5 grootste reisavonturen én hoe jij ze goed voorbereid kunt beleven | Blogs over reizen
< Terug naar overzicht
5 grootse reisavonturen én hoe jij ze goed voorbereid kunt beleven

5 grootse reisavonturen én hoe jij ze goed voorbereid kunt beleven

Bij Sawadee kan je je reisavonturen zo groots maken als je zelf wilt. Kan reizen voor jou niet avontuurlijk genoeg? Dan is een Sawadee Avontuur-Plus reis echt iets voor jou! Samen met Bever verzamelden we 5 mooie Avontuur-Plus reizen voor échte avonturiers. En omdat grootse avonturen een goede voorbereiding vereisen, vind je bij elk avontuur wat handige (inpak)tips om van jouw reis een gegarandeerd succes te maken.

1. Maak een trektocht door de Himalaya

Trektocht Himalaya

Spectaculaire uitzichten, bijzondere dieren en een overwinning op jezelf; daar trakteer je jezelf op als je een trektocht gaat maken door de Himalaya. Onze 17-daagse trektocht door de Himalaya begint en eindigt in Lukla, op 2800 meter hoogte. De tocht brengt je onder andere naar de prachtige meren van Gokyo, de Cho Oyo gletsjer en natuurlijk het basiskamp van de machtige Mount Everest. Onderweg steken we meerdere keren de Duh Kosi rivier over door middel van spectaculaire hangbruggen en kun je muskusherten, yaks en tahrs tegenkomen. Ook kun je de lammergier of de nationale vogel van Nepal, de danphe, zien vliegen. Of kom jij misschien een yeti tegen? Tijdens de gehele tocht kijk je je ogen uit, maar het (letterlijke) hoogtepunt is toch wel de beklimming van de Kala Pattar (zwarte berg). Vanaf de top, op 5550 meter hoogte, heb je een onvergetelijk uitzicht op de Mount Everest. Letterlijk en figuurlijk adembenemend! 

Handige (inpak)tips voor deze reis
Met al die mooie uitzichten en bijzondere dieren mag een verrekijker niet ontbreken op je paklijst! Let ook goed op de kleding die je inpakt. Allereerst is het slim om voldoende lagen in te pakken. In de avonden koelt het flink af, vooral wanneer je op grotere hoogte bent. Een fijne donsjas is dan aan te raden. Neem ook luchtige kleding mee die je knieën en schouders bedekt voor wanneer je een tempel wilt bezoeken.

2. Ga op expeditie in Groenland

Expeditie Groenland

Expeditie Robinson? Expeditie Groenland! Onze expeditiereis in Groenland is er een voor échte avonturiers. Deze reis bestaat voor het grootste gedeelte uit een trekking waarbij we gemiddeld zo’n 6 tot 8 uur per dag wandelen. Je moeite wordt telkens weer beloond met fantastische vergezichten. Van fjorden tot ijsbergen en van gletsjers tot toendra’s; de meest uiteenlopende landschappen komen voorbij. Ook is er kans op het zien van vele bijzondere dieren, zoals zeehonden, ijsberen, walvissen en Arctische vossen. Maar ook de overnachtingen zijn avontuurlijk. We kamperen in de natuur, slapen in berghutten én in een lokaal Inuit-huis. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, heb je tijdens deze reis de kans om het magische noorderlicht te zien. Een expeditie in Groenland vraagt veel van zowel je doorzettings- als aanpassingsvermogen, maar de prachtige herinneringen die het oplevert zijn de beproeving meer dan waard. 

Handige (inpak)tips voor deze reis
Wanneer je op expeditie gaat, is een goede trekkingpack een must. Deze tassen zijn gemaakt om 55 tot 80 liter aan zware bepakking lang en comfortabel te dragen. Denk aan een tentslaapzakslaapmat en een brander. Om ongemakken tijdens je trekking te voorkomen, kun je het rugpand en draagsysteem van een trekkingpack compleet naar wens afstellen. Zo verdeel je het gewicht op de juiste manier en krijg je geen last van verzuring in je spieren. Een laatste tip voor je trekking: de beste mindset is niet ‘wat neem ik mee?’, maar ‘wat laat ik thuis?’ Elke gram is er immers een die je mee moet sjouwen!

3. Kampeer onder de sterrenhemel in Namibië

Kamperen Namibië

Over avontuurlijke overnachtingen gesproken; kamperen in Afrika is misschien wel het avontuur der avonturen te noemen. Voor de ideale mix tussen natuur, cultuur en wildlife zit je in Namibië sowieso goed. In een grote safaritruck rijden we door het indrukwekkende Afrikaanse landschap. Met de kampeer- en kookuitrusting die aan boord is, wordt elke avond een heerlijke maaltijd gemaakt, om vervolgens ’s avonds met een volle buik onder een prachtige sterrenhemel in slaap te vallen. Tijdens kampeerovernachtingen in de natuur beleef je Afrika op z’n puurst. Zo kamperen we tijdens onze kampeerreis in Namibië twee nachten in het wildrijke Etosha Nationaal Park. Niet alleen overdag, maar ook ’s avonds kun je de vele dieren in hun natuurlijke habitat bewonderen. De kans is groot dat je ’s nachts opeens een dier naast je tent hoort lopen. En dan besef je pas echt: ik ben in Afrika! 

Handige (inpak)tips voor deze reis 
Een ding dat je niet thuis mag laten, is je flexibele instelling. In Afrika lopen dingen soms namelijk net even anders dan gedacht! Het lokale idee van tijd is anders dan onze Hollandse punctualiteit, stromend water is niet altijd vanzelfsprekend en stoffige wegen vol kuilen maken de rit soms net wat hobbeliger dan gepland. All part of the adventure! De temperaturen laten zich net zo min vastleggen. Genoeg laagjes inpakken is dus een must.

4. Ontdek de ongerepte natuur van de hoge Andes 

Uyuni Bolivia

De hoge Andes is in alle opzichten prachtig. Tijdens een rondreis door Bolivia ontdek je de vele gezichten van dit diverse gebied. In Bolivia wandelen we door nevelwouden, bezoeken we de Inca-ruïne van El Fuerte en ervaren we de eindeloosheid van de witte zoutvlakte van Uyuni. Op weg naar Chili komen we langs vulkanen, zandsteenformaties, geisers en oneindig veel flamingo’s. De eerste stop in Chili, San Pedro de Atacama, is gelijk een hoogtepunt. Dit is door de hoge ligging en de extreme droogte namelijk een van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken. Tijdens onze reis leggen we ook een deel van de Che Guevara route af, met een bezoek aan het Che Guevara museum, de plek waar hij werd opgebaard en het graf waar hij 30 jaar heeft gelegen. De traditionele dorpen en vriendelijke bevolking maken de reis compleet. Deze Avontuur-Plus reis is voor alle liefhebbers van Zuid-Amerika de ultieme beleving! 

Handige (inpak)tips voor deze reis
In de hoge Andes bereis je verschillende klimaatzones en kun je overnachten op wel 4200 meter hoogte. Hoewel de temperaturen overdag lenteachtig zijn, zal je ’s avonds zielsgelukkig zijn met thermo-ondergoed, een fijne fleece en een warme jas. Vergeet ook niet je GoPro in te pakken om al je Zuid-Amerikaanse avonturen vast te leggen.   

5. Volg karavaansporen in Mongolië

Mongolië

Mongolië is nog vrij onontdekt, maar voor de avontuurlijke reiziger een absolute aanrader. We reizen door de Gobiwoestijn, die eeuwenlang door yak- en kamelenkaravanen, beladen met thee en zijde, doorkruist werd. Een rondreis door Mongolië zit vol bijzondere ervaringen. Zo gaan we in het Khustain Nuruu Nationaal Park op zoek naar Przewalskipaarden, een van de weinige echt wilde paarden in de wereld, en bewonderen we in Khongoryn Els de ‘Singing Sanddunes’, die tot wel 300 meter hoog zijn. Minstens zo bijzonder als dit natuurlijk schoon, is het contact met de lokale bevolking. In de regio Gurvanbulag kan je op traditionele wijze overnachten bij nomadenfamilies. Neem een kijkje in de Mongoolse keuken, maak een mooie tocht te paard door het uitgestrekte grasland en overnacht in een traditionele ger. Een rondreis door Mongolië staat garant voor prachtige ongerepte natuur en spectaculaire vergezichten; een perfecte reis voor echte natuurliefhebbers. 

Handige inpaktips voor deze reis
Natuurlijk wil je respectvol omgaan met de Mongoolse cultuur en gebruiken. Pak daarom lange mouwen en een lange broek in wanneer je een tempel bezoekt. Tijdens de trektocht ben je vrij in je kledingkeuze – al is het goed om te bedenken dat het ’s avonds flink afkoelt. Vooral eind augustus en in september doe je er goed aan extra kleding mee te nemen. Een regenjas is in die periode ook geen overbodige luxe.

Heb je jouw avontuur al gevonden en wil je goed voorbereid op pad? De Buitenexperts in de winkels van Bever staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste uitrusting voor jouw reis.