< Terug naar overzicht
Dit zijn 5 van de lekkerste gerechten uit Zuid-Amerika

Dit zijn 5 van de lekkerste gerechten uit Zuid-Amerika

Reizen in Zuid-Amerika betekent kennis maken met indrukwekkende landschappen, interessante culturen en een meeslepende geschiedenis. Al je zintuigen worden hier op de proef gesteld; zo ook je smaakpapillen! Elk land in dit bruisende continent is uniek en kent zo zijn eigen specialiteiten in de keuken. In dit blog neem ik je mee op een culinaire reis door een vijftal Zuid-Amerikaanse landen.

1. Argentijnse barbecue

El asado oftewel de barbecue wordt in Argentinië naar een ander niveau getild. Het begint natuurlijk allemaal met de kwaliteit van het vlees. Al eeuwenlang zijn de gauchos (cowboys) bezig met hun vee en bieden de Argentijnse pampa’s (steppes) meer dan genoeg ruimte. Het bereidingsproces is relatief simpel; immers een goed stuk vlees heeft geen façades nodig. Voeg daar nog de liefde en de tijd - die de Argentijn maakt voor de Asado - aan toe en je hebt een geweldig stukje vlees! Het moge duidelijk zijn dat een Argentijnse tinto (rode wijn) hier niet bij mag ontbreken.


2. Colombiaanse arepas

De arepa kom je op elke straathoek in Colombia tegen. Dit krokante, ronde broodje wordt gemaakt van maismeel en gevuld met kruidige toppings en vullingen. Het is een zeer geliefde snack onder Colombianen, omdat het vullend is  en je het op elk moment van de dag kan eten

3. Braziliaanse açai

Overal in Brazilië kom je açai tegen. Als smoothie of als een soort van ijsje in een bakje afgetopt met kokos, muesli en banaan. Açai is een blauw besje, dat groeit aan enorme palmbomen in de Amazone. Het wordt beschouwd als een superfruit, vanwege de gezonde voedingsstoffen. Het is een lekkere, koude versnapering in het warme weer en volstaat als volledige lunch.

4. Peruaanse ceviche

Ben je in Peru dan raad ik je ceviche aan. Dit is een specialiteit gebaseerd op rauwe vis gemarineerd in citroen. Simpel toch? Dat lijkt mij maar zo; het is namelijk een kunst om de vis geraffineerd op smaak te brengen en stijlvol te garneren. Tip: bestel een Pisco Sour (Peruaanse cocktail) bij je ceviche! Klik hier als je meer wilt weten over de Peruaanse Keuken?


5. Surinaamse roti

Wist je dat ‘roti’ brood betekent en dat het van oorsprong een Hindoestaans gerecht is? Men refereert in dit gerecht naar de roti pannenkoeken, of te wel de roti platen waarmee de bijgerechten bestaande uit o.a. kip, aardappel en kouseband gegeten kunnen worden. Roti kun je op vele manieren eten; los met verschillende bijgerechten of opgerold met vulling. Ga je op reis in Suriname? Vraag je reisbegeleider om de beste roti-adresjes in Paramaribo en smul tot je niet meer kan! 

Krijg jij nu ook zo’n trek in een reis door Zuid-Amerika? Bekijk het reisaanbod en geloof me… dat smaakt naar meer!