< Terug naar resultaten

Familiereis Cuba

Swingen op de Caraïben

19 dagen vanaf € 2.498

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Zeer unieke route over West én Oost-Cuba, incl. het bijzondere Santiago de Cuba
 • Twee volle dagen in het levende Havana
 • Twee dagen in het authentieke en swingende Trinidad
 • Verblijf in de prachtige tropische omgeving van Sierra Maestra
 • Maaltijden en drankjes inbegrepen tijdens het verblijf in Varadero

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 19 daagse familiereis Cuba

Tijdens deze familiereis door Cuba ontdek je het meest kleurrijke en swingende land van het Caribisch gebied. Bijzonder aan deze reis is dat we helemaal doorreizen naar Santiago de Cuba en Sierra Maestra, waardoor je het hele eiland ziet. Tijdens je reis maak je kennis met de gastvrije Cubanen, bijvoorbeeld tijdens een potje honkbal, de populairste sport in Cuba. Houd je van dansen? Dan is de salsa écht iets voor jou. Ben je meer geïnteresseerd in de geschiedenis? De Cubaanse gids die tijdens elke reis meegaat, vertelt je graag alles over Ché Guevara en zijn mannen. Prachtige stranden zie je in Varadero en op het paradijselijke eiland Cayo Levisa. Eén van de dingen waar Cuba om bekend staat, zijn natuurlijk de prachtige oldtimers. Als je wilt, kun je in Havana zelf een ritje maken in zo'n schitterende oude auto. Verder gaan we op bezoek bij een tabaksfabriek waar je ziet hoe de beroemde Cubaanse sigaar gemaakt wordt.We sluiten deze avontuurlijke vakantie op Cuba af in een relaxt hotel aan een wit palmenstrand en azuurblauwe zee. 

 1. Dag 1 - Amsterdam - Havana
 2. Dag 2 - Havana
 3. Dag 3 - Havana
 4. Dag 4 - naar Viñales
 5. Dag 5 - Viñales / Cayo Levisa
 6. Dag 6 - naar Cienfuegos
 7. Dag 7 - naar Trinidad / Playa Ancón
 8. Dag 8 - Trinidad / Playa Ancón
 9. Dag 9 - naar Camaguey
 10. Dag 10 - naar Sierra Maestra
 11. Dag 11 - Sierra Maestra
 12. Dag 12 - naar Santiago de Cuba
 13. Dag 13 - Santiago de Cuba
 14. Dag 14 - naar Sancti Spiritus
 15. Dag 15 - naar Santa Clara
 16. Dag 16 - Varadero / vrije dag
 17. Dag 17 - Varadero / vrije dag
 18. Dag 18 - vlucht Havana - Amsterdam
 19. Dag 19 - aankomst Amsterdam
Bekijk reisroute

Swingen op de Caribbean

Een afwisselende gezinsreis door Cuba waarbij het accent ligt op bijzondere activiteiten. Je proeft de cultuur van het Cubaanse leven met haar salsadans, sigaren, rum en oude auto's. Uiteraard bezoek je de mooiste koloniale steden, maar we komen ook in de ongerepte natuur op en brengen ontspannen dagen aan het strand door. We slapen in hotels die variëren van eenvoudig tot sfeervol, vaak met zwembad. In Varadero verblijven we op basis van All-Inclusive. We reizen door Cuba met een privé bus. Op die manier zijn we flexibel in onze tijdsindeling en kunnen we stoppen waar en wanneer we willen.

Proef de levendige sfeer van Havana (en doe een salsacursus!)

Dwaal rond door de levendige straten van Havana met zijn koloniale huizen, pleinen en gezellige terrasjes. Veel mensen zoeken verkoeling op straat en het leven speelt zich dan ook voornamelijk buiten af. Overal hoor je de Caribische muziek; op straat wordt een partijtje domino gespeeld en er wordt eindeloos aan de grote Amerikaanse limousines uit de jaren 50 gesleuteld. Ook kun je op je vrije dag in Havana een korte salsacursus doen.

Santiago de Cuba, 'De wieg van de Revolutie'

Bijzonder tijdens deze reis is ons bezoek aan Santiago de Cuba, naast Havana de meest levendige stad van het eiland. Hier zijn minder toeristen en maak je meer mee van het 'gewone' leven van de Cubanen. Santiago is de meest Afrikaanse, muzikale en hartstochtelijke stad van Cuba en voegt écht iets toe aan deze familiereis. Vanuit Santiago reizen we via Santa Clara naar Varadero, waar we de reis afsluiten op een hagelwit strand.

De Viñalesvallei en het Sierra Maestra gebergte

Uit de streek rond de Viñalesvallei komt de beste tabak ter wereld. De vallei ligt in een schitterend natuurgebied waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten uitgesleten hebben. We bezoeken een paar kleine boerderijen waar met ossenspannen het land wordt bewerkt. Hier proef je het echte Cubaanse leven en ervaar je de gastvrijheid van de vriendelijke Cubanen. Even verderop in de reis slapen we ook een nacht in de bijzondere omgeving van het Sierra Maestra gebergte.

Heerlijk ontspannen afsluiting aan het strand van Varadero

We sluiten de reis op een ontspannen manier af of het beroemde strand van Varadero. Je vindt er kilometers wit zandstrand en een azuurblauwe zee. Een heerlijke locatie om na te genieten van alle indrukken die u tijdens uw reis hebt opgedaan. Geniet deze dagen van zon, zee en strand. Je hebt de tijd om heerlijk te relaxen en de reis lekker af te sluiten.

Koloniale steden en snorkelen bij een onbewoond eiland

Nergens in Cuba proef je meer de sfeer van de koloniale tijd dan in Trinidad met zijn mooie pastelkleurige koloniale panden en klinkerstraatjes. Tijdens de reis kun je ook een boottochtje maken naar Cayo Levisa. Een onbewoond eiland met prachtige witte zandstranden waar je kunt zwemmen, snorkelen of gewoon een boekje lezen in de zon. Een (alcoholvrije) cocktail mag natuurlijk niet ontbreken.

Familiereis Cuba

Swingen op de Caraïben

image
19 dagen vanaf € 2.498
Naar boven