< Terug naar overzicht
Hoeveel procent van de wereld gezien?

Hoeveel procent van de wereld gezien?

Nederlanders houden van reizen, dat weten we allemaal, want je komt ze overal op de wereld tegen. Maar heb jij je ooit afgevraagd hoeveel procent van de wereld eigenlijk bereisd wordt door de Nederlandse bevolking? Via verschillende applicaties kan worden berekend hoeveel procent van de wereld jij bezocht hebt, de beschrijving van deze applicaties vind je in een van onze eerdere post. Nadat Sawadee een bericht op Facebook had geplaatst met de vraag: 'Hoeveel % van de wereld heb jij al bezocht?', lieten bijna 200 Facebook fans van Sawadee trots weten hoeveel procent van de wereld zij bereisd hebben. 

Deze percentages liepen van 2% tot wel 37%! De meest voorkomende antwoorden zaten rond de 10%. Bijna alle Facebook fans van Sawadee waren het erover eens dat ze, na hun percentage berekend te hebben, nog heel veel te bereizen hebben. Ook zijn sommige fans van plan om dit percentage niet alleen te verhogen, maar ook de landen waar al naartoe gereisd is nogmaals een bezoek te brengen. 

De enige persoon bekend bij Sawadee die meer gereisd heeft dan alle mensen die reageerden op het Facebook bericht is Sawadee's Michiel van der Ark. Hij heeft maar liefst 52% van de wereld bereisd! 

Een aantal Facebook fans werden misleid door de berekeningen van de applicaties, die niet de gehele wereld in hun berekeningen opnemen, maar alleen het gedeelte "boven water". Aangezien ongeveer 71% van de wereld met water bedekt is kunnen de berekeningen dan heel anders uitvallen. Ook is het belangrijk om te bedenken dat als je een land hebt bezocht, je nooit meteen alles van het land gezien hebt. Daarom zou de vraag eigenlijk moeten zijn: Hoeveel % van alle landen in de wereld heb jij al bezocht? Dit is ook precies wat er berekend word met de applicaties van Facebook. 

Iedereen die van plan is het percentage aan landen bezocht omhoog te krikken wensen wij heel veel succes en plezier toe! Bekijk het reisoverzicht van Sawadee voor meer reizen en landen om tot de 100% te komen!