< Terug naar overzicht
Minder bekende to do's en hoogtepunten van Brazilie

Minder bekende to do's en hoogtepunten van Brazilie

Brazilië wordt al jaren druk bezocht door vakantiegangers. Niet alleen vanwege de vele bruisende steden zoals Sao Paolo of Salvador de Bahia, maar óók vanwege de werkelijk ongekend mooie natuur. Neem nou het plaatsje Piranhas, waar de São Francisco rivier in het binnenland de diepste kloven heeft uitgesneden; een prachtige verschijning! En zo zijn er nog veel meer redenen voor een rondreis Brazilië

1. Per boot het Amazonegebied in

Ook wel de longen van de aarde genoemd. Er is veel te zien in het Amazonegebied. Stap aan boord van een houten zeilschip en vaar een paar dagen door dit spectaculaire natuurgebied. En een paar dagen, die heb je écht wel nodig; het Amazonegebied van Brazilië is namelijk het grootste tropische regenwoud ter wereld! Je komt hier meer dieren, planten en boomsoorten tegen dan waar dan ook in de wereld. Welke bijzondere planten en dieren spot jij?

2. Nationaal Park Chapada Diamantina

Ben jij een natuurliefhebber? Dan ben je in Brazilië stiekem wel een beetje verplicht om het Nationaal Park Chapada Diamantina te bezoeken. De natuur in dit park is prachtig! Het is een savannelandschap, onderbroken met tafelbergen, heldere rivieren, grote rotsen en de mooiste watervallen. Dit park ligt ten westen van de stad Salvador de Bahia en heeft een oppervlakte van ruim 1.500 vierkante kilometer. Naast het unieke landschap, vind je hier ook een grote diversiteit aan planten en dieren. Denk aan cactussen, bromelia’s, apen en herten. 

3. Salvador de Bahia 

Zoals gezegd is een reis door Brazilië op te splitsen in twee delen: stad en natuur. Breng een bezoek aan de stad Salvador de Bahia en je bevindt je in de meest swingende stad van het hele land. Overal waar je loopt hoor je hier de geluiden van de percussieband Olodum of de berimbau. Zegt het je nu nog niets? Wacht maar tot je één stap in de straten van Salvador zet. Tip: bezoek deze stad tijdens het jaarlijkse carnaval. Volgens het Guinness Book of Records is dit carnaval met twee miljoen bezoekers het grootste straatfeest ter wereld! 

4. Het koloniale plaatsje Olinda

Het koloniale plaatsje Olinda ligt in het noordoosten van Brazilië en staat bekend om haar kleurrijke gebouwen en mooie pleinen. Neem plaats op een van de vele gezellige terrasjes en geniet van het dagelijks leven wat aan je voorbij trekt. Met name vanwege haar ruim 20 barokke kerken en in de geschiedenis gedoopte gebouwen, staat deze mooie stad al vanaf 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.