< Terug naar overzicht
5 tips voor de perfect ingepakte koffer

5 tips voor de perfect ingepakte koffer

Raak je ook wel eens gefrustreerd van je koffer inpakken? Op rondreis naar een warm oord zoals Thailand neem je natuurlijk luchtige kleding mee maar ga je naar een koudere plek zoals IJsland dan kan je dat dikke vest en de winterjas niet missen. Wat dacht je van snorkelspullen, extra schoenen, een klamboe en er moet ruimte overblijven voor souvenirs. Met deze inpaktips ga je zorgeloos en goed ingepakt op reis!

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Op het laatste moment je koffer inpakken is natuurlijk erg stressvol. Check van te voren of je nog een goede koffer hebt, die retro modellen zijn mooi, maar een lichte koffer scheelt alweer enorm in de kilo’s. Zorg ook voor een goede tas of rugzak als handbagage. Belangrijke papieren, tickets, paspoort, opladers voor je telefoon of Ipad, elektronica en een camera draag je als handbagage. Dat lekkere warme vest doe je vast aan in het vliegtuig, fijn voor onderweg. Een lijstje maken van spullen die je mee wil is handig; afvinken maar!

Inpaktips

2. Wat is je bestemming?

Lees je goed in. Welk klimaat heeft je reisbestemming op het moment dat jij er naartoe gaat? In sommige streken is het normaal gesproken heel warm maar zijn er ook regentijden. Dit is erg belangrijk voor wat je meeneemt! Tegenwoordig heb je voor álles een lichte reisvariant. Dus in plaats van een heel regenpak, een dunne poncho die je over je kleding kan dragen. Geen hele flessen shampoo en zonnebrandcrème maar kleine reisflacons. Boeken zijn zwaar, als je van plan bent veel te lezen kies dan voor e-books op een tablet.

3. Heb ik dit echt nodig?

Spreid alles wat je mee wil nemen uit op bed. Maak handige setjes, zoals een broek waar je alle shirts op kan dragen, niet te ingewikkeld. Check of er handdoeken aanwezig zijn op locatie, dan hoeven die niet mee en tijdens je reis kan je in veel gevallen wel ergens een keer wassen. Je hoeft dus niet voor álle dagen een nieuw kledingstuk mee. Schoenen nemen veel ruimte in beslag. Trek bijvoorbeeld goede wandelschoenen aan en neem alleen nog sandalen mee. En verder geldt: sommige spullen heb je écht niet nodig (een haarföhn?). Je gaat een avontuurlijke reis maken! Een beetje back tot basic hoort hierbij.

4. De gouden inpaktip

De zware, niet breekbare spullen onderop, dit zorgt voor stevigheid. Kleding vouw je plat op of je maakt er rollen van, op deze manier kreukt het niet en neemt het minder plek in beslag. Opgerolde shirts kan je ook makkelijk gebruiken om kieren op te vullen, evenals sokken. Vergeet ook niet de ruimte in schoenen, daar past ondergoed in. Toilettas altijd in het midden, daar vangt het de minste klappen. Vergeet geen (plastic) zakken mee te nemen voor natte of vieze was. De echte fanatiekelingen verpakken kleding vacuüm, dat scheelt pas echt ruimte.

5. Check en relax

Reizen is leuk en soms een beetje stressvol. Check nog een keer of je alle essentiële dingen bij je hebt zoals paspoort en tickets. Voor de rest; in andere landen hebben ze vast ook wel tubes tandpasta of sokken. Relax, je gaat op reis!

Koffer inpaktips

Heb jij nog een inpaktip die je graag met ons en andere reizigers wilt delen? Laat dan zeker hieronder een comment achter!

Laat een reactie achter

Reacties

 • Constance Annegarn

  03-04-2019

  Prima advies! Hoe meer ik reis, hoe minder ik meeneem. Ik heb ook een paklijst die ik elke keer weer aanpas, afhankelijk van bestemming. Na elke reis dingen afstrepen die ik niet gebruikt heb. Neem topjes mee die niet gestreken hoeven te worden. Voor in een rugzak pak maak ik verschillende tasjes, b.v. voor topjes, ondergoed, elektronica (kabels), wasgoed etc. Als ik alleen met handbagage reis leg ik mijn kleding, inclusief ondergoed, op volgorde.

 • Vivian Dekkers

  15-07-2018

  Wij vertrekken op 26 juli naar Thailand. Is het nodig om regenkleding mee te nemen? Het is voor ons de eerste keer dat wij buiten Europa gaan reizen.

 • Sawadee

  Beste Vivian, Bedankt voor je bericht. Wat leuk dat jullie naar Thailand gaan! Bij de praktische informatie van je reis kun je tips vinden m.b.t. kleding en andere bagage. Het is regenseizoen in onze zomer, dus er is zeker kans op regen. Je kunt echter in Thailand ook poncho's kopen. Dat scheelt meenemen, maar dat is een keuze die je zelf moet maken. Meer informatie vind je hier: https://www.sawadee.nl/familiereizen/azie/thailand/tdf-thailand-hoogtepunten-familiereis/praktische-informatie/#stuff Alvast een fijne reis! Hartelijke groet, Laura

 • Alice Francke

  17-01-2018

  leuke blog

 • Tineke Mols

  26-09-2017

  Gewoon één keer een lijst maken voor je vakanties, waar álles opstaat (bij een warm en minder warm land). Die zet je in je computer en bij elke vakantie print je hem uit. Je hoeft alleen nog maar even weg te strepen wat je deze vakantie zeker niet nodig hebt (zoals een snorkelset als je gaat skiën...) Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je wat vergeet!

 • Riet Bots

  25-05-2017

  Misschien was het leuk geweest een paar specifieke dingen te vermelden voor reizigers met rugzak!

 • Els Ahne-de Vos

  29-12-2016

  Hebben jullie een tip waar ik een inpaklijst voor Midden Amerika kan vinden?