< Terug naar overzicht
Boekentips over reizen Latijns-Amerika

Boekentips over reizen Latijns-Amerika

In dit blog maak je kennis met een aantal bekende namen uit de Latijns-Amerikaanse literatuur; zoals dichter Jorge Luis Borges, romanschrijver Gabriel Garcia Marques en dichter Pablo Neruda.    

Paulo Coelho – De Alchemist

Paulo Coelho is een Braziliaanse schrijver, die wereldwijd populair is. Coelho schrijft vooral over de zoektocht van de mens naar harmonie en vrede met het universum.
De Alchemist(1988) is een bekend werk van Paulo Coelho. Het bereikte maar liefst in 74 landen de nummer 1 positie. De Alchemist vertelt het verhaal van de herdersjongen Santiago. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een wereldreis. Vanuit Spanje trekt hij via Marokko naar Egypte, waar hij de Alchemist ontmoet. 

> Meer informatie en bestellen

Gabriel García Márquez - Honderd jaar eenzaamheid

Gabriel García Márquez, ook Gabo genoemd, was een Colombiaans schrijver en winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur. In 1967 verscheen zijn eerste roman, Het kwade uur. Een jaar later verscheen de klassieker aller klassiekers uit Latijns-Amerika: Honderd jaar eenzaamheid. Het boek is een kroniek van de familie Buendía, waarvan de stamvader het stadje Macondo stichtte. 

> Meer informatie en bestellen

Pablo Neruda - De mooiste van Neruda

Pablo Neruda: een aanrader voor iedereen die van poëzie houdt. Pablo Neruda was een Chileens dichter en Nobelprijswinnaar. Hij wordt (met recht) één van de grootste dichters van de twintigste eeuw.
In het boek ‘De mooiste van Neruda’ vind je een mooie verzameling van het werk van de Chileense dichter. Of lees de Engelse versie van ‘Love Poems’ waarin je een bundeling van het romantische werk van de dichter vindt. 

> Meer informatie en bestellen

Isabel Allende – Bloemblad van Zee

Isabel Allende is een wereldberoemd schrijfster van verschillende boeken, waaronder grote liefdesromans en historische romans.
Bloemblad van Zee speelt zich af tijdens de Spaanse burgeroorlog. De jonge arts Víctor Dalmau wordt samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. 

> Meer informatie en bestellen

Jorge Luis Borges - De verhalen

Jorge Luis Borges wordt gerekend tot de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. Deze Argentijn was een dichter, essayist en schrijver van korte verhalen.
Een mooie verzameling van zijn werk is te vinden in verschillende boeken zoals ‘de verhalen’, ‘alle gedichten’ en ‘De essays’.    

> Meer informatie en bestellen