< Terug naar overzicht
5 redenen om door Noord-Peru te reizen

5 redenen om door Noord-Peru te reizen

Onbekend maakt onbemind en dat zorgt ervoor dat reizigers vaak het minder bekende noorden van Peru overslaan. En dat terwijl daar zoveel moois te zien is! Weg van het massatoerisme vind je er de meest prachtige plekken. Bij Sawadee zijn we verkocht en we vertellen je graag waarom onze rondreis Noord-Peru een echte aanrader is.

1. Nauwelijks toerisme

Toeristen kom je tegenwoordig bijna overal tegen. Op enkele plekken na dan. Noord-Peru is hier een mooi voorbeeld van. Vrij onbekend voor de meeste reizigers en vakantiegangers in tegenstelling tot het populaire zuiden, maar minstens zo mooi. Rustig, authentiek en ongerept zijn de toverwoorden. Nu je weet dat je er een van de weinigen bent, vertellen we je wat je zoal kunt zien in dit prachtige gedeelte van het land.

Ruine in Noord-Peru

2. Schitterende kuststeden

Het noorden van Peru heeft een prachtige kustlijn en je vind er de leukste steden. Te beginnen bij een van de meest levendige en drukke havensteden van het noorden: Chiclayo. Hier komen stad, zee en woestijn samen.

Chiclayo in Peru

En dan Trujillo, opvallend schoon, rustig en rijk aan koloniale gebouwen. In de omgeving van Trujillo liggen verschillende tempelcomplexen en paleizen. Voor een bezoek aan het strand is het kustplaatsje Huanchaco perfect. De zon schijnt hier fel en langs de kust staan een aantal ‘caballitos del mar’ (zeepaardjes) recht overeind. Dit zijn spits toelopende platte vissersbootjes gevlochten uit totora riet.

Trujillo in Noord-Peru

3. Het mystieke regenwoud

Het Amazoneregenwoud is de grootste jungle op aarde en is uitgesmeerd over negen landen in Zuid-Amerika, waaronder een groot gedeelte van Peru. Tarapoto, ook wel de ‘Stad van de Palmen’ genoemd, ligt aan de voet van de uitlopers van de Andes en aan de rand van de Peruaanse jungle.

Amazone in Peru


Deze regenwoudmetropool vormt een scheiding tussen de beschaving en de ruige exotische natuur. Het centrum beschikt over vele eet- en drinkgelegenheden en is een perfecte uitvalsbasis om diep de Amazone in te duiken. In het regenwoud zal je je verbazen over de verscheidenheid aan vogels, vlinders en amfibieën.

Kikker in Noord-Peru

4. Indrukwekkende hoogtepunten

Niet alleen in het zuiden van Peru vind je indrukwekkende ruïnes uit oude indianen culturen. Vanuit het gezellige en fraaie provinciestadje Chachapoyas maak je een reis door de tijd. Breng per kabelbaan een bezoek aan Kuelap, ook wel ‘het Machu Picchu van Noord-Peru’ genoemd. Kuelap is een oude vestingstad van de Chachapoya indianen en werd later veroverd door de Inca’s. De stad ligt op ruim 3.000 meter hoogte en bevat de restanten van ruim 500 ronde huizen die ooit door de Chachapoya werden bewoond.

Kuelap in Peru


Een ander letterlijk hoogtepunt is de Gocta waterval. Met een hoogte van 771 meter is dit een van de hoogste watervallen ter wereld. Op de weg ernaartoe wandel je over kronkelende paden en zie je in de verte de waterval de diepte in storten. Bij aankomst ervaar je hoe het koude bergwater meters naar beneden valt. Het woord ‘ruig’ doet deze omgeving eer aan.

Gocta waterval in Peru

Uitzicht in Peru

5. Combinatiebezoek Machu Picchu

Het mag duidelijk zijn dat een bezoek aan Noord-Peru absoluut de moeite waard is, maar we weten uit ervaring dat reizigers ook graag de beroemde Inca-stad Machu Picchu bezoeken.

Machu Picchu in Peru


Daar hebben we in onze pop-up reis naar Noord-Peru dan ook rekening mee gehouden. Via Lima vliegen we aan het einde van de reis naar Cuzco, de voormalige hoofdstad van het machtige Incarijk. Loop vanuit hier de Camino Real met als eindpunt het wereldwonder Machu Picchu. De omgeving van Cuzco is daarnaast rijk aan ruïnes uit de Incatijd. Je kunt deze gemakkelijk op eigen gelegenheid bezoeken. Sacsayhuaman, Puka Pucara, Tambomachay en Qenqo zijn ruïnes met ieder hun eigen stijl.

Cuzco in Peru


Kortom: met een uitgebreid bezoek aan het noorden en een afsluiting in het zuidelijke Cuzco combineer je het beste van twee werelden!

Enthousiast geworden? Meer informatie over reizen door Noord-Peru vind je hier.