7-daagse wandelvakantie IJsland - Laugavegur Trail | Sawadee
< Terug naar resultaten

Wandelvakantie IJsland - De Laugavegur Trail

Wandelen over gletsjers en vulkanische vlaktes

7 dagen vanaf € 2.419

Inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Ontdek het kleurrijke Landmannalaugar Gebergte en de adembenemende regio Thorsmork
 • Vijfdaagse trekking door spectaculaire landschappen langs de Laugavegur Trail
 • Vier nachten kamperen op bijzondere plekken in de wildernis
 • Alle maaltijden inclusief tijdens de vijfdaagse trekking
 • Gletsjerwandeling over de Solheimajokull

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  4 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  2 van 5

Route 7 daagse Wandelvakantie IJsland - De Laugavegur Trail

IJsland kun je gerust één van de spectaculairste wandelbestemmingen in Europa noemen. De focus van onze wandelweek ligt op het kleurrijke Landmannalaugar Gebergte en de adembenemende regio Thorsmork. De Laugavegur Trail is één van de mooiste en populairste routes in IJsland, we leggen deze trail af tijdens een vijfdaagse trekking waarbij we vier nachten kamperen op bijzondere plekken in de wildernis. Onze trek eindigt in de vulkaanregio Thorsmork, waar we de kraters van de uitbarsting van 2010 ontdekken. Tijdens de kampeerovernachtingen zal onze gids het avondmaal bereiden in de mensatent. Er wordt van de groepsleden wel verwacht dat er geholpen wordt bij het bereiden van de maaltijden en het  afwassen. Tijdens de reis in augustus heb je kans om het noorderlicht te zien.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Reykjavik
 2. Dag 2 - naar Landmannalaugar
 3. Dag 3 - naar Alftavatn
 4. Dag 4 - naar Emstrur
 5. Dag 5 - naar Thorsmork (Basar)
 6. Dag 6 - wandeling Solheimajokull gletsjer / naar Reykjavik
 7. Dag 7 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 7 daagse wandelvakantie IJsland

Het lavaveld van Laugahruna

Al tijdens de rit door het zuiden van IJsland, op weg naar het Landmannalaugar Gebergte, kunnen we genieten van prachtige uitzichten. Zeker als we door de Thjorsardalur Vallei rijden en uitkijken op de enorme Hekla vulkaan die een lange geschiedenis van uitbarstingen kent. We beginnen ons wandelavontuur met een beklimming van de top van de Blue Peak en over het lavaveld van Laugahruna, waar we langs kolkende modderpoelen en warmwaterbronnen lopen. Vervolgens doorkruisen we twee dagen lang het vulkanische gebied Torfajokull, gevormd door een reeks uitbarstingen van  subglaciale vulkanen.

Van de ijskap van Myrdalsjokull naar Thorsmork

Richting de Myrdalsjokull ijskap lopen we door het zwarte vulkanische landschap met rivieren naar de Markarfljotsglufur Kloof, die door een gletsjerrivier bijna 200 meter diep is uitgesneden. Als we de regio Thorsmork naderen neemt de vegetatie langzaam toe tot een weelderig, met berken begroeid gebied. In de Thorsmork Vallei hebben we een fantastisch uitzicht over gletsjers, de rivier en de bergen.  

Gletsjerwandeling over de Solheimajokull

Onderweg naar Reykjavik maken we met stijgijzers en ijsbijlen een spectaculaire gletsjertocht op de Solheimajokull, een gletsjer die zich uitstrekt vanaf de Myrdalsjokull ijskap. Op de enorme ijsstroom verkennen we dit wonderland van ijssculpturen, kloven en lange, smalle bergkammen. Voordat we onze laatste avond vieren in Reykjavik stoppen we bij Skogarfoss en Kvernufoss, twee bijzonder fotogenieke watervallen. Einde van een fantastisch wandelavontuur!

Wandelvakantie IJsland - De Laugavegur Trail

Wandelen over gletsjers en vulkanische vlaktes

image
7 dagen vanaf € 2.419,-
Naar boven