< Terug naar overzicht
De 8 mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Mexico

De 8 mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Mexico

Mexico heeft het allemaal: prachtige ruïnes, paradijselijke stranden met azuurblauwe zeeën en ongerepte groene jungles. Tijdens een reis naar Zuid-Mexico is meer dan genoeg te zien, maar welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen? In dit blog zetten we de 8 mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Mexico voor je op een rijtje.

1. Mérida

Mérida

Mérida is niet alleen de hoofdstad van Yucátan, maar ook één van de mooiste steden van Mexico. De stad wordt ook wel ‘la ciudad blanca’ genoemd, dit komt door de vele witte gebouwen die in de Mérida te vinden zijn. In deze koloniale stad vind je van alles; gezellige barretjes, lekkere street food en sfeervolle pleintjes. Daarnaast zijn er ook meer dan genoeg bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Een voorbeeld hiervan is de Cathedral de San Ildefano. Je vindt deze kathedraal op het Plaza grande, een plein midden in het centrum van Mérida. Kortom, er is meer dan genoeg te doen in deze mooie stad.

2. Isla Mujeres

Isla Mujeres

Isla Mujeres is een eiland in de Caribische zee, net voor de kust van Mexico. Op dit eiland kun je vooral heerlijk ontspannen. Relax op hagelwitte stranden en neem een duik in de heldere Caribische zee. Naast op het strand liggen kun je ook Garrafon Natural Reef Park bezoeken. Hier kun je ziplinen, snorkelen en kajakken. Op het eiland zijn natuurlijk ook leuke beachclubs, restaurantjes en winkeltjes te vinden. De street art die op bijna elke muur te vinden is, geeft dit eiland nog meer kleur.

3. Celestún National Park

Celestún National Park

Als je van flamingo’s houdt mag je het Celestún National Park echt niet missen. Je kunt in dit nationale park onder andere een mooie boottocht maken door de beschermde mangroven, waar je op sommige plekken een heerlijk verfrissende duik kan maken in het ondiepe water. Naast flamingo’s kun je ook pelikanen en vele andere vogelsoorten spotten.

4. Chichén Itzá

Chichén Itzá

Dat Chichén Itzá, een van de zeven nieuwe wereldwonderen, op deze lijst staat is vast geen verrassing.In deze Maya-stad vind je de bekendste en misschien ook wel de mooiste Maya-ruïnes ter wereld. Je kunt er onder andere het nonnenklooster, de piramide van Kukulkan, het observatorium, het beroemde balspeelveld en de heilige offerbron bezoeken. Meer dan genoeg te zien dus op deze indrukwekkende plek.

5. Valladolid 

Valladolid
Valladolid is de oudste koloniale stad in Yucátan. De stad wordt ook wel Pueblo Mágico genoemd en is vernoemd naar een stad in Spanje. Tijdens een bezoek aan deze stad moet je zeker Parque Francisco Cantón bezoeken, het centrale punt van het stad. Vooral ’s avonds is het erg leuk om dit plein te bezoeken, dan staan er namelijk allemaal verschillende eetkraampjes. Daarnaast kun je in deze mooie stad ook slenteren door de kleurrijke straatjes, prachtige kerken en kathedralen bezoeken en eten bij sfeervolle restaurantjes.


6. Laguna Bacalar

Lugana BacalarDit meer mag je ook echt niet missen als je een reis door Mexico maakt. Hoewel er meer dan genoeg paradijselijke stranden met prachtig blauw water in Mexico zijn, zijn deze niet te vergelijken met Laguna Bacalar. Er zijn weinig plaatsen in de wereld met zulk helder en blauw water. Deze bezienswaardigheid is vooral leuk om te bezoeken als je even wilt ontspannen. Je kunt bij het meer verschillende activiteiten ondernemen zoals snorkelen, kajakken en talloze andere watersporten. 

7. Palenque 

Palenque
Verscholen in de prachtige jungle van Palenque vinden je één van de meest indrukwekkende Maya-ruïnes van het land. Deze ruïnes dateren uit 600 na Christus. Deze Mayastad is zo groot dat je er uren kunt rondslenteren. Het is ook toegestaan om sommige tempels te beklimmen. Doe dit zeker, want het uitzicht vanaf de top is spectaculair. Ook kun je het jungle-pad bewandelen, waarbij je over een touwbrug loopt en langs prachtige watervallen komt.


8. Campeche 

Campeche

We sluiten de lijst af met de unieke stad Campeche. Het historische stadscentrum van deze stad staat sinds 1999 op de werelderfgoed lijst van UNESCO en is omringd door een dikke stadsmuur. Deze werd gebouwd omdat de stad vroeger vaak het slachtoffer was van piraten die de stad plunderden. De binnenstad van Campeche is spectaculair; je vindt er vele kleurrijke straten, gezellige restaurantjes en natuurlijk een prachtig centraal plein.