< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Portugal - De Douro Vallei

Wandel door prachtige landschappen en proef de wijnen

Waarom deze reis?

 • Ontdek de Douro Vallei en de Terras de Basto in het noorden van Portugal
 • Rustige wandelingen door prachtige landschappen
 • Bezoeken aan beroemde wijndomeinen, inclusief proeverijen
 • Verblijf in comfortabele vier en vijfsterren hotels
 • Ontdek bruisend Porto en de oude portwijnkelders

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  1 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  4 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Portugal

Route 8 daagse Wandelvakantie Portugal - De Douro Vallei

Deze wandelvakantie staat in het teken van het goede leven. We wisselen ontspannen wandelingen door de prachtigste landschappen af met het proeven van de heerlijkste wijnen. We lopen door de wijngaarden van de Douro Vallei, waar de beroemde portwijnen worden geproduceerd, naar de regio die bekend staat als Terras de Basto, waar de 'jonge' wijn van Portugal - vinho verde - zijn oorsprong heeft. Aan het eind van de reis verkennen we de levendige havenstad Porto. We overnachten in comfortabele hotels op drie verschillende plaatsen.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Porto / naar de Douro Vallei
 2. Dag 2 - wandeling langs de rivier de Corgo en bezoek Casa de Mateus
 3. Dag 3 - wandeling rond het wijndomein Quinta do Tedo, wijnproeven en bezoek Douro-museum
 4. Dag 4 - De Maronesa walking trail, wandelen in het Mondi de Basto gebied
 5. Dag 5 - wandeling en proeverij wijnstreek Mondim de Basto
 6. Dag 6 - wandeling rond Mondim de Basto
 7. Dag 7 - naar Porto / bezoek aan de historische stad en wijnproeven in de portwijnkelders
 8. Dag 8 - vlucht Porto - Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Douro Vallei

In het hart van de Douro Vallei

Vanuit Porto gaan we direct het achterland in waar ons comfortabele hotel, de basis voor de eerste dagen van deze wandelvakantie, prachtig gelegen is tussen de wijnvelden. In de Douro-vallei worden al eeuwenlang de beroemde portwijnen geproduceerd, wat de regio een plek heeft bezorgd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Volgens sommige overleveringen vond de eerste aanplant van wijnstokken al in 2000 voor Christus plaats.

Wandelen en wijn proeven op de Quinta de Tedo

De terrasvormige wijngaarden vormen continu het decor van onze wandelingen door het stroomgebied van de Douro, waartoe ook de rivieren Corgo en Tedo behoren. We krijgen een rondleiding op de Quinta de Tedo, een beroemde wijndomein uit de 18e eeuw in het hart van de Douro-regio. In het Douro-museum komen we meer te weten over de geschiedenis, de cultuur en de identiteit van het Douro-wijngebied.

De Terras de Basto

Noordelijk van de Douro Vallei liggen de domeinen van de Terras de Basto, waar de biologische Vinho Verde, groene wijn, geproduceerd wordt. Ons comfortabele hotel in Mondim de Basto vormt de uitvalsbasis voor diverse mooie wandelingen in dit gebied en bezoeken één van de belangrijkste heiligdommen voor de Maagd Maria in Noord-Portugal: de Senhora da Graca. 

De wijnkelders van bruisend Porto

De laatste dag van de reis brengen we door in de sfeervolle stad Porto, waar we de oude wijk Ribeira ontdekken en de beroemde portwijnkelders bezoeken voor een proeverij. Een smaakvolle afsluiting van deze heerlijke wandelvakantie!

Wandelvakantie Portugal - De Douro Vallei

Niet boekbaar

Naar boven