< Terug naar overzicht
Kijktips: Films & Series in Latijns-Amerika

Kijktips: Films & Series in Latijns-Amerika

Bekijk jij het leven in de straten van Rio de Janeiro, volg je de jacht op Pablo Escobar in Colombia of kijk je liever naar spectaculaire natuurbeelden van de Amazone? In dit blog hebben we een aantal kijktips voor je geselecteerd, waarmee je Latijns-Amerika in de huiskamer brengt. Sit back & enjoy!

Narcos

Laat je meeslepen door de jaren-tachtig vibe tijdens het kijken van deze serie met erg mooie beelden van Colombia als decor.

In de serie Narcos volg je de jacht op Pablo Escobar en zijn kartel in Colombia.

De cocaïne van Escobar en zijn Medellínkartel overspoelt de Amerikaanse staten gedurende de jaren 80. Er wordt zoveel drugs gebruikt dat Amerika besluit een DEA-agent richting Zuid-Amerika te sturen om daar met de plaatselijke autoriteiten orde op zaken te stellen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Pablo Escobar heeft zo’n beetje het hele justitiële apparaat in z’n broekzak…

Deze dramaserie op Netflix vertelt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia. De vervolgserie genaamd Narcos: Mexico speelt zich af in Mexico, waarbij de focus ligt op het Guadelajara-kartel.


City of God (Cidade de Deus)

Een andere kijk op het leven in Rio de Janeiro

In City of God kijken we door de camera van het jongetje Buscapé, die fotograaf wil worden om de armoede te ontvluchten. Langzamerhand ziet hij hoe zijn vriendjes een ander pad kiezen en elkaar afmaken in een van de meest beruchte buurten ter wereld: “Cidade de Deus”.

De film verandert mee met de buurt: mooi melancholiek tijdens de jaren 60, kleurrijk en swingend in de jaren 70 en wilde beelden in de nerveuze jaren 80.

Breng de straten van Rio de Janeiro in huis met de grootste Braziliaanse filmhit ooit.


De Amazone

Laat je fascineren door de verhalen van de bewoners van de Amazone.

Amazone, Sandra Korstjens

In een reeks intrigerende verhalen van BNNVARA neemt Sandra Korstjens je mee diep het bos in van de Amazone.

Ze ontmoet een vrijwillige brandweerman en houthandelaars die hun verhalen over de Amazone branden met je delen. Goudzoekers in Suriname laten zien hoe het er daar aan toe gaat. De Waorani in Ecuador vertellen hoe hun leefomgeving wordt bedreigd door de overheid, die de jungle wil gebruiken voor de olie. In Peru vertelt een dorpsoudste hoe inheemse mannen hem ooit met pijlen beschoten. In Colombia vraagt Sandra Korstjens voormalig guerillastrijders van wie het Amazone bos nu eigenlijk is. En in Brazilië zien sojaboeren en cowboys een gouden toekomst voor zich. Bekijk de afleveringen op NPO Start

Beagle: In het kielzog van Charles Darwin

Een ongelofelijke zeilreis rond de wereld met prachtige beelden van Zuid-Amerika

In het kielzog van Charles Darwin, die 178 jaar geleden op de HMS Beagle vanuit Plymouth vertrok, heeft de VPRO in samenwerking met Canvas en Teleac dezelfde reis gemaakt.

In de aflevering genaamd ‘Navigatie’ maakt de Beagle de oversteek van Kaapverdië naar Fernando de Noronha voor de Braziliaanse kust. In verschillende afleveringen zien we de reis vervolgens gaan langs onder meer Salvador de Bahia, Buenos Aires en Bahia Blanco tot aan de zuidpunt van Zuid-Amerika.

Bekijk hier de afleveringen in Zuid-Amerika

Het vertrek van de Clipper Stad Amsterdam op 28 augustus 2009 was het begin van een ongelofelijke zeilreis rond de wereld die acht maanden zou duren. Een avontuurlijke expeditie waarbij vooral werd gekeken naar veranderingen op aarde en antwoord werd gezocht op de vraag hoe onze planeet er nu werkelijk voor staat. Is de mens bezig het leven op aarde te vernietigen, of is dit sterk overdreven?

La Casa de Las Flores

Duistere komedie over een Mexicaanse familie

In de Netflix serie La Casa de Las Flores volgen we de rijke, bijna perfecte familie de la Mora die een bloemenwinkel heeft.

Virginia is de matriarch van de familie en de manager de bloemenwinkel. Haar man Ernesto heeft een buitenechtelijke affaire waar zij geen weet van heeft.

Op een dag ontdekt Ernesto dat zijn minnares is overleden en hij besluit haar kinderen bij zijn huidige familie te betrekken. Langzaamaan komen er steeds meer geheimen aan het licht. Ze zullen elkaar moeten beschermen en vergeven, hoe ongemakkelijk dat ook is.