< Terug naar overzicht
Fotoverslag van een prachtige reis door Namibië

Fotoverslag van een prachtige reis door Namibië

Wietske ging op rondreis door Namibië. Ze kwam terug met een spectaculair fotoalbum, die onderverdeeld is in drie categorieën: dieren, landschappen en mensen. Wat een prachtige plaatjes! Reden genoeg om Wietske te vragen naar het gevoel achter deze foto’s.

Spectaculaire foto's van wilde dieren

kuddes wilde beesten om waterplekken

Het is een absoluut spektakel om de grote kuddes wildebeesten en zebra’s over de enorme (en vanuit de ruimte zichtbare) zoutvlaktes van Etosha National Park te zien trekken en in groepen om de waterplekken te zien groeperen. Een plaatje waar je uren naar kan kijken!

drinkende leeuw in namibie

Terwijl we naar een andere leeuw aan het kijken zijn, loopt deze leeuwin stiekem achter onze truck langs om naar de waterplek te gaan. Wij zijn dan ook als eerste ter plaatse om getuige te zijn van haar relaxte drinksessie.  

kudde olifanten bij drinkplaats bij zonsondergang

Na een prachtige dag in Etosha National Park strijken we met onze tenten neer in Okaukuejo Rest Camp. Aangrenzend vind je deze drinkplek, waar we zonder verdere verwachtingen de prachtige zonsondergang aanschouwen. De naderende storm zorgt voor spectaculaire luchten, maar alsof de dag nog niet mooi genoeg is, loopt er nog een kudde olifanten door dit filmische tafereel. 

Unieke plaatjes van Landschappen

woestijn zand heuvel in namibie

We staan heel vroeg op om vanaf de top van de enige toegestane, beklimbare 80 meter hoge 'Dune 45' in Sossusvlei, de zon op te zien komen. De lichtschakeringen zijn adembenemend…

Sossusvlei zandduinen in Namibie

Zodra de zon aan de hemel staat is het tijd om 'Dune 45' te verlaten en naar beneden te gaan. Ik besluit om door het mulle zand naar beneden te rennen; een vreemde sensatie van zandlawines, een brommende duin en volgelopen schoenen. Anderen nemen de rustige route naar beneden. 

Dode bomen in Deadvlei in Namibie

We hebben allemaal de foto’s en de documentaires gezien, maar als je dan écht zelf in de Deadvlei staat... op de duizenden jaren geleden uitgedroogde rivierbedding, tussen de dode bomen en omringd door vuurrode duinen - dan waan je je pas écht in een droom! 

Kamperen bij Spitzkoppe in namibie

Bij Spitzkoppe kamperen we tussen de prachtig afgesleten, eeuwenoude rotsen die bij zonsondergang een schitterende oranjerode gloed krijgen. 

Solitaire kamperen bij Boesman namibie

Dichtbij het plaatsje Solitaire kamperen wij bij Boesman. De tenten staan op een plateau en kijken over deze vlakte uit. Zo nu en dan loopt er een oryx langs en ’s avonds komen de bijzondere bergzebra’s water drinken. Uiteindelijk is dit voor mij de meest bijzondere kampeerplek. 

De bijzondere ontmoetingen met locals

lokaal meisje in herero dorp in namibie

Bij Spitzkoppe bezoeken we een Herero dorp -bestaande uit hutten gemaakt van samengebonden takken- maar wel uitgerust met een satellietschotel. Voor een van de hutten zit een Herero vrouw in een glimmende, zilverkleurige, lange Victoriaanse jurk met bijpassend hoedje; een zeer vreemd samengaan. Tijdens de wandeling lopen er steeds meer kinderen mee en dit meisje met haar prachtige haar was voor dit uurtje wandelen mijn beste vriendinnetje. 

ontmoeting met locals in een Himba dorp

Na permissie te hebben gekregen van de man achter de rook, de oudste in het dorp, wildkamperen we een nacht naast een Himba dorp. Een superleuke manier om meer over de Himba’s en hun levenswijze te leren. In dit dorp leven een vader en zoon met hun 12 vrouwen, kinderen en kleinkinderen.  Hier zien we een aantal vrouwen die ’s morgens vroeg pap aan het maken zijn. Heel bijzonder om dit in een echt dorp van zo dichtbij te mogen meemaken. 

Fotoverslag door: Wietske van de Zande