< Terug naar overzicht
7x toffe activiteiten voor kinderen

7x toffe activiteiten voor kinderen

Als je een familiereis gaat maken, wil je meestal wel wat van de omgeving ontdekken of activiteiten met de kinderen ondernemen. Onze familiereizen zitten bomvol toffe en interessante belevenissen. In dit blog lichten we er een aantal voor je uit.


Canpoytour in Costa Rica

1. Zweven tussen de boomtoppen in Costa Rica

Costa Rica is rijk aan vele bossen en oerwouden. Je kunt tijdens een familiereis Costa Rica over lange hangbruggen wandelen tussen de boomkruinen, maar wat misschien nog wel veel leuker is, is dat je in Monteverde ook kunt zweven tussen de boomtoppen. Je roetsjt in een tuigje 40 meter boven de grond van het ene platform naar het andere. In de tussentijd kun je genieten van alle vogels en andere beesten die je onderweg tegenkomt.


Snorkelen in Egypte

2.Snorkelen in Egypte

Er zijn wereldwijd enorm veel mooie plekken om te snorkelen en duiken. Wat dacht je van Pulau Menjangan in Indonesië en het Great Barrier Reef in Australië. Maar ook een heel stuk dichter bij huis vind je gebieden met een prachtige onderwaterwereld. Bijvoorbeeld in de Rode Zee bij Egypte. Ga hier op zoek naar kleurrijk koraal, schitterende zeesterren en zwem mee met de vriendelijke vissen.


Olifantenopvang in Thailand

3.Bezoek olifantenopvangcentrum in Thailand

Tijdens diverse van onze familiereizen naar Thailand, kun je optioneel een opvangcentrum voor olifanten bezoeken. Tijdens dit bezoek worden de olifanten niet bereden, gewassen, gevoerd of op een andere manier direct blootgesteld aan menselijk contact. Alles wat hier gebeurt, gebeurt op een diervriendelijke manier. Je krijgt een inkijkje in het dagelijks leven van de olifanten en je leert meer over de Aziatische olifant.


Suppen in Andalusie

4. Suppen in Andalusië

Tijdens onze familiereis naar Andalusië heb je de mogelijkheid om een middag te gaan suppen. Suppen oftewel Stand Up Paddling is in korte tijd erg populair geworden. Het is zoals het Engels al doet vermoeden: staand paddelen op een surfplank. Het is weer eens iets anders dan kayakken en je gebruikt je hele lichaam en al haar spiergroepen. Je hebt dus meteen een goede work-out. Twee vliegen in een klap dus! Je paddelt langs mooie stranden dus bewaar je evenwicht en kijk zeker ook om je heen.


Kookworkshop in Azie

5. Kookworkshop in Azië

Wie aan Azië denkt, denkt vast en zeker aan de geurige en kleurrijke keuken van dit continent. Voor sommige reizigers is dit zelfs dé reden om een Aziatische bestemming als reisbestemming te kiezen. Onder andere in Vietnam, Thailand en China bieden we dan ook kookworkshops aan. Tijdens deze workshops leer je over de voor dat land specifieke keuken en bereid je samen met een chef een lekkere maaltijd. Soms bezoek je hierbij ook een lokale markt, waar inkopen worden gedaan voor de gerechten. De recepten neem je uiteindelijk mee naar huis, om je ook na thuiskomst weer eens mee terug te nemen naar die heerlijke vakantie.


Safari in Sri Lanka

6. Jeepsafari in Sri Lanka

Zuid- en Oost-Afrika staan erom bekend dat je daar tijdens je reis minimaal een jeepsafari maakt om op zoek te gaan naar de Big Five. Maar wist je dat je ook in Sri Lanka in een van de vele nationale parken mooie jeepsafari’s kunt maken? Een aantal voorbeelden: Yala Nationaal Park, Udawalawe Nationaal Park en Minneriya Nationaal Park. Oké, je komt er geen leeuw tegen, maar er leven op de uitgestrekte vlaktes wel grote groepen olifanten, varanen en vogels. En met een goede dosis mazzel kun je hier ook het luipaard of de bijzondere lippenbeer spotten.


Sandboarden in Namibie

7. Sandboarden in Namibië

Met haar vele zandduinen is Namibië uitstekend geschikt voor wat actie. Je kunt de duinen in de Sossusvlei beklimmen, er met een vaart vanaf rennen, maar in de buurt van Swakopmund kun je ook sandboarden. Je scheert met een soort surfplank over de glooiende heuvels (als je niet omvalt in het mulle zand) en geniet van de rust en ruimte om je heen.