< Terug naar overzicht
De 'helemaal back-to-basic' vakantie

De 'helemaal back-to-basic' vakantie

Je kunt op reis gaan naar een all-inclusive resort, maar hoe leuk is het om een keer te kiezen voor een back-to-basic bestemming? Leer de echte cultuur kennen en leef zoals de lokale bevolking. Ontdek de prachtige ongerepte natuur en bijzondere wild-life.     

Namibië  

In het noorden van Namibië leeft een van de meest bijzondere stammen ter wereld: de Himba’s. Deze stam staat bekend om het bijzondere uiterlijk. Zowel de mannen als de vrouwen zijn schaars gekleed. De vrouwen douchen nooit, ze maskeren hun lichaamsgeur met een mengsel van geitenvet en oker die tevens ook dient als zonbescherming. Rijkdom betekent in de Himba stam het hebben van veel vee. De cultuurverschillen zijn enorm maar het is prachtig om te zien dat deze stam nog steeds intact is.    


Australië  

Bij back-to-basic reizen denk je misschien niet meteen aan een rondreis in Australië, maar het land biedt een prachtig contrast tussen miljoenensteden aan de kust en een basic lifestyle in de gigantische out-back. Ervaar de desolaatheid van de Australische woestijn, ga echt back-to-basic en overnacht in een slaapzak onder de prachtige sterrenhemel. Ontdek de rijke geschiedenis in het Grampians national park, je vindt hier rotsformaties die meer dan 400 miljoen jaar oud zijn en bijzondere grotschilderingen van Aboriginals.     


Uganda  

Een rondreis door Uganda is een unieke ervaring. Ontdek de meest uiteenlopende landschappen van regenwouden en savanne tot besneeuwde bergtoppen. Ervaar een bijzonder fenomeen in Inshasha: boom klimmende leeuwen. Op de warmste delen van de dag schuilen de leeuwen in bomen tegen de zon. Je leert pas het echte Uganda kennen als je kennis hebt gemaakt met de lokale bevolking. In Uganda leeft de Batwa stam, een van de oudste beschavingen van Afrika.     


Mongolië

Een rondreis Mongolië staat bekend door zijn blauwe luchten en nomadenfamilies en is zeker het bezoekje waard. Om de echte sfeer van het land te proeven is het een aanrader om te overnachten in een nomadentent. Maak een tocht op de rug van een kameel door de zandduinen van Khongoryn Els. Deze zandduinen worden door de nomaden zelf ‘zingende’ zandduinen genoemd, dit omdat het rollende zand een monotoon diep geluid geeft.     


Suriname

Suriname is een land met een bewogen geschiedenis, prachtige jungles en rijke wild-life. Om het echte back-to-basic gevoel te krijgen is het aan te raden om een paar dagen mee te leven met de Arowakken. Deze indiaanse leefgemeenschap leert je alles over het primitieve leven. Tijdens een rondreis Suriname kom je midden in het amazone gebied, dat bestaat voor 80% uit regenwoud. Dat zie je vooral terug in de prachtige ongerepte natuur en de grote verscheidenheid aan wild-life.