< Terug naar overzicht
Sawadee doneert €7.500 aan Amref Flying Doctors

Sawadee doneert €7.500 aan Amref Flying Doctors

Bij Sawadee vinden we het belangrijk om een positieve impact te maken op de bestemmingen over de hele wereld waar wij zo gastvrij ontvangen worden. Daarom investeren we in bijzondere doelen in zowel binnen- als buitenland. Het afgelopen jaar doneerden we mede namens onze reizigers ook €7.500 aan Amref Flying Doctors, een organisatie die zich inzet voor een sterk en gezond Afrika. 

Waarom werkt Sawadee samen met Amref Flying Doctors? 

Wij geloven dat reizen onze wereld verrijkt. Door andere landen te bezoeken vergroten we ons begrip van de wereld en leren we over hoe mensen in andere landen leven. Helaas zijn de levensomstandigheden op veel bestemmingen zwaarder dan wij gewend zijn. Bij Sawadee vinden we het belangrijk om onze ogen hier niet voor te sluiten. Tijdens onze reizen bieden we reizigers een zo authentiek mogelijke ervaring met respect voor dier, mens en natuur. We maken kennis met de lokale bevolking, proeven de lokale keuken en bezoeken de niet-toeristische plekken. Hierdoor kom je als reiziger soms ook in aanraking met de worstelingen van een land. Dit kan confronterend zijn, maar ook enorm leerzaam. Wij proberen met onze reizen bij te dragen aan de ontwikkeling van onze bestemmingen. Sawadee ziet net als Amref Flying Doctors niets liever dan een gezond en sterk Afrika, met toegang tot schoon drinkwater voor iedereen. Door onze handen met hen ineen te slaan kunnen we de toekomst van het prachtige Afrika steunen. 

Schoon drinkwater

Waar komt het geld voor deze donatie vandaan? 

Het afgelopen jaar hebben we twee Sawadee Actieweken georganiseerd in samenwerking met Amref Flying Doctors. Tijdens de eerste actieweek, die plaatsvond van 8 t/m 24 september 2023, kregen alle reizigers die een reis naar Afrika boekten een waterfilter cadeau. Ook werd per boeking €25 gedoneerd aan Amref Flying doctors. In de periode van 22 t/m 31 januari 2024 organiseerden we opnieuw een Sawadee Actieweek, die ditmaal geldig was op reizen naar alle continenten. Ook ditmaal doneerden we voor elke gemaakte boeking €25 aan Amref Flying Doctors. Ook onze aanwezigheid op de Vakantiebeurs in Utrecht, de Vakantie Expo in Antwerpen en het Vakantiesalon in Brussel leverde geld op voor Amref Flying Doctors. Namens elke reiziger die op één van deze beurzen een reis boekte doneerden wij €25. 

Schoon drinkwater

Wat wordt er met het geld gedaan? 

Amref Flying Doctors is actief in meerdere Afrikaanse landen, waaronder ook onze bestemmingen Malawi, Kenia, Tanzania, Uganda, Ghana en Zambia. Ze leiden hier zorgverleners op, bieden basiszorg, geven voorlichting en maken schoon water duurzaam beschikbaar. Onze donatie helpt Amref Flying Doctors bij hun mooie werk. Enkele voorbeelden van wat Amref Flying Doctors met €7.500 kan bereiken:

  • 30 zorgverleners opleiden en 15.000 mensen bereiken met goede zorg
  • 139 meisjes de kans geven tot opleiding en het afmaken van hun school
  • 500 mensen toegang geven tot schoon drinkwater 

We willen alle reizigers die tijdens de Sawadee Actieweken of op een van de beurzen een reis hebben geboekt, bedanken voor het mogelijk maken van dit mooie bedrag. Ook in de toekomst hopen wij mede namens onze reizigers het prachtige werk van Amref Flying Doctors te kunnen blijven steunen.

Wil je meer weten over onze impact? Lees dan hier verder.