< Terug naar overzicht
5 redenen voor een groepsreis met jongvolwassenen

5 redenen voor een groepsreis met jongvolwassenen

Je bent in de bloei van je leven en wilt graag de wereld ontdekken. Maar de stap om alleen te gaan is toch nét iets te groot. Er zijn genoeg redenen te bedenken: een nieuw land, nieuwe taal, nieuwe cultuur, ver van huis en ga zo maar door. Gelukkig is er een oplossing: meegaan met een groepsreis. Ideaal als je alleen op reis wilt, maar toch niet alleen wil zijn. Twijfel je nog? Wij delen graag een aantal redenen waarom jij als twintiger of dertiger mee moet gaan op een groepsreis met leeftijdsgenoten. 

#1 Nieuwe mensen ontmoeten

Een van de belangrijkste redenen om mee te gaan op groepsreis is de gezelligheid. Je gaat alleen op reis, maar bent toch niet alleen. Je stapt sneller uit je comfortzone, waardoor je sneller en makkelijker contact maakt met je medereizigers en de lokale bevolking. Het grootste gedeelte van de tijd is het ook gewoon uiterst gezellig. Ben je jarig? Dan zou er zomaar een verjaardagsfeestje voor je georganiseerd kunnen worden. Is het kerst? Dan wordt de kersttafel gedekt. Kortom, een groepsreis is een feestje! 

#2 Geen grote voorbereidingen nodig 

In principe is het meeste bij een groepsreis al geregeld door de reisorganisatie. Je hoeft zelf niet je accommodaties uit te zoeken, de vluchten te boeken, een planning te maken wanneer je waar naartoe gaat. Tijdens de reis word je meestal gereden door een chauffeur. Ideaal als je een druk leven hebt en niet de tijd hebt om uren achter je computer door te brengen om je reis voor te bereiden. Des te meer tijd heb je om lekker je te verdiepen in het land van bestemming en van de voorpret te genieten! 

#3 (reis)inspiratie opdoen

Om terug te komen bij het ontmoeten van nieuwe mensen, je leert vaak ook nog eens mensen kennen die je wellicht in het dagelijks leven niet zo snel zou tegenkomen. Bij een groepsreis is de groep vaak ook gevarieerd en ontstaat er al snel een leuke sfeer. En het mooie is, is dat je elkaar op veel vlakken zou kunnen inspireren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar ander werk maar weet je nog niet echt wat je wilt? Of wil je volgend jaar weer een mooie rondreis maken en weet je nog niet waar? Misschien weten je reisgenoten je wel te inspireren! Een groepsreis is dé manier om met allerlei soorten mensen in contact te komen.

#4 Er wordt voor je gezorgd

Krijg je ineens ontzettend veel last van je kies en heb je een tandarts nodig? Heb je een verkeerde stap gemaakt en daardoor jezelf verwond? Je reisbegeleider is er om te helpen! Ziekenhuizen, tandartsen, huisartsenposten etc. Het wordt voor je geregeld. Vaak spreekt de reisbegeleider ook nog eens de taal van het betreffende land waardoor communiceren ook een stuk vlotter verloopt. Een groot voordeel van een groepsreis!

#5 Samen genieten

Je wilt dolgraag die Machu Picchu ervaring delen met iemand met wie je een waanzinnig goede klik hebt! Dat kan als je deelneemt aan een groepsreis. Want zoals we zeiden, er zit altijd wel iemand in de groep met wie je een leuke klik hebt. Gezellig samen die fietstocht maken, samen genieten van die waanzinnig mooie omgeving, samen die prachtige hike maken, samen genieten van zon, zee en strand. Als de mogelijkheid er gewoon niet is om dit samen met vrienden of familie te doen, dan maar met je nieuwe vrienden die je hebt leren kennen tijdens die te gekke groepsreis!

Waar wacht je nog op? Bekijk hier onze 22-35'ers reizen.