< Terug naar overzicht
Fotoverslag: De geuren en kleuren van Jordanië Bronvermelding:

Fotoverslag: De geuren en kleuren van Jordanië

Jordanië, een relatief klein land op nog geen 5 uur vliegen van Amsterdam. Niet per se een alledaagse bestemming, maar voor de (hobby)fotograaf in mij een waar walhalla! Toen in maart 2018 de dag aanbrak dat ik richting dit magische land vertrok, zat mijn spiegelreflexcamera dan ook als eerste in de handbagage. Nieuwsgierig naar wat er te zien is in Jordanië? Check mijn fotoverslag hieronder.
De geuren, kleuren en geluiden van Amman; in de hoofdstad van Jordanië is het altijd bedrijvig. Veel verkeer, winkelend publiek, hier en daar straatverkopers en kleurrijke markten met geurende kruiden en fruit. Met het galmen van de moskee op de achtergrond waan je je in een totaal andere wereld.

De oude stad Jerash, in het noorden van Jordanië. Je stapt honderden jaren terug in de tijd en verbaast je continu weer over hoe dit zo mooi bewaard is gebleven.

Verder het land in kwamen we langs het minder bezochte Dana Nature Reserve. Een gigantisch natuurpark (308 km2) met hoge rotsen en diepe ravijnen. Met “afgrondvrees” best een uitdaging om hier te wandelen. Na enige twijfel ben ik toch de uitdaging aangegaan en wat ben ik blij en stiekem wel een beetje trots dat ik dat heb gedaan. Wat was het gaaf! Zeg nou zelf, dat uitzicht is toch fenomenaal?

Tijdens een rustpauze toverde onze gids Achi (met zijn 70+ begeleidt hij nog zo’n 3x per maand een wandeltocht van zo’n 4 uur.. petje af!) een ketel achter een rots vandaan (“sstt.. it’s my secret hiding place”), om met wat onderweg geplukte kruiden een heerlijk kopje thee voor ons te maken.

Voor veel reizigers is Petra het hoogtepunt van hun reis naar Jordanië. De kloof, de Schatkamer, het klooster.. allemaal eeuwen geleden uit de rotsen gehouwen. Het is bijna niet voor te stellen. Je kunt hier wel een week doorbrengen en nog kom je tijd tekort. Tip: ga ’s ochtends vroeg om de drukte voor te zijn of juist aan het eind van de middag, als de avondzon de prachtige kleuren van de rotsen nog meer accentueert.

Na Petra is het tijd om door te reizen naar de woestijn. Over King’s Highway op naar Wadi Rum!

Van het ene Werelderfgoed, naar het volgende.. in het zuiden van Jordanië vind je Wadi Rum, een enorm groot woestijngebied met smalle kloven, natuurlijke rotsbogen, kliffen, zandduinen en mysterieuze grotten. Fantastisch om per jeep te verkennen. Wat je absoluut niet mag missen is een zonsondergang in Wadi Rum. Elke keer als ik daaraan terugdenk probeer ik weer onder woorden te brengen hoe het voelde om op dat moment, daar op die rots te zitten en uit te kijken over die immense vlakte… Maar het is gewoon onbeschrijfelijk. Ken je dat gevoel; kippenvel van je kruin tot je tenen? Dit was zo’n moment. Prachtig om de reis mee te eindigen en vol mooie herinneringen weer huiswaarts te keren.