Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Griekenland - Naxos, Santorini en Paros

Wandelen langs kliffen, azuurblauwe zee en archeologische schatten

8 dagen vanaf € 1.249

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek Naxos, Santorini en Paros; island hoppen naar drie pareltjes van de Cycladen
 • Rustige wandelingen door idyllische landschappen en afgelegen dorpjes
 • Wandeling over de spectaculaire 'Clff Trail' van Thira naar Oia op Santorini
 • Drie volle en twee halve dagen wandelen op 3 eilanden
 • Overnachtingen in authentieke hotels op basis van logies en ontbijt

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Griekenland - Naxos, Santorini en Paros

Naxos, Santorini en Paros hebben voor wandelaars veel meer te bieden dan de meeste mensen denken. We ontdekken de prachtige landschappen, de geschiedenis, de cultuur en de archeologische schatten en laten ons het heerlijke eten welgevallen. We hoppen van het ene prachtige eiland naar het andere en genieten van een ontspannen week met rustige wandelingen door pittoreske dorpjes, weelderige valleien en zandstranden met continu uitzicht op de azuurblauwe zee. We slapen in authentieke, kleinschalige hotels en tussen de eilanden verplaatsen we ons per veerboot.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Athene / transfer naar Rafina
 2. Dag 2 - veerboot naar Naxos / wandeling Chora en bezoek Apollo Tempel
 3. Dag 3 - Naxos / wandeling Tragea Vallei en bezoek standbeeld van Kouros
 4. Dag 4 - vrije ochtend Naxos / veerboot naar Santorini en wandeling Fira
 5. Dag 5 - wandeling langs de caldera van Fira naar Oio
 6. Dag 6 - vrije ochtend Santorini / veerboot naar Paros
 7. Dag 7 - wandeling door het hart van Paros naar Marpissa en Pisso Livadhi
 8. Dag 8 - veerboot naar Rafina / vlucht Athene - Amsterdam
Bekijk Route wandelvakantie Naxos, Santorini en Paros

De archeologische schatten van Naxos

We beginnen onze reis in de haven van Rafina waar we inschepen op de veerboot naar Naxos. Van veraf is de Portara, de marmeren poort naar de overblijfselen van de tempel van Apollo, al zichtbaar. Chora, het schilderachtige hoofdstadje, is een genot om doorheen te dwalen. Het eiland verkennen we met een wandeling door de weelderige vallei van Tragea die eindigt bij het gigantische liggende standbeeld van Kouros. 

De Kliffen van Santorini

We hoppen verder en leggen aan in de haven van Santorini. Het te voet verkennen van dit onweerstaanbare vulkaaneiland gaat zeker een hoogtepunt van onze week zijn. De door een enorme uitbarsting gevormde caldera is bebouwd met huizen in de typisch Cycladen-stijl met zijn krakend witte gevels en diepblauwe deuren en ramen. We verkennen de dorpjes en lopen de spectaculaire 'Cliff Trail', een wandeling van Fira naar Oio over rotswanden die loodrecht ongeveer 400 meter de zee induiken. 

Paros, het kloppende hart van de Cycladen

Paros is misschien wel het levendigste van de drie eilanden die we tijdens deze reis aan doen. Het hoofdstadje Parikia ligt aan een mooie baai, met een aantal bekende stranden, mede verantwoordelijk voor de aantrekkingskracht van dit eiland. Maar ook voor wandelaars is er veel te genieten. We lopen langs het 1000 jaar oude oud-Byzantijnse pad door prachtige Cycladische dorpen en middeleeuwse dorpjes.

Wandelvakantie Griekenland - Naxos, Santorini en Paros

Wandelen langs kliffen, azuurblauwe zee en archeologische schatten

Wandelvakantie Griekenland
8 dagen vanaf € 1.249
Naar boven
 

Stem & Win
Win een droomreis voor 1 persoon

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!