< Terug naar overzicht
Top 5 meest spectaculaire dagwandelingen ter wereld

Top 5 meest spectaculaire dagwandelingen ter wereld

Er zijn heel wat mooie wandelroutes en trektochten op de wereld. De Inca Trail, het Annapurna Circuit en de Milford Track; ze staan bij menig wandelfanaat op de bucketlist. Maar voor adembenemende uitzichten hoef je echt niet meerdere dagen op pad! Samen met Bever tippen we de vijf spectaculairste dagwandelingen ter wereld én een passende must-have voor iedere hike.

1. Tongariro Alpine Crossing, Nieuw-Zeeland

Tongariro Alpine Crossing Nieuw-Zeeland

De Tongariro Alpine Crossing wordt vaak bestempeld als de mooiste dagwandeling van Nieuw-Zeeland. Het is niet moeilijk te begrijpen waar deze eretitel vandaan komt. De landschappen waar je doorheen wandelt zijn namelijk adembenemend. De 19,4 kilometer lange route loopt over actief vulkanisch terrein, met af en toe pittige klimmen en lange stukken afzien. Het figuurlijke hoogtepunt van de tocht is voor velen het uitzicht over de magische Emerald Lakes. De prachtig groenblauwe meren komen vlak na het bereiken van het letterlijke hoogtepunt van de crossing (1886 meter) in beeld. Een prachtig stukje aarde dat de moeite meer dan waard is en je zeker met eigen ogen wilt zien tijdens een rondreis door Nieuw-Zeeland.

Must-have voor deze dagwandeling: wandelstokken. De Tongariro Alpine Crossing is een echte knee-killer. Vooral tijdens de afdaling – die niet zozeer over een pad gaat, maar meer over een puinhelling – ben je blij met je wandelstokken. Die ontlasten je knieën en geven je meteen meer balans. Een licht en opvouwbaar model neem je overigens gemakkelijk mee in of aan je dagrugzak. 

2. Mirador Las Torres, Patagonië  

Mirador Las Torres Patagonië

Soms is het zien van één foto genoeg om een plek te willen bezoeken. De kans is groot dat jou dit gebeurt bij het zien van bovenstaande foto van het uitzichtpunt Mirador Las Torres. De drie granieten pieken die uitsteken boven het felturquoise meer zijn voor veel reizigers het hoogtepunt van een reis door het wonderschone Patagonië. De 18 kilometer lange wandelroute naar dit mooie uitzichtpunt voert door ruige landschappen vol gletsjers, valleien en met sneeuw bedekte bergtoppen. Heb je geen tijd of zin om de meerdaagse W- of O-track te lopen, sla de dagwandeling naar Mirador Las Torres dan absoluut niet over. We beloven je: je krijgt er geen spijt van! 

Must-have voor deze dagwandeling: meerdere laagjes kleding. Deze wandeling kan je in één dag door vier seizoenen brengen. Zorg dus dat je de juiste lagen draagt, zodat je wanneer nodig een laagje kunt aan- of uittrekken. 

3. Angels Landing Trail, Verenigde Staten 

Angel's Landing Verenigde Staten

In het wilde Westen van de Verenigde Staten struikel je bijna over de nationale parken. Hierdoor zijn er in dit gebied ook immens veel mooie hikes te lopen. De beroemdste, maar ook beruchtste is zonder twijfel de 8,7 kilometer lange Angels Landing Trail. Beroemd omdat de hike zo ontzettend mooi is; berucht omdat het laatste deel van de route niet zonder gevaar is. Bij ‘Scouts Lookout’ maakt het wandelpad namelijk plaats voor een steil omhoog lopende richel, waarbij je enkel wordt gescheiden van de diepe afgrond door een stalen ketting. De route kreeg de naam Angels Landing Trail omdat het bereiken van de top zo moeilijk zou zijn, dat alleen engelen er konden landen. Voor wandelaars met zekere benen en geen last van hoogtevrees is de top echter zeker te bereiken en wacht een prachtig uitzicht over Zion Canyon. 

Must-have voor deze dagwandeling: wandelschoenen met goede grip. Ja, dat klinkt misschien logisch, maar er zijn nog steeds mensen die bergwandelingen maken op lage, canvas stappers. Bij een hike als deze, waar je elke stap met zorg moet zetten, zijn de juiste wandelschoenen megabelangrijk.

4. Caminito del Rey, Spanje 

Caminito del Rey Spanje

De Caminito del Rey, ofwel het Koningspad, is een wereldberoemde route waarbij je door één van de meest spectaculaire landschappen van Spanje loopt. Het smalle pad is op 100 meter boven het water van de Guadalhorce-rivier bevestigd aan de kliffen. Het historische wandelpad van 7,7 kilometer lengte werd oorspronkelijk aangelegd rond 1905 en verbeterd rond 1921. Het pad raakte echter in verval en kwam bekend te staan als ‘het gevaarlijkste pad ter wereld’ en zelfs ‘the walk of death’. Bijna 100 jaar later werd daarom vlak boven het oude pad een hernieuwde Caminito del Rey aangelegd. Sinds 2015 is deze spectaculaire route geopend voor publiek, ditmaal met de inachtneming van de hoogste veiligheidsnormen. Een echte aanrader voor iedereen die van wandelen houdt! 

Must-have voor deze dagwandeling: een Go-Pro. Deze wandeling roept erom om vastgelegd te worden!

5. Mount Batur, Bali 

Mount Batur Bali

Elke liefhebber van vulkanen kan in het diverse Indonesië zijn of haar hart ophalen. Ook op het populaire eiland Bali is een prachtexemplaar te vinden: Mount Batur. De zon zien opkomen vanaf de top van deze actieve vulkaan is in één woord magisch. Om dit mee te maken hoef je gelukkig geen getrainde wandelaar te zijn. Wel moet je vroeg uit de veren; rond 2 uur ’s nachts gaat al de wekker. Vanaf het startpunt aan de voet van de vulkaan is het zo’n 2 uur wandelen naar het uitzichtpunt. Een flinke workout zo vroeg op de dag, maar de warmte van de eerste zonnestralen zullen je snel vervullen van nieuwe energie. Kook een eitje boven de hete stoom van de kraterrand, drink een kopje koffie of thee en kom lekker bij terwijl je geniet van de roodoranje luchten. Dit is met afstand de beste ontbijtplek van Indonesië!

Must-have voor deze dagwandeling: een percolator of de compacte Nanospresso van Wacaco. Je verse bak koffie smaakte nog nooit zo goed als op deze A-locatie.

Inpakken en wegwezen

Dagrugzak op de rug geslingerd en wandelschoenen aan? Tijd om te gaan! Heb je nog wat extra hulp nodig bij het vinden van de juiste uitrusting voor jouw reis of dagwandeling? De Buitenexperts van Bever staan voor je klaar! Heb jij het wandelvirus te pakken en ben je op zoek naar een reis vol mooie hikes? Bekijk dan vooral onze wandelvakanties.