< Terug naar overzicht
5 tips voor een verre familiereis

5 tips voor een verre familiereis

Ik ga op reis en neem mee... mijn familie! Thuis aan tafel zijn de plannen gebroed om met het gezin een verre reis te maken. De vakantieperiode, bestemmingen, activiteiten en wensen worden vergeleken en besproken. En dan is het zover...  de reis is geboekt! En nu? Hoe ga je je voorbereiden op het familieavontuur in een ver en onbekend oord? In dit blog geven we je 5 handige tips.

Tip 1: Online & offline reisinformatie

Verdiep je alvast in het land waar je naartoe gaat. Wat houdt de lokale keuken in? Wat zijn de toeristische hoogtepunten? Is er bijzondere flora en fauna? Etc. etc... Informatie kan je makkelijk vinden op  travel- en wikipedia. Filmpjes van de toeristische highlights en reisdocumentaires kan je bekijken op YouTube. Misschien is er wel een reisprogramma over de bestemming op uitzending gemist te vinden. Een bezoek aan de (reis)boekenwinkel is ook zeker aan te raden! Er zijn dus vele manieren om je alvast te verdiepen in je reisbestemming. 

Tip 2: Leer wat basiswoorden van de lokale taal

En weet je al welke taal er wordt gesproken? Probeer in ieder geval wat handige woorden en zinnen te leren. Als het nou een moeilijke taal betreft, schrijf de zinnen op en oefen deze ter plaatse met je gids of chauffeur. Dit levert vaak hilarische momenten op. Wees in ieder geval niet bang om te praten en foutjes maken we allemaal, toch? Alleen al het feit dat je de moeite neemt, wordt vaak ontzettend gewaardeerd door de lokale bevolking.  


Tip 3: Download de Sawadee App

Met de Sawadee App kan je in contact komen met je reisgenoten. Je kan met elkaar chatten en informatie uitwisselen. Hoe oud zijn de andere kids, welke hobby's hebben ze en kijken zij ook net zo uit als jij naar deze reis? Handig is ook dat je met de Sawadee App altijd de reisroute bij de hand hebt en notities en foto's per dag kan toevoegen.

Tip 4: Lokale muziek

Zelf ben ik een grote fan van muziek. Voordat ik op reis ga, speur ik het internet af naar de muzikale helden van een land, de populaire bandjes en de lokale dansen. Hierdoor herken ik ter plaatse vaak de liedjes op de radio en is het een goed aanknopingspunt voor een gesprek met een local. Ditzelfde príncipe kan je even goed toepassen op jouw interesses. En misschien is dat wel sport, literatuur,  dieren spotten of film?Tip 5: Flexibele reismentaliteit

Wees zo flexibel mogelijk. In andere landen werkt alles nou eenmaal anders dan bij ons. Houd er ook rekening mee dat er veel buitenlandse minuutjes in een Hollands uurtje passen. Hierdoor komen haast en stress véél minder voor en is er méér tijd voor een praatje, gezelligheid en dat ontspannen reisgevoel! En mocht het dan tóch allemaal wat langer duren, zorg dan dat je je eigen entertainment in de buurt hebt, zoals een pakje kaarten, een goed boek, je favoriete playlist, een voetbal of ga op zoek naar een buitengym ;-).