5 Activiteiten om te ondernemen in Europa | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
5 Activiteiten om te ondernemen in Europa Bronvermelding: Shutterstock

5 Activiteiten om te ondernemen in Europa

5 Activiteiten om te ondernemen in Europa

Met het Europese vaccinatiepaspoort in aantocht kijken we voor de zomer en het najaar wat dichterbij huis, in Europa. Ons eigen, groene continent heeft ook zeker genoeg te bieden om je een paar weken lekker te vermaken. In dit blog vijf activiteiten die je zeker eens moet proberen!

Kastelen & kloosters bezoeken

Waan je weer even in de middeleeuwen en bezoek een van de vele kastelen of kloosters die Europa rijk is. Je vindt ze bijna overal. Van Schotland tot aan Montenegro en van Spanje tot in Litouwen. In Schotland kun je bijvoorbeeld het Eilean Donan Kasteel niet overslaan. Dit kasteel, dat gelegen is op een eiland en wat je alleen kunt bereiken via een stenen brug, is een van de bekendste bouwwerken van Schotland. Bezoek in Spanje zeker het Alhambra in Granada, dit is een sprookjespaleis met in Arabische stijl gedecoreerde paleiszalen. In Litouwen ligt het Trakai-kasteel al op je te wachten. Dit kasteel herinnert aan de riddertijd. En bovenaan een hoge klif vind je het prachtige Ostrig klooster, een belangrijke plek voor orthodoxe christenen in Montenegro. Je leest het al… genoeg keus en variëteit op dit gebied!

Eilean Donan Kasteel in Schotland

Wijnproeverijen

Wijnen, wijnen, wijnen… dat kan heel goed in Europa! Naast zeer bekende wijnlanden als Frankrijk en Spanje zijn er in Europa nog veel meer, onbekendere wijnlanden te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Moldavië? Al eeuwen lang vind je er vele wijnboerderijen en wordt er wijn geproduceerd. Hier kun je rondleidingen krijgen en er staan uiteraard wijnproeverijen op het programma. En heb je wel eens aan Georgië gedacht? Kakheti, de wijnregio van Georgië, ligt op slechts een paar uur rijden van de hoofdstad Tbilisi. Meer liefhebber van een wat sterkere, lekkere portwijn? Dan mag je Portugal niet overslaan dit jaar.

Kakheti wijnregio in Georgië

Gletsjerwandeling maken

Van mooie kastelen en heerlijk wijn drinken naar activiteit! Een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten, want wat je in IJsland niet mag overslaan is een spectaculaire gletsjerwandeling op de Solheimajokull gletsjer. Je gaat gewapend met stijgijzers en een helm deze ijsmassa trotseren. Het is een wandeling van zo’n 2 tot 3 uur, onder leiding van een ervaren gids. Deze ijskap is in beweging en ziet er dan ook nooit hetzelfde uit!

Gletsjerwandeling in IJsland

Kajakken

Op het Skadarmeer, op de grens van Albanië en Montenegro kunnen waterliefhebbers hun hart op halen; je kan er namelijk kajakken. Je vindt hier een zeer diverse vogelpopulatie. Het gebied is een van Europa’s belangrijkste gebieden voor vogels. Je maakt hier onder leiding van een ervaren instructeur een kajaktocht van een halve dag.

Kajakken in Montenegro

Fietsen

Bijna iedereen in Nederland heeft wel een of zelfs meerdere fietsen in de schuur staan. Fiets jij graag jouw stad of heel Nederland in de rondte? Waarom dan niet eens een keer op de pedalen buiten onze landsgrenzen? O.a. Duitsland, Albanië, Frankrijk en Slovenië zijn heerlijke landen voor een sportieve fietsvakantie. Een of twee weken lekker in de buitenlucht een land of regio verkennen. Een groot voordeel van de fiets is dat je op plekken komt waar je anders niet zo snel zou komen. Denk aan groene bossen, kleine dorpjes, langs spiegelgladde meren en zelfs UNESCO Werelderfgoed. Ga je met ons mee?

Fietsen in Frankrijk