< Terug naar overzicht
Fotoverslag van een prachtige reis door Namibië

Fotoverslag van een prachtige reis door Namibië

Wietske ging op rondreis door Namibië. Ze kwam terug met een spectaculair fotoalbum, die onderverdeeld is in drie categorieën: dieren, landschappen en mensen. Wat een prachtige plaatjes! Reden genoeg om Wietske te vragen naar het gevoel achter deze foto’s.

Spectaculaire foto's van wilde dieren

kuddes wilde beesten om waterplekken

Het is een absoluut spektakel om de grote kuddes wildebeesten en zebra’s over de enorme (en vanuit de ruimte zichtbare) zoutvlaktes van Etosha National Park te zien trekken en in groepen om de waterplekken te zien groeperen. Een plaatje waar je uren naar kan kijken!

drinkende leeuw in namibie

Terwijl we naar een andere leeuw aan het kijken zijn, loopt deze leeuwin stiekem achter onze truck langs om naar de waterplek te gaan. Wij zijn dan ook als eerste ter plaatse om getuige te zijn van haar relaxte drinksessie.  

kudde olifanten bij drinkplaats bij zonsondergang

Na een prachtige dag in Etosha National Park strijken we met onze tenten neer in Okaukuejo Rest Camp. Aangrenzend vind je deze drinkplek, waar we zonder verdere verwachtingen de prachtige zonsondergang aanschouwen. De naderende storm zorgt voor spectaculaire luchten, maar alsof de dag nog niet mooi genoeg is, loopt er nog een kudde olifanten door dit filmische tafereel. 

Unieke plaatjes van Landschappen

woestijn zand heuvel in namibie

We staan heel vroeg op om vanaf de top van de enige toegestane, beklimbare 80 meter hoge 'Dune 45' in Sossusvlei, de zon op te zien komen. De lichtschakeringen zijn adembenemend…

Sossusvlei zandduinen in Namibie

Zodra de zon aan de hemel staat is het tijd om 'Dune 45' te verlaten en naar beneden te gaan. Ik besluit om door het mulle zand naar beneden te rennen; een vreemde sensatie van zandlawines, een brommende duin en volgelopen schoenen. Anderen nemen de rustige route naar beneden. 

Dode bomen in Deadvlei in Namibie

We hebben allemaal de foto’s en de documentaires gezien, maar als je dan écht zelf in de Deadvlei staat... op de duizenden jaren geleden uitgedroogde rivierbedding, tussen de dode bomen en omringd door vuurrode duinen - dan waan je je pas écht in een droom! 

Kamperen bij Spitzkoppe in namibie

Bij Spitzkoppe kamperen we tussen de prachtig afgesleten, eeuwenoude rotsen die bij zonsondergang een schitterende oranjerode gloed krijgen. 

Solitaire kamperen bij Boesman namibie

Dichtbij het plaatsje Solitaire kamperen wij bij Boesman. De tenten staan op een plateau en kijken over deze vlakte uit. Zo nu en dan loopt er een oryx langs en ’s avonds komen de bijzondere bergzebra’s water drinken. Uiteindelijk is dit voor mij de meest bijzondere kampeerplek. 

De bijzondere ontmoetingen met locals

lokaal meisje in herero dorp in namibie

Bij Spitzkoppe bezoeken we een Herero dorp -bestaande uit hutten gemaakt van samengebonden takken- maar wel uitgerust met een satellietschotel. Voor een van de hutten zit een Herero vrouw in een glimmende, zilverkleurige, lange Victoriaanse jurk met bijpassend hoedje; een zeer vreemd samengaan. Tijdens de wandeling lopen er steeds meer kinderen mee en dit meisje met haar prachtige haar was voor dit uurtje wandelen mijn beste vriendinnetje. 

ontmoeting met locals in een Himba dorp

Na permissie te hebben gekregen van de man achter de rook, de oudste in het dorp, wildkamperen we een nacht naast een Himba dorp. Een superleuke manier om meer over de Himba’s en hun levenswijze te leren. In dit dorp leven een vader en zoon met hun 12 vrouwen, kinderen en kleinkinderen.  Hier zien we een aantal vrouwen die ’s morgens vroeg pap aan het maken zijn. Heel bijzonder om dit in een echt dorp van zo dichtbij te mogen meemaken. 

Fotoverslag door: Wietske van de Zande

Laat een reactie achter

Reacties

 • Charlotte Allema-Steyn

  25-02-2019

  mijn land, mijn roots…..heimwee gelijk :-(

 • Lilian de Vries

  23-02-2019

  Namibië is een must voor elke reiziger zou ik bijna zeggen. Wat een prachtig land!!! Afgelopen okt/nov 4 weken doorheen gereisd met een vriendin.(incl. Botswana en Vic Falls). Veilig voor 2 dames alleen. Prachtige natuur met nog mooier licht. Heel fotogeniek. Ik ga zeker nog eens terug.

 • Nathalie de Rooij

  23-02-2019

  Wat een prachtige foto’s, Wietske, dankjewel! Ik kijk al uit naar deze reis, ik tel af :)

 • Sawadee

  Dank je wel, Nathalie! Deze foto’s zijn genomen eind 2017 tijdens dezelfde reis die jij gaat maken. Dit ga jij dus allemaal straks met eigen ogen zien. Geniet van de voorpret!

 • Birgit Pechtold

  27-12-2018

  Geweldig!

 • Sawadee

  Dank je wel Birgit. Namibië is echt een aanrader!

 • Ria van Essen

  26-12-2018

  Prachtig

 • Ruud Noordermeer

  26-12-2018

  Wietske mooie foto's. Zie ook mijn bericht van 7/10/2018. Ben je je AOW aan het verhogen? Prettige jaarwisseling.

 • Sawadee

  Dank je wel, Ruud. Namibië is ook wel een heel bijzonder en fotogeniek land. Hahaha, als ik zo door blijf gaan qua reisgedrag, zal ik op een strootje moeten bijten na mijn pensioen. Maar dan heb ik wel hele mooie herinneringen om op te teren! :) Groetjes, Wietske

 • Peter en Jannie Schotanus

  26-12-2018

  Beste Wietske, Prachtige foto's en een mooie impressie van een geweldig land. Het riep bij ons vele mooie herinneringen op. Wij waren ook zeer onder de indruk van Namibie en het bij ons in de Top5 Groetjes,

 • Ruud

  07-10-2018

  Wietske , Na 10 jaar kom je langs in Afrika. Is inderdaad een schitterende natuur Inmiddels al weer 13 jaar geleden dat we daar met dochter en schoonzoon waren. Maar Nieuw Zeeland staat bij mij nog altijd op nr 1. Groeten Ruud en Henni. PS: Weet je nog wie we zijn , denk maar aan Queenstown en een wijntje, of aan Kenia en Tanzania

 • Sawadee

  Wat ontzettend leuk van jullie te horen en hoop dat het jullie goed gaat. Natuurlijk weet ik nog wie jullie zijn! Heerlijk he, al die herinneringen. PS. Je kan mij altijd bereiken via info@sawadee.nl. Groetjes, Wietske

 • Rudolf Jan

  04-10-2018

  Mooie foto's Wietske. Ik dnek nog elke dag terug aan deze reis.

 • Sawadee

  Dank je wel Rudolf Jan! Ik denk zelf ook nog vaak terug aan dit prachtige land. Heb je alweer nieuwe plannen? Wil je reageren dan kan dat via info@sawadee.nl (t.a.v. Wietske). Groetjes, Wietske

 • Elisabeth Theys

  04-10-2018

  WOW, prachtige foto's. Hopelijk kunnen we deze reis ook eens boeken, zou dat kunnen in augustus 2019?

 • Sawadee

  Dag Elisabeth, wat ontzettend leuk dat je hebt gereageerd! Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden voor volgend jaar. Kan je een mailtje sturen naar info@sawadee.nl (t.a.v. Wietske) met jouw contactgegevens? Ze neemt dan even contact met jou op hierover.

 • Laura

  15-05-2018

  Mooie foto's Wietske!

 • Marion Sabel

  11-05-2018

  Mooi, Wietske!!

 • Calberson Tessy

  09-05-2018

  Hallo, Super leuk reisverslag! En prachtige foto’s! 25/05 vertrekken wij naar namibië. Zou je ons enkele tips kunnen geven? Mvg,

 • Sawadee

  Hi Calberson Tessy, wat ontzettend leuk dat je hebt gereageerd. Wij kunnen je niet in ons bestand vinden, maar stuur anders even een mailtje naar info@sawadee.nl (t.a.v. Wietske) voor tips

 • Henk Offermans

  30-04-2018

  Prachtige foto's Wietske, foto's die mede bijdragen aan de voorpret voor mijn reis met Sawadee naar Namibië in november 2018. Ik denk dat dit voor mij een nieuw hoogtepunt wordt na de rondreis Nieuw-Zeeland (In de ban van de natuur) die ik een paar maanden geleden met Sawadee maakte.

 • Marion Sabel

  19-04-2018

  Wietske, mooi!!!!

 

Korting op je volgende reis?
Word lid van de nieuwsbrief en win!

Onder alle nieuwe nieuwsbrief abonnees verloten wij een reisvoucher t.w.v. €400,-! 

De korting is een jaar geldig en in te zetten op ons gehele aanbod.