Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar overzicht
De mooiste bezienswaardigheden van Costa Rica

De mooiste bezienswaardigheden van Costa Rica

Costa Rica; bekend van de adembenemende natuur, paradijselijke stranden en enorme vulkanen. Ongetwijfeld een bijzondere vakantiebestemming. Maar wat moet je nou echt zien, doen en beleven in dit Centraal-Amerikaanse land? Je kan tenslotte niet álle dorpen, regenwouden en rivieren langs gaan. Sawadee heeft de highlights van een rondreis door Costa Rica voor je op een rijtje gezet.


1. Nationaal Park Corcovado

Nationaal Park Corcovado is ruim 42.000 hectare groot en is al sinds 1975 een beschermd gebied. Je vindt dit park op het schiereiland Osa; bekend vanwege haar grote aanbod aan natuurlijke attracties, zoals Corcovado! Een enorme diversiteit aan flora en fauna, een ongerepte natuur en bijzondere dieren. Een wandeling door dit park wordt er absoluut eentje om nooit meer te vergeten. Extra leuk: je kunt hier ook blijven slapen.

2. Vulkanen in Rincon de la Vieja

We blijven even bij de Nationale Parken van Costa Rica; in de regio Guanacaste ligt namelijk het park Rincón de la Vieja. In dit park kom je maar liefst vier grote vulkanen tegen! Niet alleen de vulkanen zijn al reden genoeg voor een bezoek; de omliggende omgeving is voor de echte natuurliefhebbers een waar walhalla. Sterker nog: vele inwoners en toeristen refereren naar Rincón de la Vieja met ‘een van de meest fascinerende gebieden in heel Costa Rica’.

3. Dorp Monteverde

Ook het dorp Monteverde is een echte must-see. Hier vind je het enige nevelwoud van Costa Rica; ook wel bekend als het mooiste regenwoud van het land! Exotische vogels en zeldzame planten verstoppen zich hier in de ondoordringbare regenwouden. Samen met een gids is het echter wel mogelijk om alle pareltjes van de Monteverde te ontdekken. Tip: reis af naar het nabijgelegen Selvatura park en wandel hier over de hoge hangbruggen.


4. De unieke flora en fauna

Bijzondere planten, je komt ze overal wel tegen. Een aparte kleur, bijzondere vorm of interessant bloei-proces; veel planten hebben wel ‘iets unieks’. Als je écht gekke planten wilt spotten, dan is een reis naar Costa Rica een goed idee. Het is de meest prachtige plek voor indrukwekkende flora en fauna, hier vind je talloze bijzondere planten.

In de regenwoudgebieden van Costa Rica komen varens veelvuldig voor. Deze zijn wel nèt een beetje anders dan de groene varens die we in Nederland kennen. Neem nou de apenstaartvarens; enorme bomen die wel 4 meter hoog kunnen worden en waarvan het bruine, jonge varenblad uitkrult in de vorm van een apenstaart. Een echte must see.

Een stuk minder moeilijk om te vinden zijn de Heliconia’s. Of je nu in het regenwoud bent of in de tuin van je Costa Ricaanse buren; Heliconia’s groeien werkelijk overal. Niet gek ook, aangezien er maar liefst 1.200 soorten Heliconia’s bestaan! Het leuke aan deze plant, afkomstig van de bananenfamilie, is dat een paar van hen ook daadwerkelijk eetbare vruchten produceren.

De meest aantrekkelijke plant in Costa Rica

Op zoek naar de meest aantrekkelijke plant op Costa Rica? De naam zegt het eigenlijk al; ‘hot lips’ staat bekend als de mooiste, meest verleidelijke plant. Hoewel deze rode bloem – die sterk lijkt op een mond – soms lastig te vinden is, is deze zeker wel een expeditie’tje waard. Hot lips trekt niet alleen toeristen, ook vlinders en vogels zijn dol op deze plant!

De Oudemannenbaard: een bijzonder mostype

Naast bomen en bloemen, komen er als vanzelfsprekend in het mooie Costa Rica ook diverse mostypen voor. Neem nou de oudemannenbaard: een groen/grijs mostype, vrijwel altijd te vinden aan bomen. Je kan zeggen wat je wil, maar deze oude man is snel: je vindt het mostype namelijk al in het zuidoosten van de Verenigde Staten tot aan Argentinië!

Laat een reactie achter