< Terug naar overzicht
De mooiste wandelreizen voor alleenstaande 55-plussers

De mooiste wandelreizen voor alleenstaande 55-plussers

Ben jij een fervent wandelliefhebber die graag de wereld verkent, maar ook houdt van het comfort en gemak dat een reis met zich meebrengt? Dan hebben we goed nieuws voor je! In dit blogartikel nemen we je mee op een reis langs onze meest adembenemende wandelbestemmingen. Deze reizen zijn ideaal voor de alleenstaande 55-plusser. 

Wandelreizen alleenstaande 55-plusser

Wandelvakantie Madeira

Ga op wandelreis door het betoverende Madeira en ontdek de exotische natuur van dit plezante Portugese eiland met andere 50-plussers. Gedurende de meeste dagen wandel je zo'n 5 tot 7 uur, inclusief pauzes. Hoewel veel van de wandelingen over aangelegde paden langs levadas gaan, zul je zo nu en dan stevig moeten dalen en klimmen over berg- en rotsachtige paden. Je verblijft in gezellige hotels en pensions met kamers die voorzien zijn van eigen badkamers. Alle transfers van en naar de wandelroutes worden verzorgd, evenals het vervoer van je bagage tussen de accommodaties. Tijdens deze wandelvakantie op Madeira maak je een aantal prachtige wandelingen, waarbij je kunt genieten van de veelzijdigheid van de natuur op dit eiland. 

Wandelen Madeira

Je wandelt over spectaculaire paden aan de noordkust, met adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan. Je beklimt de Pico Ruivo, de hoogste top van het eiland op 1862 meter, klautert over ruige en kleurrijke rotsen, en geniet uiteindelijk van de weelderige en exotische begroeiing die je overal op Madeira tegenkomt. Het is ongelofelijk hoe de landschappen op zo'n klein eiland zo afwisselend kunnen zijn. Na elke wandeling kom je aan in schilderachtige dorpjes die vaak heerlijk rustig gelegen zijn. In de gezellige hotels waar je verblijft, kun je kennismaken met de smakelijke Portugese keuken en de lokale sfeer opsnuiven. Aan het einde van de reis kun je nog een dag doorbrengen met wandelen in de charmante hoofdstad Funchal, die wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Portugal, met haar knusse straatjes, winkels en terrassen. 

Deze wandelvakantie op Madeira vertrekt altijd met een groep van maximaal 16 deelnemers. De exacte leeftijden van de deelnemers verschilt per reis en kun je zien bij 'data en prijzen' en daarna klik je op 'groepssamenstelling'. Zo weet je altijd of er een aantal leeftijdsgenoten in de groep zitten. 

Wandelvakantie Turkije

De sprookjesachtige en betoverende rotsformaties van Cappadocië vormen het adembenemende decor van deze heerlijke wandelvakantie door Turkije. Dit kenmerkende stukje van de Turkse regio's Centraal- en Oost-Anatolië werd gevormd door de uitbarstingen van drie vulkanen, die een uniek landschap hebben gecreëerd. Het gebied is erkend als UNESCO-werelderfgoed en wordt beschermd door het Nationaal Park Göreme, wat garant staat voor een onvergetelijke wandelreis. Je verblijft zeven nachten in een comfortabel hotel in Göreme, de uitvalsbasis voor zes prachtige dagen vol wandelplezier.

Cappadocië

Verken onder meer de indrukwekkende Witte Vallei met zijn sprookjesachtige rotsformaties. Ook bezoek je de Monniken Vallei, waar de beroemde Feeënschoorstenen te bewonderen zijn en de Pancarlik-vallei, waar je wordt omringd door roze en witte rotsen en langs de Sarica- en Kepez-kerken komt. Dit en nog veel meer ontdek je tijdens onze wandelvakantie door Turkije

Deze wandelvakantie door Turkije vertrekt met een groep van maximaal 16 deelnemers. De exacte leeftijden van de deelnemers verschilt per reis en kun je zien bij  'data en prijzen' en daarna klik je op 'groepssamenstelling'. Zo weet je altijd of er een aantal single 50-plussers in de groep zitten.

Wandelvakantie Montenegro

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Montenegro maak je prachtige wandelingen door de mooiste Nationale Parken van Montenegro. Je wandelt langs de hoogste toppen in het Durmitor Nationaal Park en in de bergen langs de kust. Al wandelend kom je op de meest ongerepte plekken. Ook ga je tijdens de reis het water op om te kanoën over het bekende Skadarmeer. Je bezoekt kloosters en kerken en verkent sfeervolle stadjes. je verblijft in kleine, gezellige familieaccommodaties waar je altijd gastvrij ontvangen wordt. De reis wordt afgesloten onder het genot van een lokale wijn in een wijngaard.

Montenegro

Deze wandelvakantie door Montenegro vertrekt met maximaal 19 reizigers. De exacte leeftijden van de deelnemers verschilt per reis en kun je zien bij  'data en prijzen' en daarna klik je op 'groepssamenstelling'. Zo weet je altijd of er een aantal leeftijdsgenoten in de groep zitten. 

Wandelvakantie Azoren

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door de Azoren verken je het hoofdeiland São Miguel te voet. Ontdek de prachtige azuurblauwe meren, vulkanische bronnen en heldere watervallen tijdens deze wandeltocht. Daarnaast krijg je de kans om het lokale wildleven te ontmoeten. Als je geluk heeft, kun je tijdens een optionele excursie zelfs imposante walvissen zien opspringen uit het water. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om te dwalen door de historische binnenstad van Ponta Delgada. Deze wandelreis door het betoverende landschap van de Azoren zal een onvergetelijke ervaring zijn!

Azoren


Deze wandelvakantie op de Azoren vertrekt met maximaal 13-20 reizigers. De exacte leeftijden van de deelnemers verschilt per reis en kun je zien bij 'data en prijzen' en daarna klik je op 'groepssamenstelling'. Zo weet je altijd of er een aantal leeftijdsgenoten in de groep zitten. 

Wandelvakantie Italië - Amalfikust

Een stukje ten zuiden van Napels ligt de Amalfikust, oftewel de Costiera Amalfitano, bekend om zijn fantastische uitzichtpunten en fotogenieke dorpjes die tegen de berghellingen zijn gelegen. Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie gaan we uitgebreid op verkenning langs de kust en in het bergachtige achterland. Je wandelt over het 'Pad van de Goden', dwaalt door pittoreske dorpjes, beklimt de Vesuvius, bezoekt Pompeï en geniet van het goede leven. Je maakt je wandelingen vanuit een hotel hoog boven de kust in Agerola en een hotel vlakbij het strand van Minori. Voor de transfers maken we gebruik van een bus en eenmaal maak je een boottocht. Tijdens de reis zijn veel maaltijden inclusief.

Amalfi


Deze wandelvakantie langs de Amalfikust vertrekt met maximaal 16 reizigers. De exacte leeftijden van de deelnemers verschilt per reis en kun je zien bij 'data en prijzen' en daarna klik je op 'groepssamenstelling'. Zo weet je altijd of er een aantal alleenstaande 55-plussers in de groep zitten. 

Gaan er veel singles mee op reis?

Singlereizen worden steeds populairder; veel mensen gaan om uiteenlopende redenen alleen op reis. Er is daarom ook steeds meer vraag naar speciale singlereizen. Sawadee biedt ook speciale singlereizen, bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie gaat, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land wil verkennen. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken. Stellen kunnen niet mee met deze reizen. Familieleden, vrienden of buren wél. Op de reguliere Sawadee reizen is de verhouding tussen stellen en singles ongeveer gelijk. Toch boeken op de ene vertrekdatum meer alleengaanden dan op de andere. Voor de alleengaande reizigers hebben wij een   overzicht van reizen waarop al minimaal drie andere alleenreizenden staan.

Klinken deze reizen jou als muziek in de oren? Klik dan op deze pagina voor al onze wandelreizen. Wellicht zit jij binnenkort wel met andere single 50 of alleenstaande 55-plussers in het vliegtuig!