< Terug naar overzicht
De 22-35ers reis van… Fleur in Thailand

De 22-35ers reis van… Fleur in Thailand

In 2019 introduceerden we onze 22-35ers reizen, speciaal ontwikkeld voor twintigers en dertigers die samen met leeftijdsgenoten een land willen verkennen op een avontuurlijke, gezellige en zorgeloze manier. Inmiddels gaan onze 22-35ers reizen naar 24 bestemmingen over de hele wereld en zijn ze razend populair. Ook onze eigen jonge medewerkers hebben de 22-35ers reizen helemaal ontdekt. In deze reeks interviews delen ze hun ervaringen. Dit keer vertelt Fleur over haar 22-35ers reis naar Thailand

Wie ben je en wat doe je bij Sawadee? 

Ik ben Fleur, 27 jaar oud en al zo’n 2 jaar werkzaam bij Sawadee als content marketeer. In mijn werk mag ik me dagelijks bezighouden met mijn twee grootste passies: reizen en schrijven. Ik maak de wekelijkse nieuwsbrieven, houd de social mediakanalen van Sawadee bij en schrijf content voor de website en allerlei online en offline marketinguitingen. Zo probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren en enthousiast te maken over onze avontuurlijke groepsrondreizen. 

Chang Chill olifantenopvang

Waarom heb je voor deze reis gekozen? 

In 2013 nam mijn vader me mee op een Sawadee familiereis naar Thailand. Het was mijn eerste verre reis en ook mijn eerste kennismaking met rondreizen. Tot dan toe was ik strandvakanties gewend, waarbij je vrijwel de hele vakantie op dezelfde plek blijft. Door deze reis ontdekte ik dat je een land pas echt leert kennen als je meerdere plekken bezoekt. Samen met zeven andere gezinnen beleefden we een geweldige drie weken. De fijne herinneringen zijn me altijd bijgebleven en Thailand stond dus bovenaan mijn lijstje van landen om nog eens naar terug te keren. De route van de 22-35ers reis sprak me enorm aan, omdat je zowel het noorden als het zuiden van Thailand ontdekt. Het was voor mij een combinatie van nieuwe en bekende plekken en dus de perfecte reis voor een tweede bezoek aan Thailand. 

Tempels Bangkok

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan je reis? 

Door mijn eerdere 22-35ers reizen naar Colombia en Mexico wist ik al dat het reizen in een groep met leeftijdsgenoten me goed zou bevallen. Ik was van tevoren erg benieuwd of ik het weer zo zou treffen met de groep, en ja hoor; alleen maar leuke, gezellige mensen! Doordat ik al eens in Thailand was geweest wist ik ook al een beetje wat ik van het land kon verwachten. Mooie natuur, prachtig versierde tempels, lieve locals en heerlijk eten; ik keek er enorm naar uit. Sinds mijn familiereis naar Thailand was ik bovendien niet meer in Azië geweest, dus ik was heel benieuwd hoe ik de geuren en kleuren van dit continent 10 jaar later zou ervaren.  

Bangkok

Wat vond jij de absolute hoogtepunten van jouw reis? 

Dit is eigenlijk een onmogelijke vraag om te beantwoorden, want de 22-35ers reis door Thailand is wat mij betreft een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wat ik in ieder geval nooit zal vergeten is de trekking naar Karen Village in het noorden van Thailand. De 10 kilometer lange wandelroute bracht ons door bergen en jungle en langs prachtige uitzichten. Na een overnachting bij de lokale bevolking thuis, stapten we in de kajaks voor een heerlijke dag op het water. Deze dagen waren op momenten best zwaar, maar onvergetelijk! 

Trekking Karen Village

Ook de kookcursus in Chiang Mai en de fietstour door Bangkok vond ik geweldig. Tijdens de kookcursus maakten we pad thai, tom yam kung en larb gai en kregen we een demonstratie van hoe mango sticky rice wordt gemaakt. Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar vond mijn zelfgemaakte maaltijd één van de lekkerste van de hele reis. De fietstour door Bangkok had ik in 2013 al gedaan, maar vond ik de tweede keer nog net zo bijzonder. Op de fiets kom je op plekken waar je anders niet komt – soms fiets je bijna door mensen hun huis heen – en je beleeft de stad dan ook op een hele andere manier. Ga je de 22-35ers reis naar Thailand zelf doen, boek deze optionele excursies dan zeker bij! 

De boottocht door Khao Sok Nationaal Park, het snorkelen bij de Surin eilanden, de hike naar de Phraya Nakhon grotten in Sam Roi Yot, het olifanten spotten in Kui Buri Nationaal Park en het zwemmen bij de Erawan watervallen waren ook echte hoogtepunten van de reis. Maar wat me misschien wel het meest zal bijblijven aan deze reis, zijn de dingen die niet in de reisroute staan: de leuke gesprekken die ik heb gevoerd met mijn reisgenoten, de reisdagen met de muziek hard aan in de bus, en het vele lachen dat we met z'n allen hebben gedaan. 

Phraya Nakhon grotten

Zou je nog eens op 22-35ers reis gaan en welke bestemming zou je dan kiezen?  

Dit was alweer mijn derde 22-35ers reis, maar deze manier van reizen gaat me nog altijd niet vervelen. Sterker nog, het heeft me alleen maar enthousiaster gemaakt over onze 22-35ers reizen. Het liefst zou ik al onze 22-35ers reizen een keer doen, maar bovenaan de wensenlijst staan toch Jordanië en Zuidelijk Afrika. Ik ben nog nooit in het Midden-Oosten geweest, dus ik zou heel graag daar de cultuur snuiven en natuurlijk het wereldwonder Petra met eigen ogen aanschouwen. Ook Afrika heb ik nog nooit bezocht, dus het lijkt me fantastisch om met de 22-35ers reis naar Zuidelijk Afrika gelijk drie landen van mijn bucketlist af te kunnen strepen. Safari’s, woestijnlandschappen en kamperen onder de sterren; het lijkt me een magische ervaring! 

Khao Sok Nationaal Park

Om af te sluiten; de snelle vragenronde: 

Wat is het lekkerste dat je op reis hebt gegeten? 

Pad thai 

Wat is het mooiste dat je op reis hebt gezien?

Khao Sok Nationaal Park 

Wat is het gaafste dat je op reis hebt meegemaakt? 

Kajakken in het noorden van Thailand 

Hoe zou je jouw 22-35ers reis naar Thailand in één woord omschrijven? 

Afwisselend

Meer ervaringen over onze 22-35ers reizen lezen? Check dan ook de andere interviews uit deze reeks: