< Terug naar overzicht
13 kijktips wanneer je als reisfanaat thuis zit

13 kijktips wanneer je als reisfanaat thuis zit

Het hebben van extra tijd hoeft helemaal geen straf te zijn. Nu kun je eindelijk eens beginnen aan al die prachtige natuurdocumentaires en spannende reisseries. Voor onze reisfanaten hebben we een lijstje met 13 kijktips samengesteld. Veel kijkplezier!

1. Our Planet (Netflix)

In deze indrukwekkende Netflix serie zie je wat klimaatverandering voor gevolgen heeft voor onze planeet. Deze natuurdocumentaire van David Attenborough (ook wel bekend van Planet Earth en Blue Planet), is werkelijk prachtig. Elke aflevering neemt een ander landschap onder de loep en vult de televisie met adembenemende beelden. Deze docu heeft maar liefst acht afleveringen dus goed voor een aantal uur kijkplezier!


2. Pedal the World (Netflix)

De Duitse Felix Starck geeft zijn vertrouwde leven op en besluit om de wereld rond te fietsen en op zoek te gaan naar de zin van het leven. Een jaar lang filmt hij zijn fietstocht van maar liefst 18.000km door 22 landen. Een indrukwekkende en inspirerende serie!


3. Night on Earth (Netflix) 

Met behulp van nieuwe camera technologie onthult deze natuurserie het nachtleven van wilde dieren. De serie is opgenomen in verschillende gebieden en laat het leven van verschillende dieren in de nacht zien; van leeuwen op de Afrikaanse savanne tot aan pelsrobben in Peru. Het zal je verbazen wat er allemaal na zonsondergang gebeurt!


4. Narcos (Netflix)

Deze spannende Netflix-serie speelt zich af in Colombia en vertelt het verhaal van het drugscartel van Pablo Escobar. Je wordt mee terug genomen naar de drugsoorlog van de jaren tachtig en je komt alles te weten over de roerige Colombiaanse geschiedenis. Erg interessant en ook zeker nuttig voor als je nog eens een reis naar Colombia wil maken. Bovendien is deze serie ook heel goed voor je Spaans! 


5. Dark Tourist (Netflix) 

In deze serie neemt journalist David Farrier je mee naar de wereld van Dark Tourism: een vorm van toerisme die in het teken staat van de dood en lijden. Hij neemt elke aflevering een ander werelddeel onder de loep en laat de gekste toeristische plekken zien.


6. Floortje Blijft Hier (NPO)

Floortje Dessing kennen we natuurlijk allemaal van de geweldige reisprogramma’s die ze al jaren maakt zoals 3 Op Reis en Floortje Naar Het Einde Van de Wereld. In die laatste zocht Floortje bijzondere mensen op de meest afgelegen plekken ter wereld op. Maar nu zelfs Floortje niet over de wereld kan reizen, pakt ze het dit keer anders aan. In haar nieuwe programma ontmoet ze mensen in Nederland die ook afgelegen wonen of werken en waar we in deze tijd veel van kunnen leren. Een super inspirerend en actueel programma van de altijd leuke Floortje. 

7. Lion (Videoland)

Deze met een Oscar genomineerde film speelt zich af in India waar de vijfjarige Saroo per ongeluk in een trein beland en duizenden kilometers van huis terecht komt. Na vele avonturen wordt hij uiteindelijk geadopteerd door een liefdevol stel uit Australië. Eenmaal volwassen vervolgt hij zijn zoektocht naar zijn eigen familie in India. Een prachtig en ontroerend verhaal waar je stil van wordt. 


8. Street food Asia (Netflix)

Ben je een echte foodie en gek op de Aziatische keuken? Dan moet je deze serie zeker kijken! Deze serie laat je het beste streetfood van een aantal grote Aziatische steden zien en vertelt bijzondere verhalen van de mensen in de keuken. Onder andere Bangkok, Singapore, Osaka en Ho Chi Minhstad komen aan bod. Het water loopt je gegarandeerd in de mond!


9. Eat Pray Love (Netflix)

Af en toe een film om bij weg te zwijmelen is ook wel eens fijn. In Eat, Pray, Love heeft de 34-jarige Liz het perfecte leventje in New York tot ze er achter komt dat ze eigenlijk niet gelukkig is. Ze besluit om alles op te geven en een jaar lang de wereld rond te reizen. Eten doet ze in Italië, bidden in India en liefhebben in Indonesië. Een heerlijke film met mooie filmlocaties in deze drie landen.


10. De Amazone (NPO)

In dit programma trekt journaliste Sandra Korstjens door de jungle van de Amazone en legt het probleem van de ontbossing, wat zich al jaren in de Amazone afspeelt, bloot.  Ze gaat op zoek op zoek naar persoonlijke verhalen van de inwoners van de Amazone uit verschillende landen. Het programma is al op televisie geweest maar is gemakkelijk terug te kijken via NPO Start

11. National Parks Adventure (Netflix)

Deze serie neemt je mee op avontuur door de mooiste nationale parken van Amerika. Het laat de meest uitgestrekte en ongerepte wildernis zien die de Verenigde Staten rijk is. Nationale parken als Yellowstone, Yosemite en Grand Canyon komen aan bod.


12. Ruben Terlou – China (NPO)

Ondanks dat China door de coronacrisis behoorlijk imagoschade heeft opgelopen, is het nog steeds een zeer indrukwekkend land. Ruben Terlou maakte voor de VPRO vier series over China: Langs de Oevers van de Yangtze, Door het Hart van China, Chinese Dromen en De wereld van de Chinezen. In deze reisserie laat hij China van verschillende kanten zien en voert in vloeiend Mandarijn persoonlijke gesprekken met de mensen die hij tegenkomt. De wereld van de Chinezen zal pas deze zomer worden uitgezonden, maar de vorige documentaires zijn terug te kijken op de website van de VPRO.  

13. Expedition Happiness (Netflix)

De zoektocht van Felix Starck uit Pedal the World gaat verder in Expedition Happiness waarin hij samen met zijn vriendin Selima Taibi het Amerikaanse continent afreist. In een omgebouwde schoolbus reizen ze samen met hun hond van het uiterste Noorden van Amerika, Alaska tot het zuidelijkste puntje van Argentinië.