< Terug naar overzicht
Top 8 bijzondere overnachtingen op Sawadee reizen

Top 8 bijzondere overnachtingen op Sawadee reizen

Sawadee heeft verschillende groepsrondreizen: van familiereizen tot avontuurplus reizen tot single groepsreizen wereldwijd. Op veel van onze reizen kan je overnachten in bijzondere accommodaties. Op zoek naar een unieke beleving tijdens je reis? Lees hieronder meer… Slapen in een van deze verblijven is een ervaring om nooit te vergeten!

1. Suriname & Colombia: hangmatten

Dé hangmat! Wie kent ‘m niet? In Latijns-Amerika is het leven zonder hangmat ondenkbaar. In Suriname verblijven we in verschillende open lodges met hangmat en klamboe. Op onze rondreis door Colombia overnachten we nabij Nationaal Park Tayrona in een hangmat met tevens een klamboe. Dichterbij de natuur slapen kan haast niet.

Hangmatten in Suriname en Colombia


2. Zuid-Afrika: rondavels

Als je reist naar een land of gebied ontkom je niet aan de lokale gebruiken en culturen. Zo ook in Zuid-Afrika & Swaziland, tijdens deze reis slapen we in ‘beehives’. Dit zijn grote rieten hutten in de vorm van een bijenkorf; elk met eigen badkamer. Ook wel bekend als: Rondavels.

Rondavels in Zuid-Afrika


3. Mongolië: nomadenfamilies

Mongolië staat bekend om de blauwe luchten, wisselende groene landschappen, de nomaden en natuurlijk de ger! Een Mongoolse ger is de traditionele ronde tent die vooral wordt bewoond door rondtrekkende nomaden. En laten we daar nou uitgerekend in overnachten tijdens de reis. Te gast bij de nomadenfamilies, in de gemeenschappelijke ger voel je voor een moment hoe het is om zo te leven. Be aware: sanitaire voorzieningen en stromend water zijn niet of nauwelijks aanwezig…

Ger in Mongolie


4. India: nachttrein naar Varanasi

Slapend onderweg? Dat kan, combineer vervoer & verblijf en overnacht in de nachttrein via Jabulpar naar Varanasi in India! Als je wakker wordt, kijk je vanuit je bed in een ‘treinvaart’ naar de wisselende landschappen. Je slaapt in een compartiment met 6 bedden (3 boven elkaar) en deze zijn redelijk comfortabel. Het nemen van de nachttrein in India is een belevenis op zich.

Nachttrein naar Varanasi, India


5. Thailand, Cambodja & Indonesië: homestays

Dé manier om het lokale leven te ervaren – met andere ochtend -en avondrituelen dan die wij kennen-  is door bij ze thuis te slapen! In een aantal Aziatische landen uit ons reisaanbod heb je de mogelijkheid om in homestays te slapen. Onder andere in Thailand, Cambodja en Indonesië hebben we deze unieke slaapplekken opgenomen in de reizen. Zo kom je heel gemakkelijk in contact met de gastvrijheid van de bevolking. Breng bijvoorbeeld de nacht door bij een Cambodjaanse familie, de overnachting is eenvoudig; matrasjes, dekens en klamboes zijn aanwezig.

Homestay in Azië


6. Groenland, IJsland & Spitsbergen: schip

Tijdens deze (al) bijzondere poolreizen verken je het gebied per expeditieschip van Quark Expeditions. Opnieuw een combinatie van vervoer & verblijf! Het eerste schip, genaamd Ocean Nova, beschikt over een Scandinavisch interieur en de kamers zijn eenvoudig van opzet. Ocean Adventurer, schip nummer twee, is een stijlvol schip en heeft onlangs een zeer uitgebreide renovatie ondergaan. De cabins en hutten van beide schepen beschikken over eigen sanitair. Bovendien verandert het uitzicht vanaf je bed voortdurend!

Schip richting Groenland en Spitsbergen


7. Jordanië: bedoeïentent

In Jordanië doen we verschillende hoogtepunten aan, waaronder de Wadi Rum woestijn. Eenmaal aangekomen tref je het Camel Camp. Bij het kampvuur staat een lekkere maaltijd voor je klaar. Hier overnacht je met meerdere personen in een grote bedoeïentent op matrasjes op de grond. Je kunt uiteraard ook onder de sterrenhemel slapen. De hoeveelheid sterren die je ’s nachts kunt bewonderen compenseren de beperkte sanitaire voorzieningen!

Bedoeïentent in Jordanië


8. Australië: safaritenten

Inmiddels zijn we bijna aan het einde gekomen van de top 8 bijzondere accommodaties. Maar hierbij kan één accommodatie absoluut niet van het lijstje ontbreken en dat zijn: tenten! In Australië reizen we van zuid naar noord dwars door het immense land en tevens continent, waarbij we ook het groene Tasmanië aandoen. Het merendeel van de reis breng je door in hotels, maar er zijn twee plaatsen waar we in safaritenten overnachten. Deze vooropgezette en permanente tenten zijn eenvoudig ingericht en de sanitaire voorzieningen zijn gedeeld, maar geven je het echte Outback gevoel! Slaap je liever helemaal in de buitenlucht? Dan kunnen er ‘swags’ uitgerold worden. Dit is een soort combinatie van slaapzak en tent.

Safaritenten in Australië