< Terug naar overzicht
De 22-35ers reis van... Lisa in Jordanië

De 22-35ers reis van... Lisa in Jordanië

In 2019 introduceerden we onze 22-35ers reizen, speciaal ontwikkeld voor twintigers en dertigers die samen met leeftijdsgenoten een land willen verkennen op een avontuurlijke, gezellige en zorgeloze manier. Inmiddels gaan onze 22-35ers reizen naar 25 bestemmingen over de hele wereld en zijn ze razend populair. Ook onze eigen jonge medewerkers hebben de 22-35ers reizen helemaal ontdekt. In deze reeks interviews delen ze hun ervaringen. Dit keer vertelt Lisa over haar 22-35ers reis naar Jordanië.   

Wie ben je en wat doe je bij Sawadee? 

Ik ben Lisa, 25 jaar en ik werk op dit moment al 1,5 jaar met veel plezier bij Sawadee. Bij Sawadee combineer ik twee functies: Customer Operations en reisbegeleiding. Voor Customer Operations regel ik alles wat met een boeking te maken heeft. Daarbij sta ik veel in contact met de klanten, lokale agenten en andere afdelingen van Sawadee. Het is heel erg divers en dat vind ik erg leuk. Geen enkele dag is hetzelfde. Daarnaast doe ik reisbegeleiding en mag ik groepen begeleiden in Midden en Zuid-Amerika. Wellicht kom ik je tegen op een reis en mag ik jou meenemen in al het moois wat de wereld te bieden heeft.

Lisa in Jordanië  

Waarom heb je voor deze reis gekozen?

Jordanië stond al een aantal jaar erg hoog op mijn bucketlist, en wat is nou mooier dan dit prachtige land te ontdekken met leeftijdsgenoten tussen de 22 en 35 jaar? De afgelopen jaren had ik steeds pech, maar in mei 2024 mocht ik dan toch eindelijk de 22-35ers reis naar Jordanië doen. Jordanië is een mooie combinatie van lekker eten, vriendelijke mensen en je vindt er de ene highlight na de andere. Het is een verrassend land in verschillende opzichten en totaal anders dan wat ik ben gewend. 

Lisa in Jordanië

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan je reis? 

Voorafgaand aan de reis had ik niet echt verwachtingen. Dit is mijn 4e 22-35ers-reis met Sawadee, dus ik weet dat de reis goed is geregeld. Ik ging er open minded in en besloot om alles gewoon op me af te laten komen en me te laten verrassen door dit prachtige land. Mijn verwachting van de groep was erg positief en dat het erg gezellig zou gaan zijn wist is zeker. Ik ging namelijk met 6 vrienden deze reis maken, dus dat werd een gezellig ongecontroleerde chaos. Wat is er nou leuker dan met je vrienden én nieuwe mensen een mooi land te ontdekken? Uiteindelijk boekt iedereen deze reis om dezelfde reden: je wilt graag in groepsverband met mensen van je eigen leeftijd een bestemming verkennen.   

22-35ers reis Jordanië

Wat vond jij de absolute hoogtepunten van jouw reis? 

Er waren tijdens deze reis enorm veel hoogtepunten, waarvan ik er 3 zal benoemen: canyoning in Wadi Mujib, het Dana Natuurreservaat en natuurlijk Petra! 

Tijdens deze reis kon je een optionele activiteit bijboeken: canyoning in Wadi Mujib. Eigenlijk heeft bijna de gehele groep dit gedaan. Met z'n allen gingen we wandelen door een grote kloof (omhoog) door het water en eindigden we bij een waterval. Daarna kon de pret beginnen: de afdaling. We konden ons nu op de rug mee laten voeren door het water en genieten van het prachtige uitzicht van de kloof wanneer je naar boven keek. Wanneer we naar beneden gingen, was het net een wildwaterglijbaan. 

Canyoning in Wadi Mujib Jordanië

Daarna gingen we hiken door het natuurreservaat van Dana. Je had een prachtige uitzicht over de bergen en de wijde omgeving en onze gids Ahmed vertelde ons veel informatie hierover. Ook liet hij allemaal dingen zien over vogels en maakte hij een kopje thee voor ons midden in de bergen. 

Lisa en Ahmed

En natuurlijk het hoogtepunt en de reden waarom de meesten naar Jordanië gaan: Petra. De eerste dag dat wij aankwamen in Petra, hebben we tickets gehaald voor Petra By Night, een soort show met muziek en lichtjes op de Treasury. De dag erna gingen we vanaf Little Petra hiken naar de ‘achterkant’ van Petra bij de Monestary (backdoor-route). Vanaf hier konden we vanaf de achterkant naar de voorkant lopen en krijg je alle hoogtepunten van de oude stad van Petra mee. Dit was waanzinnig mooi en erg indrukwekkend. We eindigden bij de Treasury, de plek die het meest bekend is van Petra.  

Petra

Zou je nog eens op 22-35ers reis gaan en welke bestemming zou je dan kiezen?

Zeker weten! Het is mijn doel om zoveel mogelijk 22-35ers reizen af te strepen. Ik mag dit jaar nog de 22-35ers reis naar Peru begeleiden, waar ik nu al ontzettend naar uitkijk. Ook heb ik al opties staan op de 22-35ers reis naar Fins Lapland en de 22-35ers reis naar Marokko voor volgend jaar. Deze groepsreizen van Sawadee bevallen mij zo goed. Ik vind het erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen en samen met hen de wereld te ontdekken. Het is ook een erg fijne manier van reizen, alles wordt voor je geregeld en je hoeft zelf nergens meer over na te denken. Daarnaast krijg je ook de vrijheid om je eigen ding te doen, wat ik zelf erg fijn vind.   

22-35ers reis Jordanië

Om af te sluiten; de snelle vragenronde: 

Wat is het lekkerste dat je op reis hebt gegeten? 

Kameel, je moet altijd iets nieuws proberen toch?! 

Wat is het mooiste dat je op reis hebt gezien?

Petra 

Wat is het gaafste dat je op reis hebt meegemaakt? 

Canyoning in Wadi Mujib 

Hoe zou je jouw 22-35ers reis naar Jordanië in één woord omschrijven? 

Fantastisch!

Meer ervaringen over onze 22-35ers reizen lezen? Check dan ook de andere interviews uit deze reeks: