16-daagse Wandelreis op de Kilimanjaro | Sawadee Reizen
< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Tanzania - Kilimanjaro

Sneeuw op de evenaar

Waarom deze reis?

 • Zevendaagse looptocht naar de hoogste top van Afrika, de majestueuze Kilimanjaro
 • Beklimming via de mooiste route, Machame (incl. permit)
 • Extra acclimatiseringsdag tijdens de beklimming
 • Game drives Lake Manyara N. P. en Tarangire N.P.
 • Directe en comfortabele vluchten met KLM

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  5 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  2 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Tanzania

Route 16 daagse Wandelvakantie Tanzania - Kilimanjaro

Een avontuurlijke wandelreis naar de Kilimanjaro in het wildrijkste gebied van Afrika. De 'Kili', de hoogste vrijstaande berg ter wereld en de hoogste berg van Afrika, torent bijna zesduizend meter boven de vlakte uit. Het bedwingen van deze met sneeuw bedekte oude vulkaan, is dan ook letterlijk een hoogtepunt te noemen en een prestatie van formaat! Daarnaast bezoek je spectaculaire wildparken: Lake Manyara, Ngorongoro en Tarangire. Ook cultuur ontbreekt niet tijdens deze spectaculaire reis. Zo kun je een fiets- of wandeltocht maken in het dorpje Mto wa Mbu.

 1. Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Arusha / naar Moshi
 2. Dag 2 - Moshi / vrije dag
 3. Dag 3 - Machame Gate (1640 m) naar Machame Camp (2850 m)
 4. Dag 4 - Machame Camp (2850 m) naar Shira Camp (3810 m)
 5. Dag 5 - Shira Camp (3810 m) naar Barranco Camp (3980 m) via Lava Tower (4630 m)
 6. Dag 6 - Barranco Camp (3980 m) naar Karanga Camp (3995 m)
 7. Dag 7 - Karanga Camp (3995 m) naar Barafu Camp (4600 m)
 8. Dag 8 - beklimming naar Uhuru Peak (5895 m)
 9. Dag 9 - Mweka Camp (3100 m) naar Mweka Gate (1640 m) – Moshi
 10. Dag 10 - naar Mto wa Mbu
 11. Dag 11 - Lake Manyara Nationaal Park / gamedrives
 12. Dag 12 - naar Karatu
 13. Dag 13 - naar Tarangire Nationaal Park / gamedrive
 14. Dag 14 - Tarangire Nationaal Park / gamedrives
 15. Dag 15 - naar Arusha
 16. Dag 16 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Tanzania Kilimanjaro, 16 dagen

De hoogste top van Afrika, de "Kili"

Deze spectaculaire rondreis gaat naar het dak van Afrika. We beklimmen de Kilimanjaro via de zeer mooie Machame route, die een grote verscheidenheid aan landschappen en natuur biedt. Wij voegen er één extra acclimatisatiedag aan toe, waardoor je een grotere kans hebt om de top te bereiken. Je wandelt 7 dagen door tropisch regenwoud, heide, rots formaties en een bizar maanlandschap. Rond zonsopgang op dag 8 bereik je eerst Stella Point op de kraterrand en uiteindelijk zo’n 45 minuten later Uhuru Peak – het hoogste punt van Afrika op 5895 meter hoogte! Je wordt beloond met schitterende uitzichten op gletsjers en Mount Meru. De reis is zwaar vanwege de lange wandeldagen, het vele stijgen, de hoogte en de primitieve omstandigheden. Maar het gevoel van euforie dat je op het dak van Afrika is onbeschrijflijk en maakt het meer dan waard!

Proef het Afrikaanse dorpsleven

In Mto wa Mbu kun je deelnemen aan een excursie waarbij een lokale gids je het echte Afrikaanse dorpsleven laat zien, een bijzondere ervaring! Kies voor een wandeling of een fietstocht door de bananenplantages, door dorpjes en langs Lake Manyara. Maak tijdens een van de tochten zeker even een praatje met de bewoners. Tijdens een rondreis door Tanzania mag een kennismaking met Tanzanianen zeker niet ontbreken.

Koning van het dierenrijk

Naast het beklimmen van de hoogste top van Afrika, kun je natuurlijk Tanzania niet verlaten zonder op safari te gaan. Qua safari spant Tanzania zeker de kroon. Je gaat op een gamedrive in Lake Manyara Nationaal Park, dat bekend staat om zijn boom klimmende leeuwen, flamingo’s, en grote kuddes olifanten. De Ngorongoro krater kun je alleen per 4x4 jeeps betreden. Hier kun je een optionele gamdrive maken. Door dat het een krater is, vind je hier op een relatief kleine oppervlakte ontzettend veel dieren. Tarangire Nationaal Park heeft alles voor de ultieme safari! Je hebt een goede kans om hier veel migratie dieren te zien, zoals wildebeesten, zebra’s, buffels en gazelles en kuddes tot wel 300 olifanten. 

Waarom de Machame route?

Wij hebben bewust gekozen om de hoogste berg van Afrika te beklimmen via de Machame route met een extra acclimatisering dag. Tijdens de route naar boven, stijg en daal je regelmatig. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt acclimatiseren en dat de kans van het halen van de top een stuk groter is. Een andere populaire route die veel wordt aangeboden is de 5-daagse Marangu route. Deze route is een stuk goedkoper, maar je stijgt de eerste paar dagen constant. Dit maakt de tocht naar boven een stuk zwaarder waardoor de kans van slagen ook een stuk lager ligt. Naast de zwaarte en acclimatisatie zijn er nog andere redenen waarom we de Machame route boven de Marangu route verkiezen. Het landschap tijdens de Machame route is een stuk gevarieerder dan die tijdens de Marangu route. Daarnaast loop je bij de Marangu route dezelfde route naar boven als naar beneden. Terwijl je tijdens de Machame route via een andere route terug naar beneden loopt, namelijk via de Mweka route. 

Wat is een Avontuur Plus reis?

Deze wandelreis naar de top van de Kilimanjaro in Tanzania is een Avontuur Plus reis. Kort gezegd houdt dat in: terug naar de basis! De cultuurverschillen, de landschappen, de indrukken, de afstanden én het avontuur: deze reizen gaan een stapje verder. Off the beaten track is geen loze kreet. De ene keer was je je in een rivier en is een bladerdak het enige onderdak. Een andere keer klim je uren voor dat ene uitzicht of ervaar je de eindeloosheid van de woestijn. Het kost moeite en tijd om de mooiste plekken te bezoeken, maar de beloning is vaak overweldigend. Voor deze (kampeer)reizen is het belangrijk een flexibele instelling en een gezonde dosis incasserings- en aanpassingsvermogen te hebben. Door het avontuurlijke karakter van de reis kan het programma soms afwijken van wat beschreven is.

Wandelvakantie Tanzania - Kilimanjaro

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven