< Terug naar overzicht
De 22-35ers reis van... Céline in Zuid-Afrika

De 22-35ers reis van... Céline in Zuid-Afrika

In 2019 introduceerden we onze 22-35ers reizen, speciaal ontwikkeld voor twintigers en dertigers die samen met leeftijdsgenoten een land willen verkennen op een avontuurlijke, gezellige en zorgeloze manier. Inmiddels gaan onze 22-35ers reizen naar 18 bestemmingen over de hele wereld en zijn ze razend populair. Ook onze eigen jonge medewerkers hebben de 22-35ers reizen helemaal ontdekt. In deze reeks interviews delen ze hun ervaringen. Dit keer vertelt Céline over haar 22-35ers reis naar Zuid-Afrika

Wie ben je en wat doe je bij Sawadee? 

Ik ben Céline, 28 jaar en sinds 1,5 jaar met heel veel plezier werkzaam bij Sawadee als Senior Communicatie Marketeer. Ik hou mij voornamelijk bezig met het opzetten van alle campagnes, onderhoud het contact met onze partners zoals Bever en de toerismebureaus om onze zichtbaarheid te vergroten, en beheer ons klanten e-mailsysteem, zodat onze klanten zo relevant mogelijke e-mails van ons ontvangen. Op reis gaan is meer dan alleen op vakantie gaan, wij zien het als een beleving. Juist omdat een reis niet iets is wat je niet wekelijks koopt, willen wij klanten een unieke ervaring bieden, zowel voor, tijdens als na de reis. Het inspireren van klanten met onze mooie reizen maakt mij elke dag weer vrolijk.

Safari in Zuid-Afrika

Waarom heb je voor deze reis gekozen? 

Als kind heb ik met mijn ouders al eens een rondreis gemaakt in Zuid-Afrika en toen was ik al betoverd. Uren in een safarijeep op zoek naar wilde beesten verveelt nooit. Het moment dat je de eerste impala ziet ben je al verkocht, en dat is dan nog maar het begin. Op reis gaan met je ouders is natuurlijk hartstikke leuk, maar hoe leuk als je met leeftijdsgenoten deze ervaringen kan delen. De keuze voor Zuid-Afrika was voor mij snel gemaakt, want het spotten van de volledige big five stond nog altijd op mijn lijstje. Vol verwachting stapte ik dan ook het vliegtuig in naar Johannesburg, op zoek naar de luipaard! 

Gamedrive Zuid-Afrika

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan je reis?

Het gevoel van op safari gaan kon ik mij nog goed herinneren, maar de rest van Zuid-Afrika was mij niet heel goed bij gebleven. Van tevoren had ik de reisroute goed bekeken en een aantal blogs gelezen. Ik verheugde mij vooral heel erg op de panoramaroute en Eswatini (voorheen Swaziland). Ik heb als kind al vele familiereizen met Sawadee gemaakt en vorig jaar ben ik met Sawadee naar Jordanië geweest, dus het reizen in een groep was mij al bekend. Daarom was ik nu heel benieuwd of er een verschil zou zijn met een 22-35ers reis en wat voor mensen er in mijn groep zouden zitten. Dat het gezellig zou worden met leeftijdsgenoten, daar maakte ik mij in ieder geval geen zorgen over. 

22-35ers groep op safari

Wat vond jij de absolute hoogtepunten van jouw reis? 

Dat is een moeilijke vraag, ik heb er uiteraard meerdere. Na de mooie overnachting op de glamping in het Krugerpark, gingen we met onze jeeps bij zonsondergang weer op pad. Na een leuke safari stopten we midden in het Krugerpark bij een aantal mooi gedekte tafels waar een kok voor onze groep aan het braaien was (braaien is Zuid-Afrikaanse bbq). Hier hebben we heerlijk met alleen onze groep gegeten en natuurlijk kwamen de flessen goede Zuid-Afrikaanse wijn ook op tafel. Onveilig? Totaal niet, onze rangers hielden de wacht. 

Olifant in Zuid-Afrika

Eswatini was ook zeker een hoogtepunt. In deze accommodatie sliepen we op slaapzalen wat extra gezellig was en er werd heerlijk gekookt voor ons. Overdag hadden we vrije tijd, die velen van ons benutten om in groepjes te gaan paardrijden en/of mountainbiken. De groep ging al terug voor een biertje, maar ik wilde met twee anderen nog net wat extra zweten dus gingen we door. Hier fiets je midden tussen de zebra’s, impala’s en ook kwamen we langs het meer een krokodil tegen. Toen de lucht helemaal oranje kleurde door de zonsondergang terwijl we goede gesprekken voerden, hadden wij met zijn 3en echt een geluksgevoel. En op tijd natuurlijk terug voordat het donker werd, anders werden de dieren actief!

Zebra in Zuid-Afrika

Oja, nog een unieke ervaring: in St. Lucia (waar we een hele leuke avond uitgingen) word je gewaarschuwd dat je ’s nachts alleen over de verlichte wegen naar huis mag, omdat er nijlpaarden over straat kunnen wandelen. Dit konden wij ons niet voorstellen, tot het hele restaurant opstond om te kijken naar jawel; twee nijlpaarden over straat. Uiteraard hield iedereen ruime afstand, want hoewel ze heel schattig lijken zijn het een van de gevaarlijkste beesten. In Zuid-Afrika kom je van alles tegen!Zou je nog eens op 22-35ers reis gaan en welke bestemming zou je dan kiezen?

Ja zeker! En ik weet bijna zeker dat mijn groep hetzelfde zou zeggen. Hoewel je elkaar nog niet kent, voelde het op dag één al als een grote vriendengroep. Het is super gezellig om verschillende type mensen te leren kennen en samen toffe activiteiten te doen die je als je alleen zou gaan niet zo snel doet. Daarnaast hadden wij ook echt een top reisleider, Riaan, die ons de beste plekken van Zuid-Afrika liet zien en altijd meedacht als je individueel ergens heen wilde. En om er na het avondeten extra sfeer in te brengen, pakte hij zijn gitaar erbij en zongen we na 18 dagen alle Zuid-Afrikaanse liedjes mee. Uiteraard begint het nu alweer te kriebelen om weer op reis te gaan (dat houdt denk ik nooit op). Ik kijk heel erg uit naar de nieuwe bestemmingen die gaan komen voor het 22-35ers concept, maar Costa Rica staat ook nog hoog op mijn lijstje! 

Panoramaroute

Om af te sluiten; de snelle vragenronde: 

Wat is het lekkerste dat je op reis hebt gegeten? 

Pannenkoek met bobotie bij Harrie’s Pancakes in Graskop. 

Wat is het mooiste dat je op reis hebt gezien?

De tocht langs de Panoramaroute. Zo wijds uitzicht, echt prachtig. 

Wat is het gaafste dat je op reis hebt meegemaakt? 

Hyena’s die heel dicht langs de jeep liepen. 

Hoe zou je jouw 22-35ers reis naar Zuid-Afrika in één woord omschrijven? 

Avontuur en ontspanning tegelijkertijd (als daar één woord voor zou zijn haha!)

Meer ervaringen over onze 22-35ers reizen lezen? Check dan ook de andere interviews uit de reeks: