Veilig boeken en reizen met Sawadee Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Spanje - Picos de Europa

Wandelen in het ruige noorden van Spanje

8 dagen vanaf € 1.199

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Maak uitgebreid kennis met de Picos de Europa, een fantastisch wandelparadijs
 • Verblijf in een kleinschalig hotel met een panoramisch uitzicht op het hart van de Picos
 • Prachtige wandelingen onder begeleiding van een lokale gids
 • Veel kans op het zien wilde dieren, waaronder gemzen, steenarenden en vale gieren
 • Traditionele bergdorpjes in de valleien van het groene Spanje

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Spanje - Picos de Europa

De Picos de Europa, de op twee na hoogste bergketen van Spanje, is een regio met indrukwekkende kalksteentoppen en weelderige valleien. De schoonheid, de rust en de ontoegankelijkheid maken de Picos tot een fantastisch wandelparadijs. In het voorjaar zijn de dalen bekleed met prachtige wilde bloemen en regelmatig worden gemzen, vale gieren, steenarenden en vele andere vogelsoorten gezien. Hoewel zeldzamer om te zien, leven er ook beren, wolven en zwijnen. Het vriendelijke, door een familie gerunde Hotel Torrecerredo is de basis voor deze week vol prachtige wandelingen. Het hotel ligt in de Arenas de Cabrales, in het hart van de Picos, met adembenemende panorama's vanuit de gezellige bar en het restaurant.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Bilbao / transfer naar Arenas de Cabrales
 2. Dag 2 - wandeling Arenas de Cabrales vallei
 3. Dag 3 - beklimming van de Pandescura Piek
 4. Dag 4 - wandeling Cares Kloof
 5. Dag 5 - vrije dag / optionele excursies
 6. Dag 6 - beklimming Peña Main en Cabeza La Mesa
 7. Dag 7 - wandeling naar de Pico Mancondiu
 8. Dag 8 - transfer Arenas de Cabrales - Bilbao / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Picos de Europa

De vallei van Arenas de Cabrales

Onze accommodatie voor 7 nachten ligt in Arenas de Cabrales, een fantastisch uitgangspunt in het hart van de Picos de Europa, het oudste nationale park van Spanje. Het prachtig gelegen hotel vormt het startpunt voor een eerste wandeling door de vallei van Arenas de Cabrales. Voor de andere wandelingen maken we gebruik van korte transfers waarbij we aan het eind van de middag telkens weer terugkeren in ons hotel.

De Cares Kloof

In de Cares Kloof, één van de klassiekers onder de wandelingen in Spanje, steken op sommige plaatsen de omringende toppen meer dan tweeduizend meter boven het pad uit. Tussen de wandelingen door hebben we een vrije dag om te ontspannen of een leuke optionele activiteit te ondernemen, bijvoorbeeld kanoën of een bezoek aan de nabijgelegen ruige noordkust.

Piekbeklimmingen in de Picos

De laatste twee wandeldagen gebruiken we om het wat hogerop te zoeken. Eerst beklimmen we de Cabeza La Mesa op 1612 meter hoogte en de volgende dag bereiken we 2000 meter op de Pico Mancondiu. Beide wandeldagen zijn, hoewel uitdagend, niet al te moeilijk, maar staan bovenal garant voor fantastische uitzichten over het bergmassief.

Wandelvakantie Spanje - Picos de Europa

Wandelen in het ruige noorden van Spanje

Wandelvakantie Spanje - Picos de Europa
8 dagen vanaf € 1.199
Naar boven