Sawadee onderdeel van Tourism Declares | Nieuws
< Terug naar overzicht
Sawadee erkent kritieke klimaatsituatie en onderneemt actie

Sawadee erkent kritieke klimaatsituatie en onderneemt actie

Met het officieel ondertekenen van de ‘Tourism Declares a Climate Emergency verklaring’ erkennen wij samen met honderden andere reisorganisaties dat we ons in een wereldwijde klimaatnoodsituatie bevinden. 

Bij Sawadee Reizen geloven we erin dat reizen onze wereld verrijkt. Door andere landen te bezoeken, bouwen we verbindingen op, vergroten we ons begrip van de wereld en ondersteunen we lokale gemeenschappen. Reizen kent dus vele voordelen, maar ook nadelen. Door de relatief hoge uitstoot van broeikasgassen en het niet zorgvuldig omgaan met kwetsbare ecosystemen beschadigen we onze planeet waardoor er grote problemen ontstaan voor onze natuur en het klimaat.

De planeet waar we van houden is in gevaar. Van smeltende ijskappen tot extremere weersomstandigheden, de effecten van klimaatverandering zijn duidelijker dan ooit. Sawadee Reizen gelooft dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen om deze klimaatcrisis aan te pakken. Wij willen onderdeel zijn van de oplossing, niet het probleem.

Wij zijn daarom verheugd om onderdeel te worden van ‘Tourism Declares a Climate Emergency’, een collectief van reisondernemingen dat het goede voorbeeld volgt uit andere sectoren bij het afkondigen van een klimaatnoodsituatie. Hiermee erkennen wij de wetenschap dat we nu actie moeten ondernemen om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen in het komende decennium te halveren. We zullen moeten samenwerken om dit te realiseren en een regeneratieve reisbranche op te bouwen.

Doe ook mee! Kijk voor meer informatie op www.tourismdeclares.com.

Tourism Declares a climate emergency