< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Portugal - De Douro Vallei

Wandel door prachtige landschappen en proef de wijnen

8 dagen vanaf € 1.299

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Ontdek de Douro Vallei en de Terras de Basto in het noorden van Portugal
 • Rustige wandelingen door prachtige landschappen
 • Bezoeken aan beroemde wijndomeinen, inclusief proeverijen
 • Verblijf in comfortabele vier en vijfsterren hotels
 • Ontdek bruisend Porto en de oude portwijnkelders

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Portugal - De Douro Vallei

Deze wandelvakantie staat in het teken van het goede leven. We wisselen ontspannen wandelingen door de prachtigste landschappen af met het proeven van de heerlijkste wijnen. We lopen door de wijngaarden van de Douro Vallei, waar de beroemde portwijnen worden geproduceerd, naar de regio die bekend staat als Terras de Basto, waar de 'jonge' wijn van Portugal - vinho verde - zijn oorsprong heeft. Aan het eind van de reis verkennen we de levendige havenstad Porto. We overnachten in comfortabele hotels op drie verschillende plaatsen.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Porto / naar de Douro Vallei
 2. Dag 2 - wandeling langs de rivier de Corgo en bezoek Casa de Mateus
 3. Dag 3 - wandeling rond het wijndomein Quinta do Tedo, wijnproeven en bezoek Douro-museum
 4. Dag 4 - wandeling Cabrum Valley / naar Mondim de Basto
 5. Dag 5 - wandeling en proeverij wijnstreek Mondim de Basto
 6. Dag 6 - wandeling rond Mondim de Basto
 7. Dag 7 - naar Porto / bezoek aan de historische stad en wijnproeven in de portwijnkelders
 8. Dag 8 - vlucht Porto - Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Douro Vallei

In het hart van de Douro Vallei

Vanuit Porto gaan we direct het achterland in waar ons comfortabele hotel, de basis voor de eerste dagen van deze wandelvakantie, prachtig gelegen is tussen de wijnvelden. In de Douro-vallei worden al eeuwenlang de beroemde portwijnen geproduceerd, wat de regio een plek heeft bezorgd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Volgens sommige overleveringen vond de eerste aanplant van wijnstokken al in 2000 voor Christus plaats.

Wandelen en wijn proeven op de Quinta de Tedo

De terrasvormige wijngaarden vormen continu het decor van onze wandelingen door het stroomgebied van de Douro, waartoe ook de rivieren Corgo en Tedo behoren. We krijgen een rondleiding op de Quinta de Tedo, een beroemde wijndomein uit de 18e eeuw in het hart van de Douro-regio. In het Douro-museum komen we meer te weten over de geschiedenis, de cultuur en de identiteit van het Douro-wijngebied.

De Terras de Basto

Noordelijk van de Douro Vallei liggen de domeinen van de Terras de Basto, waar de biologische Vinho Verde, groene wijn, geproduceerd wordt. Ons comfortabele hotel in Mondim de Basto vormt de uitvalsbasis voor diverse mooie wandelingen in dit gebied en bezoeken één van de belangrijkste heiligdommen voor de Maagd Maria in Noord-Portugal: de Senhora da Graca. 

De wijnkelders van bruisend Porto

De laatste dag van de reis brengen we door in de sfeervolle stad Porto, waar we de oude wijk Ribeira ontdekken en de beroemde portwijnkelders bezoeken voor een proeverij. Een smaakvolle afsluiting van deze heerlijke wandelvakantie!

Wandelvakantie Portugal - De Douro Vallei

Wandel door prachtige landschappen en proef de wijnen

Wandelvakantie Portugal
8 dagen vanaf € 1.299
Naar boven