Bijzondere dieren op de Galapagos | Blogs over reizen
< Terug naar overzicht
Bijzondere dieren op Galapagos

Bijzondere dieren op Galapagos

De Galapagoseilanden is een eilandengroep in de Stille Oceaan, ter hoogte van de evenaar. De natuurlijke rijkdom van deze prachtige eilanden is ontzettend groot. Sterker nog: veel van de dieren die je hier vindt, kan je ook alléén op de Galapagoseilanden tegenkomen. Benieuwd geworden naar de meest excentrieke dieren? Bekijk onze rondreizen op de Galapagoseilanden en lees deze blog!   

Pinguïns op de Galapagos

Op de Galapagoseilanden vind je de Galapagos-pinguïn. Zoals je vast wel weet, komen pinguïns vrijwel alleen in koude gebieden voor, behalve deze. De Galapagoseilanden bevinden zich op de evenaar, om over kou maar niet te beginnen… Hoe kan deze pinguïn hier blijven leven? Volgens specialisten brengt de Koude Golfstroom genoeg voedsel met zich mee. Toch is de Galapagos-pinguïn wel de meest bedreigde pinguïnsoort ter wereld.

pinguins op de galapagos

Uniek: de Galapagos-landleguaan

Ook de Galapagos-landleguaan komt alleen op de Galapagoseilanden voor. En dan met name op de droogste gebieden van deze eilanden. Dit is overigens een prima plek voor de Galapagos-landleguaan, want hier zijn, ondanks de droogte, volop bladeren en vruchten te vinden; en laat dat nou precies zijn lievelingsmaaltje zijn. Mocht je de Galapagoseilanden bezoeken, dan is de kans vrij groot dat je deze geel-gekleurde, circa één meter lange rakkers tegenkomt.

galapagos-leguaan


De ongevaarlijke haai

De witpuntrifhaai is een van de meest voorkomende haaien op de Galapagoseilanden. Als je het ons vraagt geen enkel probleem, want deze haai is absoluut niet gevaarlijk. Echter kan de witpuntrifhaai, met zijn maximale lengte van twee meter, je wel flink laten schrikken. Ben je de onderwaterwereld aan het verkennen en zie je een – op het eerste gezicht – enge haai met witte punten op zijn rugvin en staart? Dan weet je dat het gaat om de witpuntrifhaai. Don’t worry!

witpuntrifhaai-galapagos


Duiven op de Galapagos

Ja, je leest het goed, ook op de Galapagoseilanden komen duiven voor. Net zoals onze Nederlandse duif, heeft ook de Galapagostreurduif een rustig karakter. Nog een gelijkenis: de Galapagostreurduif houdt ontzettend van de aanwezigheid van mensen. Ben je vastberaden om deze prachtig gekleurde duif op de Galapagoseilanden te spotten? Houd dan de grond goed in de gaten, want daar zijn ze meestal op te vinden. Maar met zijn roodbruine kleur, zwart-witte strepen én blauw omringde ogen, moet het niet lastig zijn om deze duif te vinden.

galapagostreurduif