< Terug naar overzicht
Jongeren delen hun ervaringen met jongerenreizen voor 22-35ers

Jongeren delen hun ervaringen met jongerenreizen voor 22-35ers

Lijkt het jou ook geweldig om te reizen naar de meest fantastische bestemmingen samen met mensen van je eigen leeftijd? Samen door het regenwoud trekken, het noorderlicht bekijken, op zoek gaan naar mooie tempels of ’s avonds de dag afsluiten met een biertje op een bountystrand? Dan zijn onze georganiseerde jongerenreizen (22-35ers) echt iets voor jou! Geen zorgen over waar je gaat slapen of over welke route je moet nemen naar je volgende bestemming. De enige taak die jij hebt is genieten van een onvergetelijke reis, samen met andere avontuurlijke 20ers en 30ers. Lisbeth (22), Rieneke (29), Celeste (29) en Kevin (30) gingen het avontuur al aan. In dit blog delen zij hun ervaringen over de jongerenreizen door Costa Rica, Mexico en Fins Lapland.

Jongerenreis door Costa Rica

Van een trektocht door het ongerepte regenwoud van Corcovado en een bezoek aan vulkaan de Arenal, tot aan surflessen aan de witte stranden van Tamarindo en overnachtingen in ecologes bij de lokale gemeenschap van de Bri Bri; tijdens deze rondreis leer je in 22 dagen Costa Rica van A tot Z kennen.

In het najaar heeft Lisbeth (22) deelgenomen aan deze jongerenreis door Costa Rica.   

“De groepsdynamiek was erg goed. Iedereen had vergelijkbare interesses en paste goed in de groep. Ik heb voor een reis met 22-35ers gekozen, omdat ik graag met mensen van mijn leeftijd op reis wilde. Ik heb eerder deelgenomen aan reizen bij andere organisaties waar ik de jongste was en aansluiting miste. Het hoogtepunt van de jongerenreis door Costa Rica was zonder twijfel de trip naar Corcovado. Dit is letterlijk het paradijs. We hebben veel dieren gezien die je niet snel spot, zoals walvissen, dolfijnen, baby schildpadjes en luipaarden. Maar wat Corcovado ook erg mooi maakt, is dat je volledig van de bewoonde wereld bent afgesloten. De reis was voor mij echt onvergetelijk. Ik zou de reis zo nog een keer maken en raad hem dan ook aan iedereen aan.” - Lisbeth

Jongerenreis door Mexico

Ook Rieneke (29) en Celeste (29) namen deel aan een jongerenreis voor 22-35ers. Zij reisden af naar fantástico Mexico! Culturele workshops, zwemmen in azuurblauw water en een bezoek aan koloniale steden, eeuwenoude Mayaruïnes en spectaculaire watervallen maakten allemaal onderdeel uit van deze reis. Celeste vond de reis in ieder geval top.

“De reisleider liet ons allerlei unieke plekjes zien en wist ons veel inside informatie te vertellen. Het reisprogramma was dynamisch; van snorkelen in een tropisch paradijs en Mayapaleizen in de jungle bezoeken tot aan eten bij de locals. Ook was er voldoende vrije tijd en voor ieder wat wils om te doen. De groepssamenstelling was ook heel fijn.” - Celeste

Rieneke sluit zich aan bij de mening van Celeste en voegt hier aan toe: 

“Het was echt een superreis! Het was een hele gezellige groep en ik kon het met iedereen goed vinden. De reis was eigenlijk een aaneenschakeling van mooie momenten. Inmiddels zit ik alweer te kijken naar een volgende reis. Waarschijnlijk weer met 22-35ers!” - Rieneke

Jongerenreis door Fins Lapland

In tegenstelling tot de tropische bestemmingen die Lisbeth, Rieneke en Celeste bezocht hebben, heeft Kevin (30) de kou opgezocht in het winterse Fins Lapland. Ook een hele toffe ervaring!   

“Met de COVID-19 maatregelen had ik minder sociale contacten en kon ik amper sporten. Toen ik de mogelijkheid had om deze jongerenreis te maken was ik meteen verkocht. Iedereen was actief bezig om er een geweldige vakantie van te maken en natuurlijk droeg het mooie Fins Lapland daaraan bij. Een fantastische groep en veel activiteiten in het Finse winterwonderland, zoals het noorderlicht bekijken bij een kampvuur in de nacht. Het was meer dan ik had verwacht. Als ik de kans krijg, ga ik zeker nog een keer mee met een 22-35ers reis!” - Kevin.

Bekijk hier het volledig overzicht van onze 22-35ers reizen >