< Terug naar overzicht
Waarom een singlereis een goed idee is

Waarom een singlereis een goed idee is

Ik kan je goed begrijpen als jij (voor het lezen van deze blog) bedenkingen hebt bij singlereizen, dat had ik een tijdje geleden ook. Ik vond ‘single’ klinken als ‘alleen’, ‘zielig’ of ‘wanhopig’. Toch heb ik mijn mening over singlereizen flink bijgesteld. Sterker nog, ik ben er enthousiast over geworden nu ik weet dat singlereizen eigenlijk alleen maar leuke en positieve kanten heeft. Singlereizen zijn hip, leuk, spannend, maar vooral: voor iedere soloreiziger! In deze blog vertel ik je meer over deze vorm van reizen.

Singlereizen, wat is dat nou precies?

Eigenlijk is het prima vergelijkbaar met een groepsreis. Er is alleen één cruciaal verschil: je gaat niet met reisgezelschap dat je al kent. Met een singlereis ga jij in je eentje mee met een groep die bestaat uit allemaal andere mensen die ook in hun eentje op reis gaan. Iedereen zit in hetzelfde schuitje: je zoekt graag het avontuur op, je kent van te voren niemand en staat open om dit avontuur te delen met andere solo-reizigers. Dit betekent niet dat je vrijgezel moet zijn om je aan te melden voor een singlereis. Er zijn juist veel andere redenen om je aan te melden voor een singlereis.

Een singlereis is ideaal als je niet alleen op vakantie wilt

Dat klinkt erg voor de hand liggend maar het is waar. Er zijn tig redenen waardoor je niet met bekend reisgezelschap op vakantie kunt of wilt gaan. Je partner gaat een tijdje naar het buitenland of je bent vrijgezel en je vrienden willen naar een bestemming waar jij echt niet op zit te wachten. Je hebt vakantie wanneer niemand vakantie kan krijgen, je moeder heeft vliegangst of je hebt een moeilijke periode achter de rug waardoor je wel wat tijd voor jezelf kunt gebruiken. Maar misschien wil je gewoon naar een te gekke reisbestemming en tegelijkertijd nieuwe mensen leren kennen. Je hoeft in ieder geval niet je vakantie over te slaan, of thuis te blijven omdat je het niet zit zitten om helemaal alleen naar de andere kant van de wereld te vliegen.

Je eigen weg gaan in een vertrouwde omgeving

Het fijne van een singlereis is dat je met niemand rekening hoeft te houden. Je hebt allemaal hetzelfde doel en dat is een onvergetelijke reis maken. Dit alles is zonder verplichtingen. Als je niet zoveel behoefte hebt aan veel contact met andere reisgenoten, zal niemand je daartoe verplichten. 

Er is geen makkelijkere manier om mensen te ontmoeten

Het wordt je op een zilveren schaal gepresenteerd: een groepje solo-reizigers die het allemaal leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten. Er is altijd iemand die zin heeft in een goed gesprek, mee wil wandelen, mee wil gaan naar die ene winkel of net als jij wilt snorkelen. Je zit aan niemand gebonden, en tegelijkertijd kun je altijd iemand aan je binden.

Iedereen zit in hetzelfde schuitje 

Ja, het is spannend! Je kent namelijk nog niemand en je hebt geen idee wat je te wachten staat. Gelukkig ben je niet de enige, iedereen zit in hetzelfde schuitje. Niemand kent elkaar van te voren en het is voor iedereen een beetje spannend. Maar dat moment zal niet lang duren. Je zult snel genoeg mensen ontmoeten waarmee je bepaalde raakvlakken hebt en het goed kunt vinden. Misschien houd je er wel vrienden voor het leven aan over. En in het ergste geval? Dan vind je niemand waarmee je het écht goed kan vinden. Maar hé, dan heb je in ieder geval een hele toffe reis achter de rug!

Lijkt het je al wat? Bekijk hier alle singlereizen!