Beste reistijd

Als je op reis gaat, wil je natuurlijk lekker weer. Maar wanneer is dan de beste reistijd op jouw bestemming? Sawadee heeft voor jou per maand alle landen met beste reistijd op een rij gezet.

Over het algemeen geldt dat landen ver ten noorden van de evenaar een droog winterseizoen hebben en een nat zomerseizoen. Aan de andere kant van de evenaar is het juist andersom. Het weer is echter vaak onberekenbaar. Landen rond de evenaar hebben geen zomer- en winterseizoen zoals wij dit kennen. Voor deze landen is het aan te raden rekening te houden met de regentijd. Een ideale periode is net na de regentijd: het landschap is dan mooi groen en de dagen zijn over het algemeen zonnig.

Beste reistijd voor mijn reisbestemming

Selecteer een maand van vertrek en zie op de kaart in een overzicht alle landen die in de betreffende maand goed te bereizen zijn. Of bekijk ons complete reisaanbod.

De mooiste rondreizen wereldwijd

  •   Het breedste reisaanbod
  •   Reizen op een duurzame manier
  •   Groepsreizen met individuele vrijheid
  •   Bekijk ons reisaanbod
januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Klik op de naam van het land om de reizen te zien. Alaska Arctisch Canada Canada Groenland Spitsbergen Verenigde Staten Antarctica Nieuw-Zeeland IJsland Patagonië Chili Argentinië Brazilië Peru Suriname Kaapverdië Canarische Eilanden Madeira Azoren Australië Ecuador Cuba Colombia Galapagos Costa Rica Nicaragua Guatemala Ghana Senegal Marokko Spanje Italië Jordanië Estland Zweden Finland Bulgarije Turkije Griekenland Albanië Montenegro Oman Turkmenistan Oezbekistan Kirgistan Iran Georgië Armenië Georgië Armenië Mongolië Japan Rusland Sri Lanka India Orissa Rajasthan Ethiopië Ladakh Nepal Tibet Bhutan India China Myanmar Thailand Uganda Kenia Tanzania Madagascar Malawi Zambia Namibië Zimbabwe Zuid-Afrika Botswana Botswana Indonesië Indonesië Indonesië Maleisië Indonesië Indonesië Borneo Filipijnen Vietnam Cambodja Laos Cambodja Vietnam Laos

Klimaatgrafieken per bestemming

Meer informatie over het weer op je bestemming kun je vinden op de pagina van een groepsrondreis, familiereis, fietsvakantie of singlereis. Niet alleen kun je actueel weer bekijken, maar van veel bestemmingen ook klimaatgrafiekjes met gemiddeldes van de afgelopen jaren, zodat je een beeld krijgt van het weer dat je kunt verwachten. Heel handig is ook de reisplanner (onder het kopje 'klimaat' als je een stad hebt aangeklikt), waarmee je een beknopt weerbeeld krijgt voor de periode die je aangeeft te reizen.