie gewandeld tussen de dieren tijdens een gamewalk. Daarna brengen jullie de nacht door op een camp site in bush of in de vrije natuur. Zodra het donker is wordt er een kampvuurtje gemaakt. Luisteren naar nachtelijke geluiden onder een eindeloze sterrenhemel en lekker nagenieten van alle belevenissen is ook iets heel speciaals. Helemaal als dit samen met je gezin is bij een gezellig kampvuur. Ook dit ontbreekt niet tijdens een van de familiereizen naar Afrika. 

Staat het maken van zo’n avontuurlijke familiereis inmiddels ook op jouw bucketlist? Bekijk dan onze Familiereizen in Afrika.