De 10 meest bijzondere slaapplekken ter wereld | Reisblogs
< Terug naar overzicht
De 10 meest bijzondere slaapplekken op reis

De 10 meest bijzondere slaapplekken op reis

Na een lange reisdag is er niets fijner dan aankomen bij je accommodatie: tijd om te relaxen. Net zoals de bestemming, kan ook de slaapplek op reis onvergetelijk zijn. Overnachten in de woestijn, in een drijvend hotel of misschien wel onder de grond. We zetten de tien meest bijzondere slaapplekken tijdens onze reizen voor je op een rijtje. 

1. Jordanië: sterren tellen in de Wadi Rum woestijn

Nadat je wereldwonder Petra hebt bezocht, stap je in een Jeep om de Wadi Rum woestijn te verkennen. Dit is een van de grootste woestijnen ter wereld en een bijzonder gebied met veel grote, rode zandvlaktes en indrukwekkende rotsformaties. In de Wadi Rum woestijn leven nog steeds enkele bedoeïenstammen met hun eigen kampen. Tijdens een reis door Jordanië, slapen we net als deze stammen in bedoeïententen. Zodra de zon onder gaat, wordt het pikkedonker en kan je genieten van de ontelbare hoeveelheid sterren. Het voelt alsof je in het sprookje van Duizend-en-een-nacht bent beland...



2. Colombia: overnachten in hangmatten

Slapen in een hangmat op een Colombiaans strand, wie wil dat nou niet? In Playa los Angeles, waar de jungle helemaal tot aan de kust komt, slaap je tijdens een rondreis door Colombia twee nachten in hangmatten op het strand. ’s Nachts hoor je het geluid van het oerwoud en het geruis van de zee; een onvergetelijke ervaring. Je hoeft je geen zorgen te maken om je bagage, er zijn kluisjes aanwezig.



3. Swaziland: slapen in een beehive

Een beehive is een traditionele grote rieten hut in de vorm van een bijenkorf. De beehives staan in een kring bij elkaar en elke beehive heeft een eigen ventilator en badkamer. Het is een rustig en ontspannen kamp waar wrattenzwijnen, impala’s en kudu’s rustig rondlopen. Vanaf hier kan je makkelijk tripjes maken door het Mlilwane reservaat om op zoek te gaan naar wild. Een bijzonder verblijf tijdens je reis door Swaziland!

4. Thailand: drijvend hotel op de River Kwai

De River Kwai is misschien wel de bekendste rivier van Thailand vanwege de brug bij Kanchanaburi. Deze “bridge on the River Kwai” werd in de tweede wereldoorlog door Japanse krijgsgevangenen gebouwd. Een stukje verderop, ligt het drijvende Boutique Raft Resort waar we verblijven tijdens een rondreis door Thailand. Vanuit je eigen suite in dit drijvende hotel, loop je zo het vlonder op en kan je zwemmen in de rivier of genieten van het uitzicht vanuit je eigen ligstoel. Een unieke ervaring!

5. Australië: overnachten onder de grond

Slapen onder de grond, dat heb je vast nog niet eerder gedaan? Tijdens een bezoek aan het mijnstadje Coober Pady in de Outback van Australië, slapen we in een hotel dat zich in een oude opaalmijn bevindt. Dat klinkt misschien eng, maar dat is het absoluut niet! Niet alleen dit hotel ligt onder de grond, wegens de hoge temperaturen hebben de inwoners hun huizen, winkels en kerken ook ondergronds gebouwd. 



6. Bolivia: zoutig overnachten

Dat zich in Bolivia de grootste zoutvlakte ter wereld bevindt, wist je misschien al wel. Maar wist je ook dat je hier in een zouthotel kan slapen? Ja echt, een hotel dat bijna volledig gemaakt is van zout: de muren, vloer, het dak en zelfs de stoelen en tafels. De muren lijken van steen maar in werkelijkheid zijn het in elkaar geperste zoutblokken. Iets wat je echt moet meemaken tijdens je rondreis door Bolivia


7. India: houseboats op de backwaters

Achter de kustlijn van Kerala in Zuid-India, vind je de backwaters: een netwerk aan rivieren en kanalen die parallel liggen aan de zee. Op de eilandjes tussen de kanalen zijn kleine dorpjes ontstaan die omgeven zijn door rijstvelden en palmbomen. Je vindt hier een zeldzame stilte in het hectische India. We verkennen dit gebied met een authentieke houseboat waar je met maximaal acht man op kan slapen. Een fantastische manier om de backwaters te ontdekken!



8. Marokko: slapen in de Erg Chebbi woestijn

Tijdens een rondreis door Marokko mag een bezoek aan de Erg Chebbi woestijn niet missen. Om de woestijn optimaal te beleven, maak je een kamelentocht en slaap je midden in de woestijn in vooropgezette tenten. Iedereen heeft z’n eigen tent en in het tentenkamp wordt traditioneel Marokkaans eten bereid. ’s Avonds geniet je van de prachtige sterrenhemel en ’s morgens kan je de zon achter de rode woestijnduinen zien opkomen. Een magisch spektakel! 



9. Indonesië: slapen in traditionele Toraja huizen

Tijdens een rondreis Indonesië, door Sulawesi, heb je een erg bijzondere overnachting. Je slaapt namelijk een nacht bij de lokale bevolking van Sulawesi: de Tana Toraja. Deze groep staat bekend om hun herkenbare zadeldakhuizen. Deze houten huizen staan op palen, hebben gekromde daken en zijn vaak prachtig versierd. Tijdens deze homestay slaap je op matjes op de grond. Dit is misschien minder comfortabel, maar slapen bij de lokale bevolking is de perfecte manier om een land echt te leren kennen. Het zal je verrassen hoe gastvrij de inwoners van het dorp zijn. Deze homestay is een onderdeel van Puur Sawadee: bij Sawadee vinden we het belangrijk om de lokale economie te ondersteunen en om zo veel mogelijk in contact te komen met de lokale bevolking.



10. Namibië: uitzicht op badderende olifanten vanuit je luie stoel 

In Namibië slaap je midden in het Etosha National Park. Precies voor de lodges ligt de bekendste waterplek van het hele park. Vanaf je kamer kan je de hele dag olifanten, giraffen, gnoes, zebra’s en ander wild zien komen en gaan.