< Terug naar overzicht
Sawadee reizigers steunen strijd voor gelijkheid met donatie van €6.000

Sawadee reizigers steunen strijd voor gelijkheid met donatie van €6.000

De afgelopen jaren deden duizenden reizigers van Sawadee een vrijwillige bijdrage aan duurzame projecten. Dit geeft Sawadee de kans om diverse doelen te steunen in hun inspanningen voor een gezondere aarde, een betere leefomgeving en een goede toekomst voor velen. Namens haar reizigers doneert Sawadee deze maand in totaal €6.000 aan twee organisatie die zich inzetten voor gelijkheid. 

Bij Sawadee doen we er alles aan om de positieve impact van onze reizen zo groot mogelijk te maken en de negatieve impact te beperken. Wij geloven dat reizen op een verantwoorde manier, met oog voor mens, dier een milieu, een wereld van verschil kan maken voor een bestemming. Ook onze reizigers dragen duurzaam reizen een warm hart toe. Dit laten ze niet alleen merken door hun reis te boeken bij Sawadee, maar ook door tijdens het maken van hun boeking een vrijwillige bijdrage te doen aan duurzame projecten. De afgelopen jaren deden duizenden reizigers zo’n vrijwillige bijdrage van €2, €5 of €8, afhankelijk van hun bestemming. Hier willen wij onze reizigers ontzettend voor bedanken!

Gender- en kansengelijkheid

Dankzij de vele vrijwillige bijdrages kunnen wij komende maanden diverse donaties doen aan bijzondere doelen over de hele wereld. We zien het als onze plicht om ervoor te zorgen dat de bijdrages van onze reizigers goed terechtkomen en dat ze een zo groot mogelijke positieve impact maken. De doelen die met de bijdrages gesteund worden, zijn dan ook met veel zorg geselecteerd. De eerste twee donaties omvatten een bedrag van maar liefst €6.000 en komen ten goede aan twee organisaties die zich inzetten voor gender- en kansengelijkheid. 

HBUFC


Deze maand doneren we allereerst €4.000 euro aan HBUFC, een jeugdvoetbalproject en -community in Houtbaai, een stad net ten zuiden van Kaapstad. In 2014 werd deze sportclub opgericht als non-profit, met als doel om door middel van sport de kinderen uit de omgeving belangrijke life skills te leren. Naast voetbaltrainingen organiseert HBUFC huiswerkklassen en creëert de voetbalclub waardevolle werkgelegenheid. Centraal in het project staan het creëren van saamhorigheidsgevoel, sociale controle en discipline. Sinds de oprichting zijn zo’n 10.000 kinderen van de straat gehouden en geholpen met het bouwen aan hun toekomst. Met de donatie van €4000 worden de meiden- en vrouwenteams gesteund in hun pre-season trainingen. In Zuid-Afrika krijgen vrouwelijke spelers zelden financiële steun. Met deze donatie biedt Sawadee namens haar reizigers de financiële steun die de teams verdienen. 

Peaceful Bamboo Family

Namens haar reizigers doneert Sawadee deze maand ook €2.000 aan de Peaceful Bamboo Family in Hue, Vietnam. Deze organisatie, die in 2009 werd opgericht, biedt (beroeps)onderwijs en onderdak aan gehandicapte jongeren, waardoor zij leren zo zelfstandig mogelijk te worden. Door de chemische wapens die in jaren ‘60 en ‘70 in de oorlogen werden gebruikt, worden in Vietnam nog steeds veel gehandicapte kinderen geboren. In het Peaceful Bamboo Family huis ligt de focus op zorgen voor jezelf, anderen en de natuur. Met de donatie van €2000 kunnen twee jongeren een jaar worden voorzien in hun huisvesting, levensonderhoud, en onderwijs. Op deze manier bieden de reizigers van Sawadee hun een eerlijke kans op een mooie toekomst. 

Meer informatie over onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid vind je hier.