< Terug naar overzicht
Waarom op reis in de kerstvakantie? Wij geven je 6 redenen!

Waarom op reis in de kerstvakantie? Wij geven je 6 redenen!

It’s the most wonderful time of the year, zeker als je op reis gaat! Toch hebben veel mensen hun twijfels bij een reis in de kerstvakantie. Als je gewend bent thuis te zijn met kerst en oud & nieuw, dan is het ook best lastig om van deze traditie af te wijken. Er zijn echter heel veel redenen waarom de kerstvakantie het ideale moment is voor een avontuurlijke groepsrondreis. In dit blog zetten wij er 6 voor je op een rijtje! 

1. Een rondreis is het allermooiste kerstcadeau 

Kerst is voor veel mensen onlosmakelijk verbonden met kerstcadeaus. En als je het ons vraagt bestaat er geen mooier kerstcadeau dan een avontuurlijke rondreis. Waarom? Omdat je er een leven lang plezier van hebt. De herinneringen die je maakt tijdens een reis op een bijzondere bestemming zullen je altijd bijblijven en de foto’s die je maakt zullen je telkens weer een warm gevoel geven. En zeg nu zelf, het is weer eens wat anders dan al die cadeaubonnen die veel te lang in de kast blijven liggen. 

Ook voor je kinderen is een familiereis een heel mooi kerstcadeau. Geen boek of video game waarin ze iemand anders’ avonturen beleven; op een familiereis kunnen ze zelf het avontuur aangaan. Dat is pas echt een kerstvakantie om nooit te vergeten! 

Kerstcadeaus


2. Exotische kerst- en oud & nieuw-tradities meemaken 

Samen de kerstboom versieren, elke dag een vakje van de adventskalender openmaken en met de hele familie gourmetten; zonder deze tradities voelt kerst voor veel Nederlanders en Belgen niet als kerst. En dan hebben we het nog niet eens over de vele oud & nieuw-tradities, zoals vuurwerk afsteken, oliebollen eten en de oudejaarsconference kijken. Als je gewend bent elk jaar hetzelfde te doen met de feestdagen, dan voelt een vakantie ver van huis wellicht als het laatste waar je op zit te wachten. 

Maar wat dacht je van een decembermaand vol nieuwe, exotische tradities? Een reis in de kerstvakantie geeft je de kans om de feestmaand eens op een andere manier te beleven. Zo vieren miljoenen Japanners steevast kerst in de lokale KFC-vestiging en wordt het nieuwe jaar in Spanje ingeluid door om middernacht snel 12 druiven naar binnen te werken. Gooi het op reis eens over een andere boeg en je zult merken: juist de kerst- en oud & nieuw-vieringen waarbij je alle tradities doorbreekt, zijn degene waar je later met het meeste plezier op terugkijkt. 

Denk jij nu “Ho, ho, ho, ik ga mijn Nederlandse of Belgische tradities echt niet zomaar overboord gooien”? Neem ze dan gewoon met je mee op reis en geef er een leuke twist aan! Download Home Alone op je mobiele telefoon of tablet en bekijk ‘m eens op het strand in plaats van op de bank. En doe je normaal gesproken altijd mee aan de nieuwjaarsduik? Ren voor de verandering dan eens de zee in op een exotisch strand vol palmbomen. Geloof ons, na zo’n warm begin van het nieuwe jaar zul je nooit anders meer willen! 

3. Verzekerd zijn van een Winter Wonderland

Zodra de decembermaand aanbreekt is het een veel voorkomend onderwerp van gesprek: krijgen we een witte kerst? Stiekem dromen we er allemaal wel van; op kerstochtend de gordijnen opendoen en oog in oog staan met een compleet witte wereld. De harde realiteit is echter dat het in Nederland en België bijna nooit meer voorkomt. De afgelopen eeuw telde Nederland slechts 8 keer en België slechts 11 keer een witte kerst; niet bepaald betrouwbaar voor liefhebbers van sneeuw. Wil je verzekerd zijn van een witte kerst, of in ieder geval een witte winter? Maak tijdens de kerstvakantie dan een reis naar Fins Lapland, volgens velen het thuis van de Kerstman. De grote man zelf zul je tijdens de kerstvakantie niet tegenkomen (die heeft in december natuurlijk wel betere dingen te doen), maar rendieren én natuurlijk sneeuw zul je tijdens een reis naar Fins Lapland zeker tegenkomen. 

Lapland


4. Ontsnappen aan de winterkou 

Ben jij juist een beetje een koukleum? Ook dan heb je een goede reden om op reis te gaan in de kerstvakantie! Een groot voordeel van reizen in de kerstvakantie is namelijk dat het dan op heel veel bestemmingen heerlijk warm weer is. Wanneer het bij ons winter is, is het op het zuidelijk halfrond zomer. Dit maakt het de perfecte periode om naar bijvoorbeeld Australië of Zuidelijk Afrika te reizen. Maar ook Azië en Zuid-Amerika zijn echte aanraders voor een reis in de kerstvakantie. Laat je foute kersttrui dus maar in de kast liggen en pak je zwemkleding vast in. Baby, it’s cold… uh hot outside! 

5. Een originele kerstkaart 

Ooit was het versturen van kerstkaarten voor vrijwel iedereen vaste prik. Tegenwoordig is het een traditie die voor veel mensen in de vergetelheid is geraakt. En eerlijk is eerlijk, met telkens weer dezelfde taferelen op de voorkant en telkens weer dezelfde boodschappen in de binnenkant, heeft het sturen en ontvangen van kerstkaarten z’n charme wel een beetje verloren. Maar met een reis in de kerstvakantie wordt het maken en versturen van kerstkaarten weer een ouderwets (kerst)feestje. 

Hoe dan? Stop je kerstmuts in je bagage, zet ‘m op je hoofd op een mooie plek op jouw bestemming, maak een leuke (groeps)foto en zet deze op de voorkant van je zelfgemaakte kerstkaart! Zo’n originele kerstkaart kun je in een handomdraai maken op bijvoorbeeld Greetz of Kaartje2go, en kun je vanaf je bestemming versturen naar je vrienden en familie. Ben je al ruim voor kerst op jouw bestemming, dan ben je nog op tijd om je vrienden en familie met jouw kaart een fijne kerst en jaarwisseling wensen. Kom je pas vlak voor of op kerst aan op jouw bestemming, gebruik de kerstkaart dan om je vrienden en familie te vertellen over de bijzondere kerst die je in het buitenland hebt beleefd. Veel leuker dan het standaard “Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar”! 

Kerst strand

 

6. Een echt relaxte kerst 

Hoe leuk kerst ook is, het is ook best wel stressvol. Waar gaan we het vieren, wordt het eerste of tweede kerstdag, wat moet ik aan wie cadeau geven en natuurlijk de hamvraag: wat gaan we eten? Het zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden, waardoor bij kerst al met al best wat stress en planwerk komt kijken. Een belangrijke reden waarom een reis in de kerstvakantie zo’n enorme aanrader is, is dat je al dat gedoe voor de verandering eens lekker kunt overslaan. Oftewel: een echt relaxte kerst beleven.  

Misschien wel het grootste voordeel van een groepsrondreis is namelijk dat vrijwel alles voor je wordt geregeld. Van vluchten tot accommodaties en van lokaal vervoer tot excursies; het enige wat je hoeft te doen is genieten. En laat dat nou net zijn waar veel mensen aan het eind van het jaar enorm behoefte aan hebben. Met een groepsrondreis in de kerstvakantie weet je zeker dat je heerlijk ontspannen begint aan het nieuwe jaar. 

Denk jij nu “All I want for Christmas is… een avontuurlijke groepsrondreis"? Bekijk dan onze reizen met vertrek in de kerstvakantie!