< Terug naar overzicht
Wat te doen in Medellín? 5 bezienswaardigheden

Wat te doen in Medellín? 5 bezienswaardigheden

Medellín, de geboortestad van Pablo Escobar, is getransformeerd van moordhoofdstad van de wereld tot misschien wel de leukste stad tijdens een reis door Colombia. Pablo Escobar is begin jaren 90 gestorven en in de tussentijd is er een hoop veranderd in Medellín. De Colombianen verwelkomen de reizigers met open armen en zijn ontzettend trots hoe hun land is veranderd naar een prachtig en veilig land om te reizen. In dit blog lees je wat je zeker niet mag missen in Medellín.

Medellín, stad van de eeuwige lente

Medellín is met 2,4 miljoen inwoners één van de grootste steden van Colombia. Medellín was ooit misschien wel een van de gevaarlijkste steden ter wereld maar sinds 2002 hebben er, door middel van investeringen in infrastructuur en educatie, grote veranderingen plaatsgevonden in de stad. Tegenwoordig staat Medellín bekend om de fantastische sfeer en vriendelijke inwoners. De stad wordt ook wel ‘de stad van de eeuwige lente’ genoemd, vanwege het heerlijke klimaat (het hele jaar door is het er zo’n 24 graden) maar ook vanwege de fijne energie die heerst in de stad. Het is een stad van feest, dans en de plaatselijke anijsborrel. En nogmaals, de Colombianen in Medellín zien jou als reiziger graag komen.  

Stadstour door Medellín

De stad Medellín heeft veel te vertellen. Een stadstour door Medellín is daarom de perfecte manier om de stad echt te leren kennen. De gids brengt je naar de mooiste gebouwen en plekken die je zelf niet zo snel had gevonden. Wat vooral zo leuk is, is dat je tijdens de tour alles te weten komt over het roerige verleden van Medellín en de grote verandering die de stad heeft doorgemaakt. Een stadstour door Medellín is echt een aanrader! 


Ritje met de kabelbaan

In Medellín zijn er veel sloppenwijken te vinden die tegen de heuvels zijn opgebouwd. Het was vroeger bijna onmogelijk om uit de sloppenwijken in de bergen, in de stad te komen. Om de mensen uit deze favela’s beter te verbinden met het centrum, zijn er door de overheid kabelbanen gebouwd. Deze Metrocable is niet alleen een heel handig vervoersmiddel, het is ook een hele leuke toeristische attractie. Je hebt namelijk een schitterend uitzicht vanuit het karretje. Er zijn verschillenden kabelbanen naar verschillende wijken van Medellín. Vanuit elke kabelbaan kan je genieten van een fraai uitzicht over de stad.


Stichting Straatkinderen Medellín

In Colombia leven er nog steeds veel mensen in armoede. In de straten van Medellín is dit goed zichtbaar. Wanneer je door Colombia reist met Sawadee, breng je ook een bezoek aan de Stichting Straatkinderen Medellín (Stichting Club Deportivo). Deze stichting zorgt ervoor dat straatkinderen die zijn achtergesteld door armoede, verwaarlozing, verslaving en/of geweld, de mogelijkheid hebben om te ontwikkelen in de samenleving. Dit doen ze door de kinderen deel te laten nemen aan educatieve, sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. Een bijzonder onderdeel van de reis die je zeker zal bijblijven!  Het bezoek aan Stichting Straatkinderen Medellín is een project van Puur Sawadee. Deze projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land. Je draagt gelijk een steentje bij aan ontwikkelingen op de bestemming. 

Bezoek Kleurrijk Guatapé

Als je in Medellín bent, mag een uitstapje naar het pittoreske Guatepé niet ontbreken. Guatapé staat ook wel bekend als het kleurrijkste dorp van Colombia en ligt gelegen aan de rand van een groot stuwmeer. Alle huizen zijn in minstens vijf verschillende kleuren geverfd. De sfeer is er rustig, oftewel heerlijk tranquilo. Je kan heerlijk slenteren door het dorpje, het zit namelijk vol met leuke koffietentjes en winkeltjes. Net buiten Guatapé ligt de bekende rots El Peñol. Deze rots steekt kaarsrecht uit de grond omhoog. Het beklimmen van El Peñol mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Guatapé. Als je het niet erg vindt om 740 treden te beklimmen, word je beloond met een grandioos 360 graden uitzicht over het prachtige gebied.Staat Medellín ook op jouw bucketlist en wil je weten welke steden wij nog meer bezoeken tijdens onze Colombia reizen? Bekijk onze Colombia reizen.