Veilig boeken en reizen met Sawadee Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Spanje - Sierra Nevada & Granada

Over Romeinse paden naar Moorse dorpjes

8 dagen vanaf € 1.299

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Fantastische wandelingen over de mooiste paden van de Alpujarras
 • Verblijf in het prachtig gelegen Capileira met panoramische uitzicht over de omgeving
 • Wandelingen door amandelboomgaarden en wijngaarden
 • Bezoek aan het cultuurrijke Granada vol geschiedenis
 • Ontdek traditionele Moorse witte dorpjes

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Spanje - Sierra Nevada & Granada

De Sierra Nevada is de hoogste bergketen van van het Iberische vasteland en torent hoog boven Zuid-Spanje uit. Een groot deel van dit gebied is beschermd biosfeerreservaat, rijk aan wilde dieren en de thuisbasis van vele endemische plantensoorten. Hier, en in de naburige regio Alpujarra, maken we enkele van de mooiste wandelingen die je in Andalusië kunt maken. We wandelen door een een decor van oeroude kastanjebossen, lavendel- en met brem begroeide heidevelden en prachtige witgekalkte Moorse dorpjes. Een bezoek aan de stad Granada, de thuisbasis van het magnifieke Alhambra Paleis, is het perfecte einde van de week.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Málaga / transfer naar Capileira
 2. Dag 2 - wandeling langs dorpjes in de Sierra de la Contraviesa
 3. Dag 3 - wandeling in de Guadalfeo Vallei
 4. Dag 4 - over Romeinse paden naar de Moorse dorpjes van La Taha
 5. Dag 5 - naar Trevelez, het hoogste dorp van Spanje
 6. Dag 6 - via het oude muilezelpad vanuit Bérchules naar de Junta de los Ríos
 7. Dag 7 - bezoek aan Granada / vrije dag
 8. Dag 8 - transfer Granada - Málaga / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route wandelvakantie Sierra Nevada & Granada

Over Romeinse paden naar Moorse dorpjes

Dit is een relaxte, niet te zware wandelreis waarin we zes nachten verblijven in een heerlijke accommodatie met zwembad in het prachtige witte dorpje Capileira. Ontbijt en diner zijn hier inbegrepen en op vier wandeldagen is ook de lunch inbegrepen, die we steeds onderweg nuttigen. We verplaatsen ons per privé bus naar het begin van de wandelingen en aan het eind staat de bus steeds weer klaar om ons terug naar het hotel te brengen. De laatste nacht van de reis brengen we door in Granada zodat je de kans hebt op verkenning te gaan in deze prachtige stad aan de voet van de Sierra Nevada. 

Trevelez, het hoogst gelegen dorp van Spanje

Trevelez is het hoogstgelegen dorp van het Spaanse continent, op maar liefst 1472 meter boven de zeespiegel. Door deze ligging heb je in Trevelez een mooi uitzicht over de bergachtige omgeving. De heldere berglucht zorgt er ook voor dat Trevelez bekend is geworden om de verrukkelijke ham, jamón serrano, volgens velen de beste. Het klimaat voor het drogen van de zoet smakende ham is hier perfect. Bezoek zeker één van de hallen waar de ham vaak 1 tot 2 jaar hangt te drogen. 

De verstopte dorpjes van La Taha

Als we de stroming van de Rio Travelez volgen, komen we via mooie bospaden uit in een kloof waar de Taha dorpen, eeuwenoude Moorse dorpen, verstopt liggen. Verspreid over 26 vierkante kilometer wonen hier nog altijd enkele mensen. La Taha was een toevluchtsoord voor de Moren nadat hun koninkrijk in Granada viel. Ze bleven hier 150 jaar wonen en dat zie je goed terug in de architectuur van de witte huizen. 

Het Alhambra in Granada

Granada is een absolute must see!. De stad heeft namelijk een ontzettend rijke geschiedenis en talrijke bezienswaardigheden. Het meest indrukwekkende bouwwerk waar de stad om bekend staat is het Alhambra. Dit prachtige Moorse paleis is niet voor niets opgenomen op de UNESCO werelderfgoed lijst en wordt dagelijks door vele toeristen bezocht. En niet alleen hier, maar ook in de oude stad zelf proef je nog goed de Moorse invloeden. 

Wandelvakantie Spanje - Sierra Nevada & Granada

Over Romeinse paden naar Moorse dorpjes

Wandelvakantie Spanje - Sierra Nevada & Granada
8 dagen vanaf € 1.299
Naar boven