Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Portugal - Alentejo en Algarve

Langs de kliffen van de Costa Vicentina

8 dagen vanaf € 1.199

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek de Costa Vicentina; ruige kusten met torenhoge kliffen, ongerepte stranden en traditionele dorpjes
 • Combineer de rustige Alentejo en onontdekte kusten van de Algarve
 • Overnachting in comfortabele hotels in drie verschillende dorpen
 • Wandelen naar de uiterste punt van het Europese continent
 • Rustige wandelingen met weinig hoogteverschillen, maar fantastische uitzichten

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Portugal - Alentejo en Algarve

Met een kustlijn die gezegend is met torenhoge kliffen, ongerepte stranden, een rijke flora en fauna, afgelegen witte traditionele dorpjes en een gematigd klimaat mag je de Costa Vicentina in Portugal gerust het ultieme paradijs voor wandelaars noemen. We hebben hier de mooiste wandelingen uitgekozen, vanuit de rustige regio Alentejo naar de nog weinig overgebleven onontwikkelde kusten van de Algarve. We overnachten in comfortabele hotels in drie verschillende dorpen die zijn gekozen om elke dag gemakkelijk toegang tot de wandelpaden te hebben. We maken soms gebruik van korte transfers om naar het startpunt van de wandeling en terug naar het hotel te komen. De overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt en op de wandeldagen zullen we steeds gebruik maken van een lunchbox zodat we onderweg een mooie plek kunnen kiezen om te picknicken. 

 1. Dag 1 - vlucht naar Faro / transfer naar Vila Nova de Milfontes
 2. Dag 2 - kustwandeling naar Almograve
 3. Dag 3 - wandeling van Cabo Sardão naar Zambujeira do Mar
 4. Dag 4 - wandeling naar Odeceixe / transfer naar Vale da Telha
 5. Dag 5 - Vale da Telha / vrije dag
 6. Dag 6 - wandeling rond Carrapateira / transfer naar Sagres
 7. Dag 7 - wandeling naar Cabo de Sao Vicente
 8. Dag 8 - transfer naar Faro / vlucht naar Nederland
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Alentejo en Algarve

De kliffen van de Costa Vicentina

De Costa Vicentina staat bekend als een van de mooiste kusten van Europa. We lopen langs de kliffen van de Alentejo langs de Atlantische Oceaan de Algarve in en bereiken het meest zuidwestelijke punt van het Europese continent. We genieten van uitzichten over ongerepte witte zandstranden in de diepte, we dwalen door authentieke witte dorpjes en laten ons het het heerlijke lokale eten welgevallen, op veel menukaarten spelen vers gevangen vis en andere zeevruchten de hoofdrol.

De Fishermen’s Trail

We beginnen bij het pittoreske stadje Vila Nova de Milfontes, lopen over rustige klifpaden die door de lokale bevolking worden gebruikt om toegang te krijgen tot de stranden en de beste visplekken. Een deel van onze wandelingen volgt de Fisherman's Trail, onderdeel van de Rota Vicentina, een netwerk van ruim 400 kilometer aan goed onderhouden wandelpaden in het zuidwesten van Portugal. 

Cabo de Sao Vicente, de uiterste punt van het Europese continent

Hoge kliffen en afgelegen stranden worden afgewisseld door traditionele, slaperige dorpjes en vissershaventjes. Onze wandelweek eindigt in Sagres, gelegen in de westelijke Algarve. Hier bevindt zich de Cabo de Sao Vicente, de kaap die het meest zuidwestelijke punt van Europa markeert. Geniet hier van de fenomenale uitzichten!Wandelvakantie Portugal - Alentejo en Algarve

Langs de kliffen van de Costa Vicentina

Wandelvakantie Portugal
8 dagen vanaf € 1.199
Naar boven
 

Stem & Win
Win een droomreis voor 1 persoon

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!