Boekentips reizen in Europa | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
Boekentips over reizen in Europa

Boekentips over reizen in Europa

Lezen spreekt tot de verbeelding en het is dan ook niet moeilijk om in gedachten af te dwalen naar de mooiste oorden. Voor wie graag door Europa reist, hebben we een aantal boekentips op een rijtje gezet. Lees mee en droom alvast weg naar wat misschien wel jouw volgende reisbestemming wordt!

Winter-IJsland

Laura Broekhuysen emigreerde met haar IJslandse man naar zijn geboorteland. Ze kochten er een huis aan een eenzame baai, met vier hectaren onontgonnen grond. In Winter-IJsland, een literair verslag van het eerste jaar, neemt Laura haar nieuwe leven onder de loep. Een unieke ervaring in een fjord, waar mensen een stijlbreuk zijn tussen bergrug, water en lucht.

> Meer informatie & bestellen

De tribune van de armen

Terwijl ze met een ezeltje van Sevilla naar Granada trok deed Mariët Meester een raadselachtige ontdekking: tijdens een van de paasprocessies in de Semana Santa wordt elk jaar een gedetineerde vrijgelaten uit de gevangenis van de provincie Málaga. Om de achtergrond van deze traditie te ontrafelen vestigt ze zich in Málaga-stad, waar ze vanaf de Plaza de los Cristos, midden tussen de gitanos, het leven in Andalusië schetst.

> Meer informatie en bestellen

De reiziger

De reiziger is een verhaal vol passie en avontuur, angst en verraad… en een liefde die alle barrières van plaats en tijd overstijgt. Claire Randall viert in 1945 de hereniging met haar man Frank met een tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Tijdens een wandeling stuit Claire op een stenencirkel... en ze wordt wakker in het onbekende en gevaarlijke Schotland van 1743. Al snel komt Claire erachter dat niet alleen haar leven op het spel staat, maar ook haar hart.

> Meer informatie en bestellen

Water bij de Ouzo

Op een dag ziet Catharina een advertentie waarin een driehonderd jaar oud huis op het Griekse eiland Kythera wordt aangeboden. Ze zoekt het avontuur en het zoete leven in Griekenland en wordt eigenaar van dit huis. Hiermee maakt ze een lang gekoesterde droom waar. Met veel gevoel voor humor beschrijft ze haar jaren op het eiland waar ze verknocht raakt aan de mensen, de cultuur en de prachtige natuur.

> Meer informatie & bestellen

Et voilà

Et voilà! vertelt het verhaal van een klein dorp in de Dordogne waar het leven stil lijkt te staan. Maar niets is minder waar... Ontmoet de buurvrouw met een grenzeloze belangstelling voor eigenlijk alles. Maak kennis met de bakkersvrouw die op geraffineerde wijze geen man aan haar versiertrucs laat ontsnappen. Leef mee met het ontroerende, romantische tafereel rond twee alleenstaande oudjes in een restaurant. Wie van Frankrijk houdt, wie er graag op vakantie gaat, wie er woont, wie ernaartoe wil emigreren of wie zich gewoon wil vermaken met levendige, geestige en soms ontroerende verhalen uit een heerlijk land, zal smullen van Et voilà.

> Meer informatie & bestellen