< Terug naar overzicht
De 22-35ers reis van… Fleur in Colombia

De 22-35ers reis van… Fleur in Colombia

In 2019 introduceerden we onze 22-35ers reizen, speciaal ontwikkeld voor twintigers en dertigers die samen met leeftijdsgenoten een land willen verkennen op een avontuurlijke, gezellige en zorgeloze manier. Inmiddels gaan onze 22-35ers reizen naar 18 bestemmingen over de hele wereld en zijn ze razend populair. Ook onze eigen jonge medewerkers hebben de 22-35ers reizen helemaal ontdekt. In deze reeks interviews delen ze hun ervaringen. Dit keer vertelt Fleur over haar 22-35ers reis naar Colombia

Wie ben je en wat doe je bij Sawadee?

Ik ben Fleur, 26 jaar oud en nu 1,5 jaar met heel veel plezier werkzaam bij Sawadee als Content Marketeer. Het leukste aan mijn werk is dat ik mijn passie voor content kan combineren met mijn liefde voor reizen. Met de content die ik creëer probeer ik mensen te inspireren om meer van de wereld te zien en te ontdekken wat de voordelen zijn van groepsrondreizen. Dit doe ik bijvoorbeeld door nieuwsbrieven te maken over onze reizen, acties, events en andere nieuwtjes, maar ook door blogs te schrijven over onze prachtige bestemmingen en content te maken voor onze verschillende social mediakanalen. Het maakt mij elke keer weer blij als mensen geïnspireerd raken door mijn content of wanneer ze in de reacties hun eigen mooie reiservaringen delen. 

Tierradentro

Waarom heb je voor deze reis gekozen?

Spaanstalige landen hebben altijd al een bepaalde aantrekkingskracht op mij gehad. De kleurrijke steden, de heerlijke muziek en de temperamentvolle mensen; een reis naar Latijns-Amerika stond hoog op mijn lijstje toen ik bij Sawadee kwam werken. Colombia had ik echter nog nooit echt overwogen als bestemming, totdat ik tijdens mijn eerste weken bij Sawadee de 22-35ers reis naar Colombia tegenkwam. De foto’s van de metershoge waxpalmen in de Samaria-vallei en de rode rotsformaties van de Tatacoa-woestijn spraken me direct aan; dit land moest ik met eigen ogen gaan zien! Dat dit kon in een groep met mensen van mijn eigen leeftijd maakte het voor mij alleen maar mooier. Opeens stond de reis bovenaan mijn bucketlist. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten tot ik ‘m af kon strepen; in juni 2022 was het zover en vloog ik naar Bogotá. 

Tatacoa-woestijn

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan je reis? 

Als kind was ik al eens mee geweest op een Sawadee Familiereis, dus ik wist ongeveer wat me te wachten stond. In mijn volwassen leven heb ik echter vooral alleen gereisd, dus ik was heel benieuwd hoe het reizen in een groep me dit keer zou bevallen. Ik hoopte in ieder geval op een gezellige groep met mensen die even veel van reizen hielden als ik. En ik werd zeker niet teleurgesteld; al op Schiphol ontmoetten we elkaar en zat de sfeer er direct goed in. Na slechts een paar dagen voelde het alsof we elkaar al jaren kenden en was iedereen heel vertrouwd met elkaar. En hoewel ik al eerder met Sawadee op reis was geweest, werd ik opnieuw blij verrast door het gemak en de zorgeloosheid van het reizen in een groep. Niet eindeloos zoeken naar een leuk restaurant, maar gewoon even aan je reisbegeleider vragen wat zijn of haar favoriete spots zijn. Niet hoeven zoeken naar de beste deal voor een excursie, want die is al lang voor je geregeld. En vervoer regelen naar je volgende bestemming? Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken, want je privébus staat op je te wachten en brengt je van A naar B. Zo chill! 

El Peñol

Wat vond jij de absolute hoogtepunten van jouw reis? 

Twee hoogtepunten waren echt de Samaria-vallei en de Tatacoa-woestijn. Deze twee plekken, waar ik voorafgaand aan de reis al zo benieuwd naar was, overtroffen mijn verwachtingen en waren in het echt nog mooier dan op de foto’s. Maar ook het overnachten in de prachtige finca in Armenia en het slapen in een hangmat in Playa los Angeles zullen me bijblijven. 

Waxpalmen Samaria-vallei

Verder waren mijn hoogtepunten eigenlijk vooral de activiteiten waarvan ik van tevoren niet zeker wist of ik ze leuk zou gaan vinden. En als je het mij vraagt is dat ook het leuke een groepsreis; je komt op plekken waar je niet zo snel komt als je alleen reist en doet dingen die je in je eentje misschien zou overslaan. Zo zat in mijn 22-35ers reis naar Colombia een salsales inbegrepen in Cali, de salsahoofdstad van de wereld. Ik houd normaal gesproken niet zo van dansen, maar had het achteraf gezien niet willen missen. 

Salsales Cali

Ook het paardrijden in de omgeving van Armenia, gelegen in de koffiestreek, was echt fantastisch. Vanaf je paard heb je een prachtig uitzicht over de groene omgeving. Tot slot wil ik nog het ritje in de chiva benoemen in Cartagena, de laatste bestemming van de reis. In deze feestbus rij je ’s avonds door de stad, met een lekker drankje in je hand en swingende muziek in je oren. Aan het eind van de rit word je afgezet bij een lokale club om het feestje nog even door te zetten. Echt een perfecte afsluiting van de reis. 

Guatapé

Zou je nog eens op 22-35ers reis gaan en welke bestemming zou je dan kiezen? 

Zeker! Sterker nog, ik ben sinds mijn 22-35ers reis naar Colombia al op een tweede 22-35ers reis geweest, namelijk naar Mexico. Zowel Latijns-Amerika als het reizen in een groep samen met leeftijdsgenoten beviel zo goed dat ik in 2023 opnieuw met Sawadee de Atlantische Oceaan overvloog, dit keer richting het land van de Maya’s. Ook een derde 22-35ers reis gaat er zeker van komen. Dit keer hoop ik een mooie bestemming in Azië te gaan ontdekken!

San Felix

Om af te sluiten; de snelle vragenronde: 

Wat is het lekkerste dat je op reis hebt gegeten? 

Granadilla; het fruit in Colombia is zoveel lekkerder dan hier! 

Wat is het mooiste dat je op reis hebt gezien?

De waxpalmen in de Samaria-vallei 

Wat is het gaafste dat je op reis hebt meegemaakt? 

Paardrijden in de Colombiaanse koffiestreek 

Hoe zou je jouw 22-35ers reis naar Colombia in één woord omschrijven? 

Fantástico!

Meer ervaringen over onze 22-35ers reizen lezen? Check dan ook de andere interviews uit de reeks: