< Terug naar overzicht
De 22-35ers reis van… Olivier in Marokko

De 22-35ers reis van… Olivier in Marokko

In 2019 introduceerden we onze 22-35ers reizen, speciaal ontwikkeld voor twintigers en dertigers die samen met leeftijdsgenoten een land willen verkennen op een avontuurlijke, gezellige en zorgeloze manier. Inmiddels gaan onze 22-35ers reizen naar 18 bestemmingen over de hele wereld en zijn ze razend populair. Ook onze eigen jonge medewerkers hebben de 22-35ers reizen helemaal ontdekt. In deze reeks interviews delen ze hun ervaringen. Dit keer vertelt Olivier over zijn 22-35ers reis naar Marokko

Wie ben je en wat doe je bij Sawadee? 

Mijn naam is Olivier en ik ben 23 jaar oud. Ik werk nu bijna 6 jaar voor Sawadee en heb verschillende functies gehad. Mijn huidige functie is medewerker conversie optimalisatie. Dit houdt in dat ik bezig ben met het verbeteren van de klantervaring op de Sawadee website. Door mijn werkzaamheden hoop ik dat klanten door een verbeterde en gebruiksvriendelijkere website nog makkelijker een aankoop kunnen maken. Werken bij Sawadee betekent voor mij dat ik werk aan de verkoop van een mooi product, dat ik fijne collega’s heb en veel vrijheid ervaar binnen mijn werkzaamheden. 

Hassan-II moskee Casablanca

Waarom heb je voor deze reis gekozen? 

Ik koos voor deze reis naar Marokko vanwege de unieke combinatie van een rijke culturele ervaring met adembenemende landschappen. Reizen met mensen van vergelijkbare leeftijd betekent gemeenschappelijke interesses, wat mijn wens om deze reis te maken versterkte. 

Uitzicht Marokko

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan je reis?

Aan de ene kant was ik mega enthousiast over de waanzinnige diversiteit van Marokko als bestemming - ik bedoel, denk aan levendige markten, oude straatjes in de medina en die waanzinnige Saharawoestijn plus het Atlasgebergte. Ook was ik super nieuwsgierig naar de lokale lekkernijen en de verhalen achter al die historische plekken. Aan de andere kant had ik hoge verwachtingen van het reizen in een groep met mensen van mijn eigen leeftijd. Ik zag al helemaal voor me hoe we ervaringen zouden delen en misschien wel nieuwe vrienden zouden maken. In een groep heb je natuurlijk te maken met verschillende smaken en wensen, dus ik hoopte dat we een toffe balans zouden vinden tussen samen en solo op pad gaan. 

Erg Chebbi woestijn

Wat vond jij de absolute hoogtepunten van jouw reis? 

Er waren zoveel geweldige momenten tijdens mijn reis naar Marokko, maar als ik de absolute hoogtepunten moet noemen, dan springen er een paar echt uit. Allereerst was de ervaring van aankomen in de Erg Chebbi woestijn onvergetelijk - de uitgestrekte zandduinen en de kans om op een kameel te rijden terwijl de zon onderging, dat was gewoon magisch. Daarnaast waren de smalle straatjes en bruisende sfeer van de medina’s in Fez en Marrakesh echt betoverend. Maar laten we de avonden met de groep niet vergeten - een spontane avond uit waar we eindigden in een gezellig café, dat was ook een hoogtepunt. Kortom, de Erg Chebbi, de medina's en de geweldige groepsavonden hebben mijn reis naar Marokko echt onvergetelijk gemaakt! 

Chefchaouen Marokko

Zou je nog eens op 22-35ers reis gaan en welke bestemming zou je dan kiezen?  

Ik zou absoluut weer kiezen voor een 22-35ers reis vanwege de geweldige ervaring die ik had. Terugkijkend op de reis naar Marokko, herinner ik me vooral het groepsgevoel dat ontstond doordat de groep uit leeftijdsgenoten bestond. De gezamenlijke avonturen, leuke gesprekken en nieuwe vriendschappen maakten de reis onvergetelijk. Het reizen met mensen van je eigen leeftijd zorgt voor een unieke groepsdynamiek, wat de reis des te waardevoller maakt. Als ik een nieuwe bestemming moest kiezen, zou ik wellicht gaan voor Thailand, vanwege het lekkere streetfood en de mooie natuur. 

Dadeskloof Marokko

Om af te sluiten; de snelle vragenronde: 

Wat is het lekkerste dat je op reis hebt gegeten? 

Het lekkerste dat ik op reis heb gegeten was een tagine. De smaakvolle combinatie van vlees, kruiden en groenten, gestoofd in de karakteristieke aardewerken pot, was echt verrukkelijk. 

Wat is het mooiste dat je op reis hebt gezien?

De zonsondergang over de Erg Chebbi woestijn. De oranje zandduinen en de kleuren van de lucht waren adembenemend. 

Wat is het gaafste dat je op reis hebt meegemaakt? 

Dat was toch wel het moment waarop we verbleven in een bergdorp in het Atlasgebergte en een potje voetbal speelden met de locals. Jammer genoeg wel verloren... 

Hoe zou je jouw 22-35ers reis naar Marokko in één woord omschrijven? 

Avontuurlijk!

Meer ervaringen over onze 22-35ers reizen lezen? Check dan ook de andere interviews uit de reeks: