< Terug naar overzicht
Waterfles cadeau bij reis naar drie populaire bestemmingen

Waterfles cadeau bij reis naar drie populaire bestemmingen

Samen met onze lokale partners zijn we continu op zoek naar manieren om onze reizen te verduurzamen. Dit leidt tot mooie initiatieven, zoals ook in Sri Lanka, Zuid-Afrika en Colombia. Tijdens onze reizen naar deze bestemmingen met vertrek in 2024 zullen veel van onze reizigers bij aankomst een hervulbare Sawadee waterfles krijgen. Hiermee zullen naar schatting zo’n 80.000 plastic flesjes worden bespaard.  

Bij Sawadee vinden we het belangrijk om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren en op onze bestemmingen bij te dragen aan duurzaamheid. Het afgelopen jaar hebben we samen met onze lokale partners onderzocht welke stappen we per land kunnen zetten op dit vlak. Een van de initiatieven die hieruit voort is gekomen is de aanschaf van hervulbare waterflessen voor veel van onze reizigers die in 2024 op reis gaan naar Sri Lanka, Zuid-Afrika en Colombia.  

Reizigers krijgen de waterfles bij aankomst op hun bestemming en kunnen deze gedurende hun reis telkens weer hervullen met water, om zo het gebruik van plastic waterflesjes te beperken. Aan het einde van de reis mogen reizigers de fles uiteraard mee naar huis nemen, zodat ze een mooi aandenken hebben aan hun reis en ook thuis hun plasticgebruik kunnen verminderen.  

Plasticvervuiling


In Nederland en België zijn we gewend om al het kraanwater te kunnen drinken. Op veel van onze bestemmingen is dit helaas niet mogelijk, waardoor we op reis ineens veel flesjes water kopen. Als je 2 liter water per dag drinkt, gebruik je al snel 28 halve literflesjes per week. De gemiddelde Sawadee reis duurt echter langer dan een week, waardoor het niet gebruiken van een hervulbare waterfles veel plastic afval met zich meebrengt. De productie van plastic is erg schadelijk voor het milieu, omdat het gemaakt wordt van fossiele grondstoffen. Daarnaast kan in veel landen plastic niet of slecht worden gerecycled, waardoor het na gebruik wordt verbrand of in de natuur wordt gedumpt. Dit leidt beide tot nóg meer schade. Met het huidige initiatief helpen we onze reizigers die in 2024 meegaan naar Sri Lanka, Zuid-Afrika en Colombia om plastic te besparen en zo de negatieve effecten van plasticgebruik op hun bestemming te voorkomen. 

Reizigers die een andere bestemming met ons bezoeken roepen we op om vooral zelf een hervulbare waterfles mee te nemen. Op veel van onze reizen is er een watertap aanwezig in de bus, zodat het bijvullen van je waterfles heel gemakkelijk is. In de gratis app van RefillMyBottle kun je voor een groot aantal bestemmingen zien waar je je waterfles nog meer kunt bijvullen. 

Het gebruiken van een hervulbare waterfles is slechts een van de vele manieren om minder afval te produceren op reis. Lees dit blog voor nog 14 tips!