Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar overzicht
Sawadee erkent kritieke klimaatsituatie en onderneemt actie

Sawadee erkent kritieke klimaatsituatie en onderneemt actie

Met het officieel ondertekenen van de ‘Tourism Declares a Climate Emergency verklaring’ erkennen wij samen met honderden andere reisorganisaties dat we ons in een wereldwijde klimaatnoodsituatie bevinden. 

Bij Sawadee Reizen geloven we erin dat reizen onze wereld verrijkt. Door andere landen te bezoeken, bouwen we verbindingen op, vergroten we ons begrip van de wereld en ondersteunen we lokale gemeenschappen. Reizen kent dus vele voordelen, maar ook nadelen. Door de relatief hoge uitstoot van broeikasgassen en het niet zorgvuldig omgaan met kwetsbare ecosystemen beschadigen we onze planeet waardoor er grote problemen ontstaan voor onze natuur en het klimaat.

De planeet waar we van houden is in gevaar. Van smeltende ijskappen tot extremere weersomstandigheden, de effecten van klimaatverandering zijn duidelijker dan ooit. Sawadee Reizen gelooft dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen om deze klimaatcrisis aan te pakken. Wij willen onderdeel zijn van de oplossing, niet het probleem.

Wij zijn daarom verheugd om onderdeel te worden van ‘Tourism Declares a Climate Emergency’, een collectief van reisondernemingen dat het goede voorbeeld volgt uit andere sectoren bij het afkondigen van een klimaatnoodsituatie. Hiermee erkennen wij de wetenschap dat we nu actie moeten ondernemen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen in het komende decennium te halveren. We zullen moeten samenwerken om dit te realiseren en een regeneratieve reisbranche op te bouwen.

Als onderdeel van Tourism Declares stellen wij onszelf de volgende doelen:

  1. Ontwikkel binnen 12 maanden een ‘Klimaatnoodplan’, waarin onze intenties worden uiteengezet om onder andere de CO2-uitstoot in het komende decennium te verminderen.
  2. Het delen van een openbare verklaring van ons ‘Klimaatnoodplan’ en daarbij elk jaar een update geven over de voortgang.
  3. Accepteer het huidige IPCC-advies waarin wordt gesteld dat de wereldwijde koolstofemissies tegen 2030 moeten worden teruggebracht tot 55% onder het niveau van 2017 om de planeet binnen 1,5 graden opwarming te houden. 
  4. Het aansporen van onze leveranciers en partners om dezelfde verklaring af te leggen; het delen van ‘best practices’ onder collega's; en actief deelnemen aan de Tourism Declares-gemeenschap.
  5. Pleiten voor verandering. We erkennen de noodzaak om binnen onze hele sector het huidige systeem te veranderen om een rechtvaardige overgang naar koolstofvrij toerisme te versnellen.

Doe ook mee! Kijk voor meer informatie op www.tourismdeclares.com.

Tourism Declares a climate emergency


Laat een reactie achter

 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!