Veilig boeken en reizen met Sawadee Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Bosnië & Herzegovina

Wandelen door de ruige natuur van een Balkan-parel

10 dagen vanaf € 1.649

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Maak kennis met de ruige, maar prachtige natuur van een nog onontdekt Balkan land
 • Beklim de hoogste toppen van Bosnië, waaronder de Mt Maglic (2386 m)
 • Uitzicht over het hooggebergte van Montenegro in het Sutjeska National Park
 • Ontdek de fascinerende cultuur en geschiedenis van Sarajevo, Mostar en Dubrovnik
 • Ervaar een warm welkom van de uiterst vriendelijke lokale bevolking

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 10 daagse wandelvakantie Bosnië & Herzegovina

Bosnië & Herzegovina is een prachtig land met uitgestrekte ruige wildernis en als wandelbestemming een parel in de Balkan. We bezoeken het Sutjeska National Park, waar zich één van Europa's laatste oerbossen bevindt, we beklimmen de hoogste toppen van het land, waaronder Maglic Mountain (2386 m) en wandelen langs verborgen watervallen en gletsjermeren. De prachtige steden Sarajevo, Mostar en de Kroatische stad Dubrovnik maken deze wandelvakantie compleet. We overnachten in eenvoudige tot comfortabele hotels en verplaatsen ons per bus.

 1. Dag 1 - vlucht naar Dubrovnik / naar Trebinje
 2. Dag 2 - naar Sutjeska NP / wandeling naar Donje Bare Lake en Ugljesin Peak (1858m)
 3. Dag 3 - beklimming Maglic Mountain (2386 m) / wandeling naar Trnovacko (Montenegro)
 4. Dag 4 - naar Sarajevo / stadstour en vrije middag
 5. Dag 5 - wandeling naar de toppen van Crepoljsko (1524 m) en Bukovik (1534 m) en naar de Skakavac-waterval
 6. Dag 6 - wandeling naar het dorp Lukomir Highland (1469 m) en de top van Obalj (1896 m)
 7. Dag 7 - wandeling naar de Trebevic Piek (1629m)
 8. Dag 8 - wandeling Rakitnica Canyon of optioneel raften / naar Mostar
 9. Dag 9 - ochtend in Mostar / namiddag naar Dubrovnik
 10. Dag 10 - vlucht Dubrovnik - Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Bosnië & Herzegovina

Het Sutjeska National Park

Na de tussenstop in Trebinje leggen we in het prachtige Sutjeska National Park de eerste wandelkilometers af. We beklimmen de Ugljesin Peak en Maglic Mountain, met 2386 meter de hoogste berg van Bosnië. Op de top hebben we een prachtig uitzicht over Montenegro en het smaragdgroene Trnovacko Meer. 

De bergen rond Sarajevo

In Sarajevo, de trotse hoofdstad van Bosnië, bezoeken we de belangrijkste historische- en culturele bezienswaardigheden en komen we meer te weten over de complexe en intrigerende geschiedenis van deze regio. We verkennen uitgebreid de bergen rond de stad, waar in 1984 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. We beklimmen de Bukovik Piek en bezoeken de indrukwekkende Skakavac Waterval, met een fantastisch uitzicht. Ook maken we kennis met de herderbevolking van Lukomir, het hoogst gelegen dorp van Bosnië en Herzegovina.

Wandelen in de Rakitnica Canyon of raften op de Neretva Rivier

Liefhebbers van wat afwisseling op het wandelen kunnen een optionele raftexcursie maken op de Neretva Rivier, een kloof die gerust één van de mooiste raftgebieden van Europa genoemd kan worden. De wandeling op deze dag voert over een prachtige bergkam met uitzicht op de Neretva en Rakitnica Canyon.

Mostar en Dubrovnik

Mostar werd tijdens de oorlog in de jaren negentig gesplitst, waarbij de beroemde brug over de Neretva het moest ontgelden. Tegenwoordig is het een warme en bruisende stad, met een fascinerende geschiedenis en architectuur en een in oorspronkelijke stijl herbouwde brug. In het prachtige, ommuurde Dubrovnik hebben we vrije tijd om de stad te verkennen alvorens we deze puike wandelvakantie afsluiten.


Wandelvakantie Bosnië & Herzegovina

Wandelen door de ruige natuur van een Balkan-parel

Wandelvakantie Bosnië & Herzegovina
10 dagen vanaf € 1.649
Naar boven