< Terug naar overzicht
Costa Rica onder water

Costa Rica onder water

Costa Rica is een zeer populaire vakantiebestemming. Met name de ongerepte natuur is hier een belangrijke reden voor; natuurliefhebbers vanuit heel de wereld trekken massaal naar dit door Nicaragua en Panama begrensde land. Maar wist je dat Costa Rica, naast de jungles, regenwouden en moerassen, ook beschikt over een unieke onderwaterwereld? 

Duiken in Costa Rica

De onderwaterwereld van Costa Rica is in één woord fenomenaal te noemen. Met name het ‘onverwachte’ in het water van Costa Rica, maakt duiken hier zo bijzonder; zo kan je je bijvoorbeeld ineens middenin een school hamerhaaien bevinden! Maar ook dolfijnen en roggen worden tijdens een duiksessie in Costa Rica veelvuldig gespot.   De mooiste duiklocaties

Duiken in Costa Rica kan zowel aan de Caribische als aan de Pacifische kust. Het water aan de Pacifische zijde is echter wel een stuk helderder, vandaar dat de Papagayo Gulf en Cano Island vaak als beste en mooiste duiklocaties in Costa Rica worden aangewezen. Kies je voor een duiksessie nabij de Papagayo Gulf, dan is de kans groot dat je schildpadden, dolfijnen, white tip haaien en adelaarsroggen tegenkomt. Maar ook grote vissoorten zoals pompano, spade fish en horse-eye jacks zijn niet te missen. Rondom de Papagayo Gulf vind je veel vulkanische rotsformaties en juist weer weinig hard koraal.  

Kleurrijk koraal

Ben je juist fan van kleurrijk koraal? Ga dan duiken bij Cano Island; hier kom je ongetwijfeld de nodige koraalriffen tegen. Dit eiland beschikt over één van de blauwste wateren van heel het land en ook de spectaculaire variëteit aan prachtige onderwater flora en fauna valt hier direct op. Rondom Cano Island vind je een enorme verscheidenheid aan (wal)vissen en haaien. Maar ook schildpadden, pijlstaartroggen en barracuda’s zwemmen hier rustig in het rond.    


Marino Ballena National Park

Blijf je liever droog, maar spot je wél graag waterdieren? Bezoek dan het Marino Ballena National Park in Costa Rica. De kans dat je in dit marine reservaat walvissen tegenkomt is zeer groot. In dit reservaat, dat zich uitstrekt over 110 hectare land en 5.375 hectare zee, vind je onder andere een educatief centrum en een kweekproject voor zeeschildpadden. Tussen mei en november komen deze schildpadden hier ’s nachts eieren leggen. Tuur je in de verte richting het water, dan bestaat er een kans dat je naast walvissen ook dolfijnen ziet zwemmen.
Toch wel het water in? Snorkel dan vanuit het Marino Ballena Nationaal Park langs het grootste rif van de Pacifische kust van heel Midden-Amerika! 


Kijk hier als je meer wilt weten over een rondreis Costa Rica.